Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50%

Цените падат още тази седмица, къде обаче е по-изгодно?
Обновена: 27 авг 2016 10:22 | 27 авг 2016 10:03,
62
Курортите ни смъкват с до 22% цените за празниците, Гърция – с 50%
Снимка: архив, Булфото

Традиционно в края на лятото по Българското Черноморие можем да почиваме да по-ниски цени, от действащите през активния туристически сезон. По-ниски обаче ще бъдат и цените в Гърция. Къде е по-изгодно?

Голяма част от хотелите по родното Черноморие вече предлагат много по-ниски цени, отколкото през активния сезон. Цените ще са по-ниски с 10 до 15 % по-ниски в сравнение с активния туристически сезон от началото на септември.

Специални ценови пакети хотелиери са предложили и за българските ни туристи покрай септемврийските празници - 6-ти и 22-ри септември, информира Нова тв.

Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг-в малките курортни градчета и селца. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две. На места нощувките са поевтинели с 20 на сто от 22 август. Бонуси има за семейства с деца.

В големите туристически курорти поевтиняването на морето ще стане малко по-късно заради това, че базата в момента е все още 100 % пълна. Това се отнася за хотелите с по-висока категория,при ол-инклузив изхранване. В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от тази седмица.

В Северна Гърция сезонът се очаква да продължи до средата на октомври. След 1-ви септември цените там също падат и то с 50%. Туроператори дори предлагат 4 нощувки на цената от 65 лв. И то на първа линия, с кухня.

Опитът показва, че за една обилна вечеря на човек отиват около 15 евро - с бирата и узото. Шезлонгът и чадърът по традиция са безплатни - срещу консумация от бара. А там вода и фрапе излизат 3 евро.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: мореГърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
13
 
! Отговори
Бай Петко БАРОВЕЦА преди 7 години
Нарамвам дисагите с храната от тук качвам се на жигулито и отивам у гръцко да видят сите че съм баровец и че пишем по форумите колко е убаво там щото с колата можем да стигнем само до Халкидики . Баровец съм . :)
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както написа Радой Ралин едно племе дето мрази всички и най вече себе си
27
4
 
17
 
! Отговори
Проба-грешка преди 7 години
Мощната рекламна кампания "Избери Черно море" ми прилича на рекламата на уред за спестяване на до 70% от сметката за ток. Всички знаем, че ни лъжат, ама винаги има мераклии да опитат. Емпиричното познание е най-трайно !
26
5
 
17
 
! Отговори
Икс преди 7 години
До ивчоНа Халкидики, Ивчо, нощувката е малък семеен хотел (студио с кухненски бокс) на първа линия и чудесен пчсъчен плаж на спокойствие е около 40-50 евро на ден, не на човек. ... и другите ти сметки са такива - не си бил, ама някой ти бил казал...
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черно море, най си е добре!Чака рака де!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тая психоза бе. Да падат, да скачат, как си искат.Юруш на бананите.
23
13
 
13
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Гърция е доста прехвалена, а в България има доста приятни местенца.
22
11
 
18
 
! Отговори
ъф преди 7 години
Много ще се радвам ако българското черноморие фалира, АМА МНОГО ЩЕ СЕ РАДВАМ!
21
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето море е за по бедните цирвули, лошо обслужване, лоша храна, хапвате лайненца в морето товм е положението. Всеки си избира
20
3
 
15
 
! Отговори
Руди преди 7 години
До хотелиер на златните Ти ако имаш хотел, аз съм наследник на Японския император.
19
4
 
30
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Знаете ли колко работници не си получиха, и няма да получат последната си заплата?!Бай *** не може да прави туризъм!
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Презастрояването на българското Черноморие доведе до силното замърсяване на морето. Не може град да се обслужва от селска пречиствателна станция. Ако спешно не се вземат мерки Черноморието ще опустее.
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да се оправи туризма в България . Вижте т.н. хотелиер на Златните какво пише и ще разберете , че е назначен капиталист от БКП-БСП-ДС . Кога собственик на хотел в Западна Европа ще държи такъв каруцарски език за потенциалните си клиенти - никога . Така , че какво да ги коментираш .
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
останаха ли нормални хора които да ходят на ***?
15
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хотелиер на ЗлатнитеИ Кво като е пълен бе *** персонала на ниво ли е , храната на ниво ли е ? Да не чакам за една шопска 20 мин крал си крал си на времето и сега големия хотелиер имаш ли познания в областта ? имаш ли образованието да си хотелиер или си поредния който прибира парите . Чезвай чурка .
14
42
 
11
 
! Отговори
Хотелиер на Златните преди 7 години
Пълен ми е хотела до края на септември. Руснаци, поляци, словаци и румънци. Винаги ще имам туристи, ако ще трета световна война да дойде. Да ви е яд! Марш в задръстванията по Маказа. И бъдете кротки агънца, че гръцката полиция много бие и мрази гнусните Вулгари.
13
6
 
40
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
До Хотелиер на ЗлатнитеАко не са сeляните, ще умреш от глад, "гражданино". И точно ти и такива като сте нагли. Мислиш че като имаш хотел и си хванал господ за оная работа. Не ми трябва да идвам в гнусния ти хотел и да ти пълня гушката, нито обслужването е като хората, нито храната, нито лaйняния ти плаж. Ще си ходя в Гърция а ти продължавай да мразиш сeляните и мpи от глад.
12
44
 
16
 
! Отговори
Хотелиер на Златните преди 7 години
Oх, изгонихме дивите селяни от Черноморието. Ходете по Гърция, там носете бурканите и дисагите си, там правете золуми. Не ни липсвате, нагли селяни.
11
8
 
31
 
! Отговори
??? преди 7 години
Интересно ми е кой се лъже да ходи на презастроеното Мръсноморие, когато за същите пари може да почива при несравнимо по-добри условия някъде извън България? Не е задължително да е в Гърция, може и в Испания, Италия и т.н.
10
9
 
25
 
! Отговори
Hasan Ademov преди 7 години
Отивайте в Гърция или останете тук да се къпете в лай.ата !

Спонсорирани публикации