Полицаите пак плашат с протест, парите им малко

Униформите им били стари, нямало пари за извънреден труд...
73
Полицаите пак плашат с протест, парите им малко
Снимка: Булфото, архив

Най-големият полицейски синдикат СФСМВР отново заплаши с протест, ако не бъде изпълнено искането им в бюджета за следващата година за тях да има повече пари.

Те се оплакват, че вече повече от година и половина са подложени на унизително отношение от служители и директори на Дирекция "Планиране и управление на бюджета" и Дирекция "Правно-нормативна дейност", които са под прякото ръководство на политическия кабинет в МВР.   

"Въпреки многократното поставяне на проблема, въпреки решенията на две инстанции на ВАС и тълкувателно решение на ВКС, подкрепящи тезата на СФСМВР, колегите продължават да полагат труд извън нормативно установения, който не им се заплаща. На практика МВР отнема правото на служителите да имат платен годишен отпуск", пишат в съобщение до медиите от синдиката.

Според тях не е редно в бюджета за следващата година да няма увеличение на средствата за МВР, ката че настояват да бъдат заделени поне 20% повече средства за силовото ведомство през 2017 г. в сравнение с тази.

"Материално-техническото изоставане на МВР от реалностите и проблемите, с които се сблъсква, е очебийна и ще се задълбочи с така предложения бюджет. Дисбалансът при финансирането на Сектор "Сигурност" е очевиден и в полза на Министерството на отбраната", посочват полицаите.   

Това ще постави служителите в състояние да не могат да изпълняват задълженията с оглед на новите предизвикателства, пред които са изправени, предупреждават от синдиката.   

СФСМВР продължава да очаква повече от 9 месеца възстановяването на над 170 000 лв., неправомерно удържани от възнаграждението на 2501 гранични полицаи, отбелязват още полицаите.   

От Федерацията очакват в седемдневен срок политическото ръководство на МВР да предприеме необходимите действия, насочени към решаване на проблемите, а след изтичането на този срок, СФСМВР си запазва правото, при спазване на всички законови изисквания, да насрочи национален протест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 7 години
До АнонименТи какво работиш, че си толкова компетентен по въпроса?
61
2
 
2
 
! Отговори
СС преди 7 години
При тази огромна престъпност в страната и почти нулева разкриваемост на престъпленията, не виждам на какво отгоре искат повишение?!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите на МВР се крият в раздутата администрация в министерството и в неадекватното управление на Бъчварова и нейния Велик господар Б.Борисов .Не мисля ,че нашите полицаи са по некадърни от тия в останалите европейски държава .Но и не става социолог и мутра с нарцисов комплекс да ръководят полицията
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нищо не става от един човек, той става бакшиш или полицай. Това са аутсайдерите на обществото. Търтеите и мързелите. Това са престъпнците в униформи, или по-скоро слугите на престъпниците.Няма полицай, който да не е в далавера с някой престъпник. От както им сложиха микрофони и камери, за да не събират по 20 лева,изчезнаха от пътищата. Като ги викнеш за грабеж или престъпление, се оказва че с престъпника са приятели. За каквода им увеличават заплатите, те взимат по още една от престъпницие.
58
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Колко ?
57
1
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
Наглеци! Знаете ли, колко чантаджии получават пенсия 900 лв и продължават да работят, работят малко силно казано в мвр за над 1000 лв.
56
0
 
2
 
! Отговори
Неа до 46 преди 7 години
Аз виждам всеки ден . Ти къде живееш че не виждаш ?
55
0
 
6
 
! Отговори
Неа до 60 преди 7 години
Ама те защото взимат много повече от 500
54
0
 
0
 
! Отговори
До Men преди 7 години
Охраната не знам, но балотажа ще опита.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези им малко парите а на нас със 500 лева заплати са ни в излишък!
52
6
 
25
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Алуууу търтеите на държават засрамете се малко,живуркате на гърба на бедния бг народ......какво искате ощееееееее,кой не е доволен на полето да копате.....народа се изхранва с 150-200 лв пенсииии
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха...според минусите се усеща миризливия пръст на МВР-то...Гадост отвсякъде !
50
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без гражданска война няма демокрация, драги ми 70 хиляди държавни хрантутници! Следователно и сегашните ви заплати са твърде високи!
49
2
 
19
 
! Отговори
Men преди 7 години
Да видим дали *** пак ще си купи охраната за сметка на всички нас.
48
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами хайде да видим колко работа са свършили тез Убавци - битовата престъпност расте (кражби на пари,вещи,та дори и животни; побоища над възрастни хора), измами ... Колко са разкритите? От време на време хванали на гарницата неколцина нелегални, защото не са си платили къдетот трябва, .... Списъкът е безкраен. За съжаление срещу всеки ред - стои НУЛЕВА РАЗКРИВАЕМОСТ. Че даже бият заплатодателите си!!! За какво са ни тогава тези хрантутници?
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еничарското съсловие пак ще протестрира, но едва след като видя, че Тиквата пада от власт!
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия само рушвети търсят и далавери правят с бандитите и олигарсите така ли е
45
2
 
26
 
! Отговори
Три условия преди 7 години
На протеста да допускат полицаи САМО с лични автомобили,но:1.С годишни винетки на личните си автомобили;2. Без стоп-палки от вътрешната страна на шофьорската врата и 3. с квитанция за платен технически преглед! После могат да искат и пчелно млечице да им дават за безплатното кафе по време на обход.
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩО НЕ ВЪРШАТ СЕЛАТА В МОНТАНСКО ГИ ОГРАБВАТ ПО ЦЯЛА НОЩ И НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ
43
1
 
20
 
! Отговори
бачо преди 7 години
Като се сетя през комунизма военните и милиционерите бяха на почит и уважение,а сега е точно обратното.Политиците създават раздвоение между хората и насаждат злоба и ненавист,това им е играта и целта да няма ЕДИНЕН народ,за да може да си лапат там горе и да си гласуват себеугодни закони!Техните фирми под изпълнители по някакви евро проекти да лапат парата и това е!Целта е да има роби и жените ни да са *** това е!ДПС и ДОСТ нали са противоконституциони партии защо ги има? онези хелзинскит