За 6 месеца: Бум на пенсионирани полицаи и военни

Държавата е дала почти половин милиард за обезщетения
9 окт 2016 22:27,
40
За 6 месеца: Бум на пенсионирани полицаи и военни
Снимка: архив "Булфото"

Бум на пенсионирани полицаи и военни през първите месеци на годината. Държавата е дала близо половин милиард лева за пенсии на напусналите МВР и отбраната.

Причината - опит да се избегне въведената пенсионна възраст.  

Почти триста процента е ръстът на силовите пенсионери, съобщи "Нова телевизия".

Те са над 6200 души само от януари до септември. От МВР не казват колко са напусналите служители по лични причини, но заради несигурността в системата  полицейските синдикати искат повече пари за сигурност догодина.

Само за униформи, техника и обновяване на базата МВР има нужда от 200-300 млн. лв. над обичайния си бюджет, което значи общата сума да надхвърли 1,5 милиарда лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
А сега кажи на депутатите и политиците кой какво им плаща?! Ама изчисли от до! И пенсии и привилегии и до живот и на президенти. Давай.
25
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Забравихте да напишете и напусвали, залади малоумието на унищожителя боко тиквата, съществото унищожило, армия, полиция образованиу и ДЪРЖАВА, ЗА ДЕВЕТ ГОДИНИ ЕС ОСЕМ ГОДИВИ гЕРП И БОКО и помнене, сеца е спечелила изборите и вече е президент.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние им плащаме данъците? Със сигурност държавните служители си плащат данъците, а не и тези които работят в сивия сектор, и се осигуряват на минималната работна заплата, а взимат двойно повече
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
причините за напускането не са лични а по причина на тн реформа. Със слухове, създаващи несигурност. Всъщност май това е скритата цел на реформата. Тя е преизпълнена.
22
2
 
15
 
! Отговори
Слав преди 7 години
Пенсионираните от началото на тази година полицаи и военни-офицери продължават да работят и като пенсионери на старите си работни места и да заемат ръководни длъжности.И така до пределната възраст.
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интерсно,професиите срещу които всички недоволстват,са с най-много незаети места?! Лекари,учители,полицаи,военни....Защо не ходите да работе там бе,господа отворковци? Или с пилешките си мозъци,едва сте успели да избутате до там,че да стигнете до клавиатурите и да съчините,по няколко почти лишени от смисъл изречения? Е,като не ставате,стойте си в собствената си помия и се радвайте,че все още някъде ви търпят!
20
6
 
25
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Народ, който си плюе учителите, лекарите и полицаите... си заслужава съдбата.. и политиците
19
2
 
6
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Нещо много ви е дерт за чуждото портмоне .
18
6
 
33
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
При такива "реформи", всеки ще избяга. А и да имаш за министри Ненчев и Бъчварова, трудно се преглъща. Утре те хвърлят в поредната американска война или срещу собствения ти народ, в защита на бежанците. Пагоните те задължават да изпълняваш безпрекословно. Места има неограничено. Заповядайте хейтъри!
17
7
 
26
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Като е толкова леко и меко има достатъчно свободни места за редови полицаи в МВР .Даже бих казал че има вече неотложна нужда ,ама интересно -желаещи няма .МВР не признаеат че с реформите изгониха много опитни и съвестни служители ,който имаше годините се пенсионира .Иначе ,във всяко стадо си има черни овци ,и при лекари и при учители и прочие .Между другото и те получават обещетения при пенсиониране в размер от 6 до 10 заплати .
16
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как няма да бързат да напускат системата ами ако изтърват парите.После пак някоя службичка като охрана,ще хванат.Няма пенсиониран полицай да се хване на редовна работа.
15
2
 
5
 
! Отговори
Светла преди 7 години
До 12, самата истина!
14
13
 
32
 
! Отговори
12 преди 7 години
Само да спомена, че причината тия хора да избягат е защото ги подгонихте. Иначе щяха да работят още дълги години. Но станалото станало. Хайде сега тичайте да заемете освободените места. Сладка работа. Лежиш, папкаш, спинкаш в патрулката и накрая след 25 години ти дават 20 заплати. 25 000 лева- по 1000 лева на година, по 80 лева на месец. Половината от парите за цигари/а ще пропушите на тая работа, от скука/. ТИЧАЙ НАРОДЕ ПРОСТИ, ЧЕ НЕ ОСТАНАХА МЕСТА ХАААААХАХАХАХАХАХАХА
13
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА какво е тази полиция.По селата старите хора всекидневно ги крадат убиват и тормозат.Престъпност,корупция,насилие,беззаконие.Ромите вършат безобразия и никой не може да ги спре.Пропаднали сме отсякъде.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има лъжа в статията или 500 млн на 6300 човека са по 80000 на човек
11
12
 
17
 
! Отговори
Морски преди 7 години
САЩ и Русия са на ръба.Със сигурност ще става нещо.Те наще военни затова се пенсионират,гледатда се отърват.
10
13
 
44
 
! Отговори
срам преди 7 години
Обикновените хора които с данъците си им плащат и пенсиите и заплатите , колко заплати получават при пенсиониране.Може ли разкриваемостта при открадтатите автомобили да е под 10%.На 10 откраднати една откриват и заплати получават
9
2
 
16
 
! Отговори
WC преди 7 години
NA SNIMKATA VIGDAM ELITNI KOMANDOSI SAS PAMPERSI VMESTO BRONEGILETKI......BOG DA PAZI BALGARITE
8
5
 
50
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Не ми е ясно как успяваме да изхранваме толкова роми, чиновници, депутати и пенсионери. Всичко на плещите на обикновения данъкоплатец който е на изчезване.
7
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се чудите що напускаме. За здравеопазване - няма, за обучение - няма, е аз па няма да храня тия Нищосвършили тумбаци със средно IQ50. Защо взимат пари????? Да ги уволняват а парите да дадат за образование за да не си произвеждаме все такива......ама не, ми чао тогава.