Тютюнджийска кауза: Да запушим дупката в гърлото... с лепенка!

Към МЗ: Забранете цигарите, ама стиска ли ви?
46

Все по-често срещани реклами по търговските обекти. Снимка: Dnes.bg

Хиляди пушачи негодуват след появата на стряскащи картинки, които би трябвало да ни откажат от цигарите. Пушенето причинява сърдечен удар и снимка на умрял мъж, пушеното води до рак и онагледено с противна дупка на гърлото, пушенето уврежда белите дробове и насреща руса жена плюе кръв и какви ли не още страхотии.

Да не говорим, че някой извратен мозък е сложил кадър с детски ковчег на неродено дете.

Още по темата

И всичко това независимо от ропота на хората и доводите, че не само цигарите вредят на здравето. Но пък само върху кутията с цигари има такива нелепици. Нали не си представяте, че отивате да си купите кола и на предния капак има смачкани ламарини и прегазени хора.

Гадните картинки обаче провокираха нови иновации, с които да бъдат заличени умрелите хора и ковчезите. Предвидливи търговци вече броят печалбите от табакери, силиконови и всякъв вид кутии за цигари.

Други пък се изхитриха и пуснаха лепенки, които закриват точно най-нелицеприятната част от кутията. И тук геният е помислил, за да има за всеки вкус. На нас ни се паднаха на музикална и спортна вълна.

И така дупката на гърлото може да бъде заменена с гореща мацка, която свенливо е прикрила гърди с надпис Guns'N'Roses. Особено за мъжете гледката си е повече от приятна.

Ако си купувате лепенки "на едро" и не ви интересува какво има на тях, можете да попаднете и на футболния отбор Лудогорец. Определяният за "национална кауза" отбор обаче не е добра алтернатива за най-крайните футболни фенове, които не живеят в Разград. Защото за тях е по-добре да има плюеща кръв жена, отколкото да извадят кутия с цигари и отгоре лепенка на Лудогорец. Въпрос на каузи.

Различните видове лепенки са оценени на 10 стотинки. Ако пушите по кутия на ден простата сметка показва, че месечният ви бюджет ще бъде натоварен с 3 лева. Табакерите са на различни цени, но заради голямото търсене цената рядко пада под 10 лева. Ами поне според мен си заслужава, но защо една уж добра кампания пак ни бърка в джоба?

А търговците? За тях нов източник на печалба и ребрандиране на площи и врати. И вместо на промоция да има пиле или свинско, все по-често ще четем надписи: "Скрийте стряскащите картинки. Купете стикер или кутийка".

Чудесна кампания, чудесни псувни към Петър Москов и здравното ведомство и никакъв ефект. Всъщност от всеки пушач по три лева на месец си е ефект отвсякъде, дано поне икономиката живне!

И една идея към МЗ: Като толкова ви е грижа за здравето на населението, просто забранете продажбата на цигари, вместо да си играем на лепенки, а после на лекари. Стиска ли ви?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
некрофил преди 7 години
Мен снимките на цигарените кутии хич не ме стряскат, даже напротив!
38
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 7 години
Като спрете пушачите ще намалят приходите в хазната от акциз и ДДС, но ще намалеят и разходите за здравеопазване.И когато е доказано по 1000 начина и статистики, че пушенето е вредно, е тъпо да се цитират частни случаи като оня дето не пушел, но имал алергии и боледувал по-често...
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Против картинките съм.Но искам цигарите да станат по 16 лева кутията.
36
1
 
7
 
! Отговори
Ел преди 7 години
По тази логика - защо няма снимки на бутилките с алкохол? Цигарите поне не променят съзнанието на човек, за разлика от други субстанции...
35
0
 
1
 
! Отговори
Да видим истината преди 7 години
До АнонименЗдравей, не е държавна политика, защото ако беше държавна щеше да я усетиш. Ето ти малко сметки. В тази малка държава за цигари всяка година се харчат око 6,5 милиарда лева. 80% от тези пари са акциз и ДДС и трябва да влизат в хазната. Това знаеш ли колко много пари са? Познай колко пари влизат? Виж отчети на тютюневите компании и ще разбереш, че ако се вярва на внесените пари трябва ти и чичо Гошо да сте единствените пушачи. Това е частна политика, която използва глупоста на хората
34
6
 
1
 
! Отговори
ivanov преди 7 години
откакто пуснаха картинките ме отказаха да ги купувам така си спестявам едни 150 лв на месец и не си развалям настроението на мен и околните. да ги купувам, не да ги пуша.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Марк ТвенЗа сирането - прав си! Но се питам, от какво умират непушачите? И защо колегата ми непушач е с 5 алергиии и поне 5 дни в месеца ползва болнични? Вредни и гадни са цигарите, че и скъпи! Но защо се сади тютюн, зщо се дават субсидии за производството му и се произвеждт цигари изобщо? Тези, които се загрижиха за пушачите и наредиха да се слагат картинки по кутиите, що не се задействат изобщо д ликвидират този бранш, а? Щото в него е държавната длвера ;)
32
5
 
