Заради свития социален пакет: 714 души напуснаха МВР

Колегите им ще бъдат по-натоварени, коментират синдикатът
26 юли 2016 09:05,
36
Заради свития социален пакет: 714 души напуснаха МВР
Снимка: архив, Bulphoto

Точно 714 служители са напуснали МВР от началото на годината. Това показва статистика на министерството, предоставена на фондация "Общество и сигурност", цитирана от "Труд". Едва 20 процента са си тръгнали заради пенсия или навършване на пределна възраст.

"Притеснителен е и броят на служителите, напуснали системата по собствено желание, на смъртните случаи и напусналите поради заболяване", коментираха от фондацията. Според синдикалисти причината за масовото тръгване е заради свиване на социалните придобивки на служителите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

От януари до края на юни т.г. 333-ма служители са напуснали МВР по собствено желание. 43-ма униформени били дисциплинарно уволнени. 26 пък са починали, а осем си тръгнали по здравословни причини. 159 са свалили униформата по взаимно съгласие, съкращаване на щат или друга причина. Заради промените в закона 3168 души напуснаха МВР през м.г. Повече от две трети от тях бяха на оперативни длъжности с дългогодишен опит.

"Те нямаха възможност да предадат своя опит. Работата им се върши от колеги, които стават в пъти по-натоварени, а оттам и по-неефективни", коментираха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
13
 
! Отговори
някой преди 7 години
В повечето страни хората стават полицаи да помагат на хората. Тук се става полицай защото заплатата е голяма и имаш вуйчо владика да те уреди с връзки да влезеш в мафиотското гнездо. Там не се допускат случайни хора, а само "НАШТО МОМЧЕ".
8
13
 
12
 
! Отговори
това е преди 7 години
Какви реформи какъв свит социален пакет,хората не са доволни от полицията и не искат да плащат от данъците си на тази пародия наречена полиция!а те за привилегии плачат?пълен абсурд.
7
18
 
15
 
! Отговори
чао преди 7 години
Я тука някой по учен служител на МВР да провери и каже имали такива привилегии някъде в ЕС!?каквито имат нашите полицай?не няма по данни на ЕвроСтат само у нас е този цирк.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това е целта на реформите, да налазят калинките, калинки, ама наши калинки. За какво ни е компетентност, то и без това калинките не могат да я казват тази дума.
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се очисти МВР, стига само лениви шкембелии , селски мутри. Да махат и чантаджиите и със спестените пари да наемат образовани , които могат да правят успешни акции.
4
11
 
10
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Анонимен 4 - "Като в МВР има само лапачи, защо не отидете и вие да лапате?" - що за посредствен аргумент? Ако полицията си вършеше работата, "лапането" щеше да е най-малкия проблем.
3
15
 
17
 
! Отговори
стига преди 7 години
Какъв свит социален пакет?това е лъжа нищо свито няма всички права/привилегии/се запазват на фона на огромния процент от народа който не са доволни от работата на полицията....
2
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нашето не е полиция, а е полиция на мафията. Охраняват проститутките по пътищата, контролират разпространението на дрога и ловят пласьори само по сигнал на конкуренцията и тези, които не се отчисляват в МВР. Та с две думи това е нашето МВР.
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от сега нататък няма да спят по трима в кола, а по двама. дано да изтраят на натоварването.