Жени напират за военно обучение в Търново

Казармата трябва да се върне, убедена е бъдеща курсантка
29 авг 2016 11:52, Анисия Иванова
36
Жени напират за военно обучение в Търново
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Все по-голяма популярност набира доброволното военно обучение. Почти половината студенти в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново са жени.

Ели Димитрова, която е студентка в НСА, е едно от момичетата, което не се поколебава да замени токчетата с кубинки и да се отдаде на доброволното военно обучение.

"Винаги ми е било много интересно. Има млади хора, които искат да се занимават с това. Казармата задължително трябва да се върне, а в нея да се включат и жени, не само мъже", сподели Ели пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Млади курсанти признаха, че чувстват потребност от тази подготовка и според тях всеки млад човек трябва да го направи. Съжаляват, че са премахнали казармата и искят тя да бъде върната.

Преди обученията на полигона всички те са преминали теоретична част. Студентите придобиват знания за военна подготовка, възпитават се на дълг, чест и отговорност към държавата. Преди полагане на военна клетва всеки от тях ще премине изпит.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
17
 
! Отговори
Църковна мишка преди 7 години
К'ва е тая каска от Първата световна война?
5
9
 
13
 
! Отговори
Лу Ферино преди 7 години
А срещу Русия ли ще се бие въпросната мадама? Да се върне казармата, а главнокомандващия й да е Росен императора? Министър да й е Ники перчема? Това ли е критичната нужда за реакция в "критични ситуации"?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приискала им се е войнишка .... каишка.
3
1
 
11
 
! Отговори
sybil преди 7 години
Велик е нашият войничка.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 3 месеца, когато имаше наплив на ислямисти по българомакедонската граница, една такава мадама облечена в камуфлаж обясняваше как трябва да посрещнем с отворени обятия "милите, бягащи от война" терористи.Извинявам се, не съм сексист, обаче жените не стават за войници - техният майчински инстинкт ги отдалечава от армията. Ако беше така армиите на хан Омуртаг, Крум и други владетели щяха да са пълни със жени, а по рисунките виждаме само свирепи воини-мъже отблъскващи ислямизма.
1
2
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Динки. :)))

Спонсорирани публикации