20
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
Ако всички пушачи спрем цигарити, то бъдети сигурни че в края на месеца държавата няма да може да плати заплатите на държавните служители.Като прибавим и загубите от останалите в складовети милиони кутий цигари държавата губи милиарди и е фалирала. За това ние пушачите трябва да бъдем уважавани и обгрижвани. Непушачите навън на студа ,да дишат въздух на воля.
31
3
 
43
 
! Отговори
художника преди 7 години
Най-глупавата агитация, която може да се измисли са тия картинки и посланията към тях.Колега, който не е палил цигара в живота си скоро почина от рак в мозъка.Комшията един етаж над мен от 30г. спрял цигарите, почина от левкемия. Друг познат след 20г. въздържание, скоро му откриха рак на белия дроб. Дядо ми живя до 88г. като пушеше по 3 кут. на ден. СТРЕСЪТ убива повече от всичко друго.
30
5
 
10
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Защо се произвеждат и продават цигари? Защото има тъпсене, затова. Цигарите са наркотик който е разрешен в държавите в които се продава. Ако не се продават от държавата, ще се продават нелегално, защото пак ще има търсене. Хората обичат да се дрогират, с никотин, хероин, алкохол, захар и още много други неща.Всеки сам си избира.Когато сте зависими от цигари или от алкохол вие сте много по лесно манипулируеми и управлявани.Свободните хора са по-щастливи.Спрете да пушите и ще се почувствате добре!
29
4
 
9
 
! Отговори
Марк Твен преди 7 години
Както се казва: Ако покриеш едно *** с лист, то пак си остава ***. Същото е и с тези картинки. И да слагате нещо отгоре и да не слагате. Цигарите ви убиват. Друг е въпроса, че тези картинки са нелепи и не помагат изобщо на пушачите. А на пушачите ще кажа следното: Скъпи пушачи, замислете се дали тези картинки не са направени с цел да пушите повече. Например като форма на бунт. Вие се бунтувате когато сте ограничени и стресирани. Тези картинки правят това с вас. Най-добре спрете да пушите!
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
супер е с тези картинки. спряха пасивното пушене като забраниха пушене в затворени помещения за да не се тровят непушачите добре. ама сега като седне един пушач и си извади цигарите всички му се наслаждаваме на картинката на кутията включително и непушачите. да се сезира веднага някой нпо да се организира протест срещи пасивно гледане на картинки... призива ми е към всички пушачи изхвърляйте си кутиите с яките картинки по улиците а не в кофите за да може повече хора да им се наслаждават
27
0
 
4
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Аз си пуша, ама още не съм се заглеждал в картинките. Ако от Panini пуснат албумче с тях, ще почна да се заглеждам и да си ги събирам
26
7
 
7
 
! Отговори
До Пффф преди 7 години
Виждал си бил "известна логика". Аз пък виждам абсолютна логика, че някой ако иска да се трови, не трябва да трови и останалите наоколо-може да пуши елктронна цигара например или да излезе за 3 минути навън. Ако някой иска да слуша чалга, да си сложи слушалки и да пусне на мах, ама да не го слуша целия вход и т.н. Ако някой иска да гледа куче, да си го гледа в двора. Аман от нахалници!
25
2
 
30
 
! Отговори
333 преди 7 години
Ако пуснат цигари със снимки на Ц.Цачева и Плевненлиев веднага спирам да пуша!!!
24
0
 
15
 
! Отговори
Й преди 7 години
До Анонимен 21Как да е нямало тютюнопроизводство... Тютюн се е пушил и произвеждал много преди 13-ти век... В се сети за индианците и лулата на мира, сети се за сетите, за инките и маите, всички те са пушили тютюн с цел две племена да се сплотят и да не воюват повече...
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност върху опаковките трябва да има снимки на усмихнатите, щастливи Борисов, Горанов и Москов
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сашо вятър тЪ вее ....
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетила се Мара. Досега чий държаха, та не ги сложиха? Същата история с изкупвателните пунктове за скрап.Махнаха ги от населените места.След като изкупвачите си изпраха парите. А дотогава къде бяха да ги махнат?
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като малки ни разказваха колко е лошо да пушиш и да пиеш. Тогава попитах агитатора "Защо произвеждат цигарите?" На което не получих отговор. Както всъщност е и до днес.Няма да получите и вие от тях. А няма да получите, защото точно тези, които ги произвеждат са виновните, а не тези, които ги употребяват, защото до 13-14 век не е имало тютюн и тютюнопроизводство.И затова е нямало и пушачи.