Пари за наем, работим ли на повече от 50 км

Държавата ще отпуска и средства за забавачки и интернет
Обновена: 27 юли 2016 17:10 | 27 юли 2016 16:52, Веселина Йорданова
11
Пари за наем, работим ли на повече от 50 км
Снимка: архив, БулФото

Безработни, които започнат работа на повече от 50 км от настоящия си адрес, ще могат да получават средства за покриване на разходи за такси за ясли, детски градини, наем и интернет.

Това предвижда одобрения от правителството проект за изменение на Закона за насърчаване на заетостта.

Средствата ще се отпускат за не повече от 12 месеца, като размерът им ще се определя ежегодно в Националния план за действие по заетостта. Целта е да се насърчи мобилността на безработните и да се подкрепят семействата от по-слабо развитите икономически райони.

Предложените промени ще подобрят достъпа до услугите на Агенцията по заетостта. В момента регистрацията на търсещите работа се извършва по постоянен или настоящ адрес и те ползват услуги само в бюрото по труда, в което са се регистрирали.

С предложените промени търсещите работа ще могат да ползват услуги по информиране и/или консултиране, подпомагане за започване на работа и психологическа подкрепа независимо от адреса на регистрация.

Ще отпадне и санкцията за прекратяване на регистрацията, когато търсещите работа сменят адреса, по който са регистрирани в дирекция "Бюро по труда", без да я уведомят за това.

С промените в Правилника се регламентират условията и реда за ползване на новата насърчителна мярка, която предвижда на работодател, който разкрие работно място за обучение чрез работа (дуална система на обучение), да се предоставят средства за срока на обучението по професията и специалността, но за не повече от 36 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: безработицазаетост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
цецо преди 7 години
1 година, а после к'во....със заплатата апартамент ли очакват да си купя?
9
0
 
0
 
! Отговори
Още селяни... преди 7 години
Няма да стигнат чалготеките...ще трябват нови.....което води до нови проблеми....масовото затъпяване ще е най малкия проблем !!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха. Ще се регистрирам в къщата на майка ми, която е на 70 км от София. Така ще ми плащат наема в София. 1/3 от софиянците са на квартира под наем. Всеки който има родители или роднини в далечен град да се регистрира тамГлупаво правителство.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хилядите софианци на държавна баница така ли????
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре открийте нови работни места и повишете заплатите в администрацията, където на не достигат служители. Е, ако имате намерение да уредите свои хора, които сте пробутали на работа в София, ясно, че за тяхната облага е прездназначена тази стъпка. Не е случайно, че все по-малко софиянци получават назначение - особено младите. тази трайна практика ще доведе до блокаж на институциите след напускането на пенсинираните опитни чиновници - младите провинциалисти са неграмотни, но с претенции.
5
0
 
5
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 7 години
Това са пари хвърлени на вятъра и хванати от Държавните Чиновници .Прилича на ромската интеграция .Абе хора , не разбрахте ли че уморихте Народа от Безизходица ?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредни пари по плановете за заетост, накрая пак ще излезе статистика че за годината са дадени еди колко си милиона, а трайно заетите са станали с цели 8 човека в повече...
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така "безработни"... пък работят на 50 км...?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще плащат интернета?! А нощни ще отпускат ли? Преди избори стават чудеса.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1От твоите 200лв данъци ще ги вземат! Протестирай!!!