Как се промени България след 10 ноември 1989-а

Brexit и изборът на Тръмп за президент на САЩ маркират нова епоха
10 ное 2016 11:14, Екип на Bloomberg
16
Как се промени България след 10 ноември 1989-а
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След 10 ноември 1989 ние живеем напълно различен живот. Тогава имаше двойственост на усещанията - от една страна се очакваше, че и в България ще настане голямата промяна, а от друга - имахме усещането за абсолютната вечност на режима на Тодор Живков. Това коментира историкът и политик проф. Михаил Неделчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Brexit и изборът на Тръмп за президент на САЩ маркират нова епоха, но все още не се знае какви ще са последствията за България.

олямата опасност е ЕС да не бъде по някакъв начин дестабилизиран и ние да бъдем втора група страна в Европа", посочи той.

По думите му българското национално пространство не е хомогенизирано и има голяма разлика в качеството на живот в големите и малките градове. Като проблем той очерта факта, че в България не е направена категорична декомунизация. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Неделчев може да говори за гейополитиката! Компетентен е и има дъъъъъъъълъг стаж!То не е имало комунизъм - отде декомунизация.И тогава властимащите крадяха, сега крадат наследниците им.... докато ги търпим де....
10
1
 
18
 
! Отговори
анти преди 7 години
Гн професоре какви ги фъфлиш - защо не кажеш истината че в България няма демокрация а анархия и че с тоя демократичен преход България е тотално разсипана и разграбена без икономика и управлявана от вън - заробена с евросубсидий и на път да бъде заселена - реш 208 с мигранти които щели да помогнат липсващата работна ръка .А къде са тия работни места - за няма и 400 лв РЗ за къртовски труд - 12-15 часа.***
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на снимката да не е Цар Киро?
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 години, разрушаване и грабеж
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
селата пустеят, ядем гмо, много бьлгари отидоха да тьрсят прехрана навьн, пенсионери просяци заляха големите градове...това са едни от малкото хубави промени :)
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен се промени много, изгонихте ме за да живеете по добре, а сега ми викате идвай си по на често за да ни дразниш.
5
3
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цял живот учил.....да "открие топлата вода"!Тези изводи си ги направи отдавна всеки САМ...който може да чете.....
4
1
 
16
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Проф. Михаил Неделчев от изгорелия университет ли беше?
3
3
 
28
 
! Отговори
27 години мутри преди 7 години
27 години от края на тоталитарното управление на Тодор Живков и от началото на тоталитарното управление на мутрите, начело с пожарникаря.
2
12
 
14
 
! Отговори
teo преди 7 години
БЪЛГАРИНО, НЕ ЧАКАЙ СКОРО ДА ПОЧУВСТВАШ ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА, ЗА КОЯТО МЕЧТАЕШ!!! ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОЧАКАШ ПОНЕ ОЩЕ 13 ГОДИНИ, Т.Е. СЛЕД 40 ГОДИНКИ ОТ 1989 Г. СПОМНИ СИ , ЧЕ МОЙСЕЙ ОБИКАЛЯШЕ 40 ГОДИНИ ИЗ ПУСТИНЯТА ПРЕДИ ДА СТИГНАТ ДО ЗЕМЯТА С МЛЯКО И МЕД, ОК??? БЪЛГАРИНО, ТРЯБВА ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ПОКОЛЕНИЕ ДА СИ ЗАМИНЕ И ТОГАВА ЩЕ ВИДИШ ПРОМЯНАТА, ОК??? ДО СКОРО, СЛЕД 13 ГОДИНКИ, НАЙ-МАЛКО, ОК?????
1
5
 
35
 
! Отговори
zeus преди 7 години
След 89-а комунистите станаха бизнесмени, пребоядисаха се в друг цвят и пак те дърпат конците, и така до днес, че и децата и внуците им се включиха в ограбването на малкото останало!