Директори и учители знаят, но мълчат за дилърите!?

Причината – имиджът на съответното училище пада
Обновена: 6 окт 2016 16:04 | 6 окт 2016 15:22, Анисия Иванова
15
Директори и учители знаят, но мълчат за дилърите!?

Директори и учители в столични училища понякога не дават гласност на случаи на продажба на дрога, за да не пострада рейтингът на учебното заведение, заяви Петьо Петков от Сектора за борба с продажбата на наркотици.

"В последните години наркодилърите не са извън училищата. За съжаление се забелязва една такава тенденция, че самите наркодилъри са вътре. Това са учащите, които са вътре в едно училище. Някои продават, някои черпят. В последната година се забелязва една тенденция, че повечето от дилърите са жени, момичета. Да, ученички. Някой, който има по-големи възможности и закупува малко повече, преди всичко от марихуаната, нищо не му пречи, за да се изяви като лидер вътре в това детско общество, той черпи около себе си псевдоприятелите", разказа той пред БНР.

Според полицията, ръководствата на училищата, в които се продава дрога, са наясно с проблема.

"Заради куп проблеми, свързани с цялостния план и методика на образованието, това нещо остава вътре. Ако един директор обяви тревога, че в училището има еди какви си видове наркотици и че децата ги употребяват, имиджът на самото училище пада", каза Петков.

Хероинът е изчезващ вид наркотик, а в столицата се употребява предимно синтетичната дрога, отбеляза още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То полицията ги пази дилърите, а вие обвинявате учителите. Защо полицията не си свърши работата, защо?
12
0
 
3
 
! Отговори
Pitam преди 7 години
Kakvo stana s Mitko? Dobre li e,ne e li neshto de pritesnix
11
1
 
6
 
! Отговори
Azzz преди 7 години
Pazete si decata
10
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
Хайде стига с тия простотии... "учителите това", "учителите онова", нека за всичко да ги обвиним. Родителите, политиците, полицията- те носят ли отговорност, или само учителите за всичко?Аз като бях ученичка ходех с по 2 лв. за закуска и ходи с тия пари си купи наркотици... от къде днешните келемета имат пари за наркотици питам аз???
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тази есен тиквата сложи много негови некадърници за директори на училища. Послушни мижитурки които да крадат и да му се отчитат.
8
0
 
7
 
! Отговори
нз преди 7 години
Проблемът не е,че учителите и директорите си траят,дилърите се знаят и от полицията,но и тя нищо не прави по въпроса.Мисля ,че всички знаят защо.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен едно училище ще си повиши имиджа, ако каже, че са хванали дилър и са го изключили и осъдили и т.н. Само шушумиги. Да си траем, че не се знае какво ще стане. Ако човек не взема мерки и не върши никакви дейстрия, няма и никога да си падне на носа. А България е пълна със страхливи нищонеправещи бюрократи. Те пък щото българските училища страшен имидж имат.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно. Училищата са дилърите на квартала и заразяват с дрога града.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директорите и учителите знаят и мъчат и за наркотиците и за дилърите и за побоищата и за насилието над деца.Защото това не са преподаватели, това са чиновници.И като всички чиновници заплатката и да си нямат неприятности е единствено важно за тях.А сега другаря Борисов дори ще им увеличи заплатите
4
1
 
16
 
! Отговори
Постъпете преди 7 години
с двама дилъри така като постъпват с такива в Китай и още десетина държави,и ще видите дали някой ще продава дрога на децата!
3
0
 
10
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Драскай пунктир докато има, после ще ревете за даскало.
2
1
 
24
 
! Отговори
Развеселена преди 7 години
Заради делегираните бюджети си мълчат..Преди нямаше рейтинги и учителите можеха да направят нещо, но сега парите са важни.
1
1
 
16
 
! Отговори
мечо пух преди 7 години
напротив , може да го използват като реклама .