След пет часа обикаляне по болници жена изпадна в кома

Линейката я закарала в отделение, в което тече ремонт
Обновена: 19 юни 2016 12:05 | 19 юни 2016 12:03, Камелия Цветанова
68
След пет часа обикаляне по болници жена изпадна в кома
Снимка: Булфото, архив

Жена изпадна в кома в линейка, докато търсили къде да я настанят.

За случая на 60-годишната Юлия Тодорова разкара Нова телевизия.

Тя се е приготвяла за работа, когато внезапно  почувствала много остро главоболие и гадене.

Симптоми, които според  Спешна помощ правят случаят неотложен, но не и спешен.

Юлия се обадила на дъщеря си Елена, която я заварила със световъртеж, гадене, повръщане.

Обадила се на Спешна помощ, а линейката е отишла на адреса на четвъртото позвъняване.
Прегледали са я, сложили са й инжекция и са си тръгнали.

Дъщерята на Юлия се е обадила на личния лекар на майка си, който е настоял, че жената трябва да бъде приета в болница.

След това отново позвънила на Спешна помощ, дошъл е същия екип, а Юлия е ставала все по-неадекватна с времето.

Лекарката от Спешна помощ е предложила да закара Юлия в Първа градска болница, Токуда, Исул, а най-близката болница е била Александровска.

Така пациентката е откарана в Първа градска болница, в която тече ремонт.

Оттам нямат отговор защо екип на Спешна помощ е тръгнал натам, след като всички знаят, че се прави ремонт със заповед на здравния министър Петър Москов.

От Спешна помощ потвърдиха, че са знаели за ремонта, но и те нямат отговор защо екип със спешен пациент е тръгнал натам.

Така мигрената на Юлия се превръща в мозъчен кръвоизлив, а след пет часа и напразни обиколки по болници, жената изпада в кома.

Шансовете й за живот сега са никакви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Един преди 7 години
За съжаление в тази скапана държава не останаха кадърни доктори.ФАКТ!!!!
51
3
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
А приемаме да лекуваме урки безплатно. Браво наркоманен Москов, добре оправяш българите. Дано господ не те забрави.
50
3
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 58 (Един *** в БГ)Аз моята джипитка затова си я смених. Защото отказваше да ми даде направление за ушен доктор.Е, даде ми с хиляди увещания разправии и скандали.А докторът (всъщност докторката) наистина ми помогна. Не че нямаше нужда, както ми опяваше джипитката.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално погледнато часът на смъртта не може да се промени, както и часът на раждане. Още по-реално погледнато е в 21 век в държава-членка на ЕО на хората да се оказва адекватна бърза помощ, а не да се шокираме от такива новинки!
48
2
 
52
 
! Отговори
ако беше преди 7 години
Ако жената беше мутра,на третата минута десет екипа щяха да са в готовност да действат и щеше до половин час да е прегледана и оправена.Но тя е от простолюдието и на докторите им е през оная работа какво ще стане и дали ще оживее...
47
4
 
17
 
! Отговори
маги преди 7 години
До Анонимен до 55! много знаеш но внимавай, не си застрахован от лошото! аз съм мед сестра и знам че минуткаат понякога е важна, така че не се обясбявай за неща с който явно ни9как не си запознат! колкото до здравеопазването на никой ама на никой не мус е работи в тая държава , интересуват се само от пари защото найстина е ниско заплащане! но такова безхаберие няма никъде , здравеопазването се разпада ,а некомпетентните доктори се увеличават! и бърза помощ я прекръстете ! кой каза ч ее бърза?
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е непростимо! Ще продължаваме да намаляваме като народ.
45
2
 
34
 
! Отговори
Един нещастник в БГ преди 7 години
Преди седмица станах свидетел на нещо ужано. Седя си пред вратата на джипито ми, а в съседен кабинет дядка на около 80 чака за направлние за ушен лекар. Излезе една мома, подаде му листа и го прати в поликлиника до кояо трябваше да смени две превозни средства. Даже и листче му даде с името на доктора. Старецът едва ходеше. Само да кажа, че един етаж по-нагоре имаме двама УНГ лекари перфектни специалисти.
44
1
 
