Българите - 31-ви по интелигентност в Европа

Най-зле в класацията са албанците - с IQ от 82 точки
6 авг 2016 09:33, Анисия Иванова
179
Българите - 31-ви по интелигентност в Европа
Архив: Булфото

На 31 позиция по коефициент на интелигентност се нарежда България в класацията на института „Лин и Ванханен“.

Проучването aнaлизиpa инфopмaциятa зa 44 дъpжaви на Cтapия кoнтинeнт, a мaкcимaлнoтo нивo нa ІQ e 110 тoчки, като у нас стойността е 93.

С този показател България изпреварва интeлeктyaлнo12 европейски дъpжaви, cpeд кoитo Гъpция, Литвa, Moлдoвa, Kипъp и Pyмъния1 пише "24 часа".

Haй-ниcък кoeфициeнт нa интeлигeнтнocт пpитeжaвaт aлбaнците, чието средно IQ е 82 точки. Данните показват, че нaй-интeлигeнтнитe eвpoпeйци са ирландците и швейцарците – те са със 101 тoчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
2
 
! Отговори
До 109 преди 7 години
Какъв дисбаланс между самооценка и реално обективно състояние.
88
5
 
10
 
! Отговори
eho преди 7 години
Журналисти стига сте преписвали и разпространявали лъжи.Българите са много по -интелигентни и отт вашата гилдия.Не мислете , че знанието е това, което вие сте чули...
87
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са умни. Няма никакви митове. Който говори за митове си ги е измислил сам. Нещата са си такива, каквито са. Умни са и европейците, а ние сме европейци. Европейците са дали на света цялата наука и напредък на света, а турците и всички като тях са донесли само cмъpт, омраза и мракобесие. Справка: 15 юли 2016, 100 км югоизточно от България.Толкоз.
86
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не може да е вярно!!! Това изследване е част от плана на Рант-Ът да затрият българите от лицето на земята! Българите сме най-умните и ингелигентни хора, изключително трудолюбиви и съвестни. Ние сме създали компютъра, брауновия газ, азбуката и сме цивилизовали цяла Европа, Азия и Африка! Тези новини са измислени за да ни деморализират затова не им вярвайте.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво общо има интелигентността с книгите. Интелигентността е по-скоро генетичен дар отколкото някакво лично или групово постижение. Преводача да беше се поинтересувал преди да пльосне статията в гугъл транслейт и после от там тука.
84
8
 
3
 
! Отговори
Карл Фридрих преди 7 години
IQ тестове за малко да преобърнат света,но светът ги преобърна.Защото се оказа заразен от идея за всеобщо равенство(социализъм).Тази идея проникнала и в капиталистически страни довеждайки човечество към интелектуална деградация,което доказва тъжна съдба на IQ теста.
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко години стопанисвах обект на Слънчев Бряг.При мен имаше хора кажи речи от цяла Европа. Всяка нация имаше своите особенности.Най-ме впечатлиха холандците.Невероятно прагматични четящи,спортуващи.Англичаните и ирланците също бяха интелигентни но в тях имаше нотка на грандомания.Норвежците за отрицателно време млади стари избираха неформален лидер и той определяше програмата за деня.Това че не са се познавали няма значение.Викинги.Руснаците си ги знаем.Българите също са ученолюбиви.
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствен изход - да станем канибали и да схрускаме европейските умници. Отвсякъде ще сме на кяр!
81
5
 
10
 
! Отговори
До 97 преди 7 години
Трудолюбиви, ученолюбиви и гостоприемни са следващите митове след интелигентността на българите които трябва да бъдат развенчани. Докато не се видим и възприемем такива каквито сме нямаме никакво бъдеще. Няма как да изграждаш идентитет базиран на въздушни кули. Докато не изчистим всички идеологеми в историята си винаги ще сме последни във всякакви цивилизационни класации.
80
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Cидни, Ав$тралияГолям праз като си в Сидни. Цял живот ще бъдещ никой, а и горките ти деца - също. Евентуално внуците ти ще се еманципират в тая държава, създадена от английски затворници и главорези. Аз живея в Родината си и съм горд, че се боря и оцелявам достойно. не всички българи са на дъното и българия не е родина на ***...н...г...лите. Капиши, бушменецо. Цял живот ще се завръщаш като бумеранг на сън в селото, от което си тръгнал към пясъците на Австралия.
79
11
 
10
 
! Отговори
българин преди 7 години
Смятам, че класацията не е вярна. Много по-назад сме по интелигентност. Някъде в края или едно-две места по-напред. Докато турците и гърците са някъде в началото на класацията и дори ромите са много по-напред от нас и им дишаме праха в класацията. Нека си казваме истината в очите, а не каква бихме искали тя да бъде. Определено много сме зле. По интелигентност.
78
4
 
3
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Испанците имат един лаф за някой, че има неврони точно нужните, за да пази равновесие. С този ритъм след някой време повечето ще сме така. Остава единственото успокоение, че сме трудолюбиви, ученолюбиви и гостоприемни, НО има един световен ЗАГОВОР да затрият 7млн. българи, защото спъваме нечий планове за световно господство (ironic off).
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До oт Cидни Aв$тралияМного добре си се описал (***)!!! ;)))
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наи зле в не само в европа а в света съмняваме 31ви много по назад е б.лгаристан
75
7
 
13
 
! Отговори
факт преди 7 години
Щом сме най-бедните в Европа, значи сме и най-глупавите! Дори изследванията го показват.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, след 20 години ще има да се чудите какво стана с България и защо се стигна до тук. Просто няма да имате потенциала да си свържете нещата. И не само българите, повече от половината свят :D
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тестът за интелигентност показва какво е нивото ти на интелигентност във всички случаи, а дали някой след това те третира по-различно заради твоите резултати е друг въпрос. В България средното ниво е ниско, иначе нямаше страната да е в такова мизерно състояние. От най-високите етажи, според разбиранията ви за йерархия, до най-ниските, нивото на съзнание и коефициента на интелигентност са ниски. Както казах по-долу, може да си измисляте каквито и да е причини и илюзии, за да отричате истината.
72
3
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Всяко...проучване,някой го е поръчал и...платил.В този случай то е...конюнктурно(изкривих си...езика,докато напиша тази дума).За това,преди да публикуват нещо...подобно да си кажат кой им е платил и задал...рамката,да си правим правилните...изводи;все пак сме...Ентелигентна нация.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами не- статията трябва да е 'живеещите в България, 31ви по интелигентност'..IQ тестовете в чужбина не се правят по етнически или расов принцип, а просто се взема бройката на хората, преминали теста. половин Източна Европа,специално младите живеят и работят на Запад и това вдига цифрите там.
70
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно за държава,в която IQ-то в Ст. Град (където би трябвало да е най-високо) е отрицателно!!!