Бъчварова не знае, че синдикатите готвят протест

Няма решение по казуса с плащането за извънреден труд
40
Бъчварова не знае, че синдикатите готвят протест
Снимка: БТА, архив

Въпреки че полицейските синдикати пратиха писмо до медиите, за да предупредят, че отново мислят за протест, се оказа, че не са уведомили МВР шефа Румяна Бъчварова.

"Аз не съм информирана, те не са адресирали към мен нищо, не са поставили въпроса на срещите ни, не е много редно да излиза по медите преди да знам аз“, коментира тя.

Бъчварова увери, че тя не знае да има и забавени плащания към полицаи, причина, която посочват като един от мотивите си за заявения протест служителите на реда.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) тази сутрин разпрати съобщение до медиите, в което посочва, че са установили, че "Гранична полиция" са лишили от заплащане на положен извънреден труд десетки полицаи.

Ставало дума за периода май-април 2015 г., а сумата, надхвърляща 120 000 лв., е удържана без съгласие на служителите през пролетта на 2016 г.

До момента няма реално решение по този казус, пишат от синдиката и припомнят решение на ВАС, с което се обявяват като незаконосъобразни текстовете от наредба за реда за организацията и разпределянето на работното време.

Проблем имало в пожарната, където се сформират екипи с недостатъчен брой служители, в отделни случаи с един служител на смяна или смени от осем часа, започващи в полунощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ай сиктир беПич,мани ги конкурсите! Аз си имам достатъчно добре платена и престижна работа и нямам никакво намерение да идвам и да ви оправям системата! Оправете се вие!!!Заеш много добре,че в по-голяма част от РПУ-тат полицаите не работят това,за което им плащат! Един,вкарва и продава,автомобили,друг го играе фаянсаджия,ел.техник и квото др.се сетиш.Лично на мен ми е идвал техник от оторизиран сервиз за домашно техника,за когото знам мн.добре че е и полицай! За кво говорим?
12
8
 
13
 
! Отговори
ДО БАЧВАРОВА преди 7 години
КАКВО СТАНА С РЕФОРМАТА В НА МВР?ДО КОГА ЩЕ ХРАНИМ ТОЛКОВА МНОГО ***
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въх,ми ся ? Кой ми се изходи по голяма в гащите,пък аз не съм разбрала?
10
0
 
9
 
! Отговори
Сиктирът преди 7 години
Ако министърът на вътрешното министерство,няма възможност да получава изпреварваща информация,за подготвящи се масови недоволств на свои служители,какво остава да говорим за подчинените и,чиято основна задача е да разполага с изпреварващи данни за подготвяни престъпления!Резил,Срамотия,Неграмотност и Нежелание да се върши това за което им се плаща!
9
4
 
13
 
! Отговори
ай сиктир бе преди 7 години
До СтранноЕла да оправиш работата бе кадърния .Айде идвай такива като теб лаици чака МВР да ги оправи.Действай сега има конкурс ,той теб чака .
8
3
 
21
 
! Отговори
456 преди 7 години
Че как да знае като главата и е завряна в г... на шефа и! А тези пари вероатно вече са "оползотворени" от който трябва...но не и от полицаите, които са си свършили работата!
7
12
 
18
 
! Отговори
Пак преди 7 години
МВР има най големия бюджет,а страната е затънала в престъпност и корупция,полицайте трябва да връщат пари за не свършена работа.....
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леля Румянка пак не е в час горката!
5
11
 
24
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Над 80% от населението на България не харесва работата на полицията и настоява за бързи реформи в МВР,а тези некадърници протест ще правят?
4
6
 
29
 
! Отговори
Anti boyko преди 7 години
Бойко Боисов излъга целия народ,та МВР ли няма да излъже. Протести до дупка
3
4
 
22
 
! Отговори
Нед преди 7 години
*** как щяла да знае горката .Боце не и е спуснал опорни точки.Чекайте да я викне на спявка в Банкя и тогава стой та гледай каква уста ще отвори :)
2
9
 
15
 
! Отговори
Ей преди 7 години
Какво стана с онези бандити полицай който вилняха по улиците при миналия протест!?
1
16
 
14
 
! Отговори
До кога преди 7 години
Търтейте пак почват да рекетират народа с протести.