16
 
! Отговори
Walentin преди 7 години
Най-вероятният отговор е, че съответният шеф на спешната е някоя калинка, на която в момента по-низкостоящите наливат мозък, но до оптимизиране на алгоритъма на работа едва ли ще се стигне.
43
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От два месеца с главоболие, не е потърсила помощ, отдавала го на магнитните бури. А след рупутра на аневризма не 5 часа, ами 5 минути са много. Айде стига сте ни занимавали с тая история.
42
3
 
34
 
! Отговори
Л.С. преди 7 години
Ако действието се беше развило сега, тръпки ме побиват.при тази мисъл -със сигурност изходът щеше да е фатален за мен. Тогава лекарите бяха и хора, сега са само бизнесмени.
41
0
 
53
 
! Отговори
Л.С. преди 7 години
Какво е това , направо имам чувството че в тази държава живея във филм на ужасите.....Лекарите у нас Да не би да са вече служители на Сатаната? Преди 20-тина год. получих перитонит (спукване )на язва на дванайсетопръстника. Неописуеми болки и повръщане. Линейката дойде за нула време, лекарят (съвсем млад )ме изнесе на ръце от блока (не на носилка !!)и по пътя сам е взел решение за възможно най -добрата болница в Пловдив където да ме оперират УМБАЛ , като през цялото време ми държеше ръката и не спря да ми говори.... До самия момент в който ме предаде на хирурзите, не се отдели от мен - да с
40
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските мафиоти се грижат за народа си и линейките им са оборудвани с всякакви чудеса, те не крадат от здравето на хората. Нашите явно са прекалено ограничени и ***, те искат да окрадат всичко и всички.
39
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
dreme im na spe6na pomp6t gladat da im mine smqnata za kade da barzat
38
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за Митьо очите докарахте всички светила в хирургията за да го запазите жив! Това е *** СТРАНА, С *** НАРОД И ОЩЕ ПО-*** И НАГЛИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!
37
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство, че в България здравеопазването е под нулата. До кога ще слагат всякакви мушмуроци да управляват, до кога здравеопазването ще бъде печалбарство и търговия. Това кощунство трябва да спре. Вместо да дават субсидии на тези които нищо не правят е по-добре тези пари да отиват за здравето на хората. Правят ненужни операции и какво ли не за да вземат пари по здравна каса. Това е престъпление и дано тези които създадоха това безумие да горят в ада.
36
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
е, ако софианци имаха само една болница нямаше да е така.
35
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е- и така ще бъде,докато ни управлява политическата и административна *** на обществото!Има ли поне един известен бандит,който да не е бил "около службите"? Поведението и резултатите от действията на кой ръководител и политик в БГ след 1989г можем да дадем като пример на подражание на децата си?Защо държавата храни и се грижи за бандюгите и техните уж "врагове" от МВР ,съд и покуратура,а за децата на БГ - родителите им?Защо лекарите получават заплати за брой болни, а не за здрави хора?
34
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се възмущавате? Нима не сте чели плана РАН-ЪТ или ако сте го чели сте го забравили? Всеки един от вас е жертван още в началото на 90-те години когато селенжърите в парламата с бурни аплодисменти са го приели този план за унищожение на държавата и народа! Нищо случайно не се случва на тази територия! Нима за 27 години неможехте да стигнете поне наполовина доходите на германците? Можехте само че на управниците ви селенжърски не им трябва богат и независим народ. Трябвят им безмозъчни същества
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали скоро излезе най-новата далавера на д-р Гелев шефа на Спешна помощ София, а тя е, че която болница си плаща, при нея карат болните! Тоя същия колко далавери направи, уволняваха го и при Станишката пак го напеавиха директор и то при доказани престъпления! Е как искаме да се оправи тая държава?! За престъпниците съд няма!