Меркел ни праща джипове за охрана на границата ни

Част от дадените от Камерън през май... аварирали
Обновена: 10 сеп 2016 19:07 | 10 сеп 2016 19:07, Веселина Йорданова
136
Меркел ни праща джипове за охрана на границата ни
Снимка: Правителствена пресслужба, архив

Осем нови високопроходими джипове ще пристигнат в България от Германия. Новите машини трябва да пристигнат през ноември. Те са обещани лично от канцлера Ангела Меркел.

България ще получи още термовизионни камери и автобуси. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Днес тя посети южната граница, където се строи пограничното оградно съоръжение.

До няколко дни ще пристигнат и джипове втора употреба, но в добро състояние, предаде БТА.

Бъчварова каза, че цялата техника ще бъде разположена в местния пограничен район.

Част от английските джипове, изпратените от вече бившия британски премиер Дейвид Камерън, са аварирали. Дарението пристигна у нас през май тази година.

Техниката, която обслужва граничните служители, е зле, заяви Бъчварова.

България ще се опита да се справи с наличните в момента бежански центрове, добави министърът. По думите й няма планове за изграждането на нови такива у нас.

Министърът уточни, че в сравнение с миналата година има спад с 30 на сто на преминалите българо-турската граница мигранти.

Министърът на вътрешните работи информира, че към момента България очаква помощ със 100 служители от европейската гранична агенция "Фронтекс". Специалистите ще пристигнат с техника и обучени кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118Псих, солено ли е, че България получава милиарди от ЕС? Обаче как ги харчим си е ганьовска работа!
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ще си купиш количка с едно колело сделана в ссср
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На България членството в ЕС й излиза доста солено, а тези дават некви пикливи 8 джипа. Ако не бяхме влезли, щяхме да можем да си купим много повече.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 джипа-смешно! С това ли се изчерпва европейската солидарност на Германия? Трябват спешно пари за дострояване на оградата, джипове ще си купим и сами.
95
6
 
6
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Незнам за тея джипове но веднъж с на миджото УАЗката ходихме да крадем оборска тор от един овчарник и как само катерише. Там и Мерцедеса даже не може. Бяхме се хванали на бас че няма да излезе през брега и загубих. Половин час трябваше по уговорка да зидържа да мириша половият му орган на 5 сантиметра от носа. Едва издаржах да дишам спареният и сиренясъл аромат а той се смеше е ми го навираше до носа - ай , любниго ба. Като няма човек жена не е длъжен да си го мие ,но пък поне да не го вади...
94
2
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 години
новите са за новите германци
93
1
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Динко и аверите ли ще ги карат?
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка помощ е добре дошла.
91
2
 
1
 
! Отговори
Kartki преди 7 години
Arogantnata politicheska *** - bg deputati, bg eurodeputati, bg ministri, bg centralna administracia si voziat bezumnite nedoucheni glavi v luksozni automobili na garba na bg narod...i gi paziat pochetni karauli, chetnici...nestastnite bednite bg granichari paziat sinorite s brakuvani angliiski i germanski jeepki...i dishat amerikanski gazove na usa izstrebiteli ...brutalen bg boliarski bezumen teror?! A bg asker v Afganistan na kurort?!
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хитряга е меркел. праща си джиповете,ама втора употреба. връща ни хора-втора употреба. направи го тук боклучарник. май не е хитра,а е нагла.
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западняците май наистина ни имат за най големите тъ.панари! Заслуга на Бибитко и останалата политическа .***.
88
0
 
19
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Тази кака да си прибере подаръците заедно с гостите , които покани .Да не се прави на много важна, защото и нейното време идва. Хайде в пенсия наборе.Стига си настройвала хората един срещу друг.Разбери най- после- те искат мир, а не война.
87
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 106. Да, това е едни от методите за манипулация на обществото. Създаваш проблем, после им даваш решение и хората те аплодират и ти се възхищават. Вижте ни сега колко сме загрижени, ще ви дадем джипове, автобуси и т.н. Е, някои повредени, ама какво от това, българите могат всичко, ще си ги оправят. Огромна манипулация.
86
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камерън ни подари джипове и напусна поста си. Сега Меркел ни подаява. да се готви Оланд. А Путин не подарява - той си иска парите за Белене - стабилен!
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко и Айша Мейзерова новата президентска двойка на партията "Свинска опашка"
84
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам що тряа да се хаби човешки ресурс за охрана на границата ,видео камери на секи 10 м. и на секи 50 картечница ,засечат ли камерите движение ,картечницата да пуца в същата посока Хора че требят първите седмици да зареждат картечниците често, после никой нема да рискува да наруши,това е толкоз просто и логично ......
83
0
 
16
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
ЧИСТА ГАВРА!
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е някаква подигравка. Колко дни докато и тези джипки втора ръка аварират?
81
0
 
14
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Ей како, в дупница и горубляне има изгодни жипки по 5-10 бона, които за още толкова пари ще станат слънце. На цената на една от ващите лимузини дето се возите може да купите 10 такива и да ги стегнете от до.
80
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 7 години
Репликата на 97 и 98 е до 88.