Няма ли учители - няма нация, рече Кунева

МОН готви по-късни дати за матурите след 4-ти и 7-ми клас
53
Няма ли учители - няма нация, рече Кунева
Снимка: БТА

"Педагогиката е абсолютен приоритет на мандата ми. Няма ли учители - няма нация, няма и образование", обяви министърът на образованието и науката Меглена Кунева по време на среща с ректора проф. д.и.н. Георги Колев и представители на ръководството на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Още по темата
"В момента за образование у нас вече има 1,5 милиарда лева по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". България изоставаше във финансирането и на науката, и на иновации и сега имаме рядък шанс да финансираме тези ключови политики", отбеляза Кунева.

По-късно тя посочи още, че се обсъждат нови по-късни дати за провеждането на националното външно оценяване. "Съгласно новия закон НВО ще се провежда на други по-късни дати отколкото сега - около 15-20 юни за учениците след 7-ми клас и края на май- началото на юни след 4-ти клас, за да се спази изискването на новия училищен закон оценяванията да се проведат до две седмици преди приключване на учебната година. Имахме много такива предложения от учители, директори, родителски организации. Тези промени ще станат факт не веднага, а когато бъде утвърден държавният образователен стандарт за оценяването на резултатите", посочи Кунева.

"Осигурихме стипендии за педагогическите специалности като приоритетни. Без студенти по тези специалности настъпва проблем за държавата и затова искаме студентите да разчитат на такъв тип подкрепа през цялото си следване. Педагогическите специалности са с ниска издръжка и затова със Съвета на ректорите водим разговори в тази посока", каза още министър Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
realist преди 7 години
nemame politici,taka 4e nemame i saotvetno darjava kamo li pak y4iteli
24
0
 
21
 
! Отговори
Брюксел преди 7 години
-Ще ви затворим централата!?-Йес съгласна!-Ще ви затворим производство и икономика за да купувате от нас!!?-Йес съгласна!-Ще държите ниски заплати и пенсии!!-Йес съгласна!
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И заради това ли г-жа крива уста е пуснала предизвестия на всички в пенсионна възраст, че от осми септември вече не са на работа? Кой ще ги замести, г-жо крива уста?
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева ако беше в Китай или Румъния сега щеше да е в раирани дрехи доживот!
21
0
 
14
 
! Отговори
ААААА преди 7 години
България и българи като самосъзнание са съществували над 1300 години без образователен министър и министерство. И сега с изявлението си кУнева явно ще прави паралелна нация заместваща, така и така българите самоизчезват . Кукувицата по народному кукуневица не прави гнезда и не изхранва поколение, тя снася в чужди гнезда и малките кукуневици избутват от гнездото убивайки поколението на гостоприемника получавайки всичката храна и активи на семейството но като самосъзнание си остава кукувица
20
0
 
16
 
! Отговори
деабел депутат преди 7 години
Важно е минималната заплата от 420лв в България да не мърда,защото така българина ще се научи да уважава ваще олигарси.
19
0
 
7
 
! Отговори
Takatakaa преди 7 години
Uchiteli imaaa....uchenici imaaa po sveta mnogooo....izkarvat si horata po 5000 - 6000 EUR zaplati za mesec...ama drugade...:-)
18
0
 
26
 
! Отговори
Г-жа Йес преди 7 години
Г-жа Йес трябваше отдавна да търка наровете на Сливенския затвор , само че не се намери един достоен прокурор да я метне!Само заради реакторите и продаването на български интереси поне 20 години!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрави на всички, родени след 01.01.1960 година...Баба към малкото си внуче:- На твоите години, вече работех!Малкият отворко:- А аз, между другото, на твоите години ще продължавам да работя!
16
0
 
3
 
! Отговори
Asmalik преди 7 години
Sakin, sakin...ima Koran...ne boite se, deca!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение, че го казява Кунева. Казано е абсолютно точно, макар и със закъснение от 25-6 години. Е за това се докарахме на това дередже. При икономически кризи образованието тръгва напред, защото то създава най-важното - ХОРАТА.
14
0
 
26
 
! Отговори
Учител преди 7 години
При такъв лъжлив министър учители няма да има
13
0
 
28
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Няма ли учители - няма нация. Защото другарката Кунева я няма никаква!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само глупости.
11
0
 
36
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Една безполезна жена,която по незнайно какъв начин е винаги във властта...
10
0
 
25
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
За да има учители, направи им заплатите 250 - 300 лева и ги ангажирай целогодишно - от 01.01 до 31.12 и събота, и неделя --и сутрин , и вечер -- и в делник и в празник..... И им увеличете отчетите, докладите, сведенията ,които трябва да ви изпращат ежеСедмично! Ха да видим, дали няма да си потрошат краката ,-- да се връщат у майка България, под крилото Ви, г-жо Кунева ???????
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taya zatri Kozlodui. ...mi govori za nacia.Niama takova sashtestvo....
8
2
 
15
 
! Отговори
in magnum errorem преди 7 години
Основно - 7 класСредно - първа степен - 10 класНяма ли някой статистик с моливче и гумичка, друго не му трябва, защото сметката е проста: с колко ще намалеят учащите се при реформите! Оттук, колко училища се очаква да бъдат закрити! Колко учители да бъдат съкратени! И как не те е срам *** такъв да кокетничиш с учителското съсловие! Колко ще пратиш на улицата.Но това не е най-страшното, най-страшното е, че наистина няма ли учители - няма нация. С твоя мандат - нацията ни е в изпитание.
7
0
 
26
 
! Отговори
PD преди 7 години
Това е ментално заболяване. Някакъв вид вирус. Да ланкаш, като консултант, ментор, номенклатура и кой знае още какви празни приказки, при условие, че ти си този, който просто трябва да свърши работата.А за достоверността на изводите и даже не си си струва да се коментира. Дори и ако да повдигне нивото на учителите, може да се окаже че в тази държава вече няма кого да обучават. Колко неумни и жалки в резултатите си хора водят държавата.
6
1
 
26
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
ТО НЯМА ДЬРЖАВА А ТАЗИ ПРЕДАТЕЛКА ТЬРСИ У4ИТЕЛИ