СБА иска нови изисквания за зимните гуми

Законовото изискване от 1,6 мм е малко, смятат шофьорите
16 ное 2016 14:00, Анисия Иванова
38
СБА иска нови изисквания за зимните гуми
Снимка: Bulgaria On Air

От Съюза на българските автомобилисти настояват депутатите да преразгледат изискванията, касаещи състоянието на гумите. Към момента единственото законово изискване е дълбочината на грайфера да бъде минимум 1,6 мм.

Според Трайчо Кутев обаче, който е представител на Съюза на българските автомобилисти, дълбочината на грайфера трябва да бъде малко по-голяма, за да се подсили сигурността на пътя.

"Животът на една гума е около 4-5 години и всеки водач, когато подменя зимна с лятна гума, ресурсът им като качество се изразходва", обясни той.

Вижте какви съвети даде още специалистът в ефира на Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 7 години
До МукавейКакви са тези гуми колега - прилични с размери 12" 125/70/12 ли.Само да те светна че няма вече коли с такива гуми на пазара. Едни ПРилични гуми (само не визирай дебика или фулда) са доста над тези цени.
13
8
 
31
 
! Отговори
родопа преди 7 години
Шматки, алчни и ненаситни за мангизи в България има сняг около 10 дни в годината защо не предложите и по един верижен трактор да си купим за зимния перид от годината?Направихте народа на диви като въведохте фаровете задължителни през лятото за да изкарвате пари от крушки и акомулатори, нямате насищане.Надявам се комунистите да са повече в час и да отменят тази велика глупост за фаровете и "зимни"гуми са в кавички защото не съществуват такива.Няма такова чудо зимна гума!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Значи да ти кажа само, че акъл лесно се дава! *** докат го реализираш тоя акъл колко години наред ше караш с едни и същи зимни гуми само ти си знаеш!
11
0
 
49
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Според германското законодателство живота на гумата е 8г. За по- стари глобяват. Явно нашето СБА е по- компетентно или шефът му е започнал да внася гуми
10
0
 
21
 
! Отговори
... преди 7 години
Бе супер! Ако вземап 5000 - 10000 евро заплата месечно си мисля, че не нови гуми ми сяка година нова кола ще карам! *** сега като земам 770 лв заплата на 6-7 години си сменям гумите! Инак добре е за биснеса с гуми сяка година нови гуми! Ше се нагушат бетер делянчо пеевски! *** то ми се чини, че и той ше докачи от тоя бизнес ако законово го наложат това с гумите!
9
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusВсеки иска да кара нова кола с нови гуми, но при това заплащане няма как да стане.ми намери си някаква работа и ще изкарваш левчета. То само с писане за копейки най-много за една Лада *** да изкараш.
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак се почна - сега от СБА, миналата седмица от КАТ....тя работата е ясна 4 000 000 МПС в България, половината да си купят имни гуми по 360лв на МПС 72 000 000 лева - вносителите ще плащат подред на всички от които зависи за да направят зимните гуми задължителни.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грайферите? А грайферите на трамвайте и влаковете? Я сменете и техните гуми. Ползата от грайферите е до момента на тяхното запълване - един метър. За това са задължителни веригите
6
27
 
16
 
! Отговори
Мукавей преди 7 години
4 прилични зимни гуми струват 360 лв. Който няма 360 лв. не виждам за какво изобщо му е кола.
5
5
 
28
 
! Отговори
п преди 7 години
щом иска да дой дойде и да ми купи!!!стига сте правили каквото кажат застрахователите!
4
2
 
30
 
! Отговори
Аз, такова.... преди 7 години
...да питам...А ДА МИ ЯДЕТЕ ДЕДОВИЯ МАЛКО ЛИ Е?
3
1
 
45
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Всеки иска да кара нова кола с нови гуми, но при това заплащане няма как да стане. Ако се оправят доходите на хората ще има и за нови гуми, но не е редно това да се налага със закон.
2
0
 
47
 
! Отговори
Край преди 7 години
СБА са едни наглеци които прибраха имущество за милиони събирано от членския внос на милиони шофьори от преди десети ноември 89г. До тогава шофьорите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бяха членове. Сега вече членове няма но имуществото си им е вече почти частно на шефовете на СБА. Грозна работа - "Преход".
1
12
 
20
 
! Отговори
Да преди 7 години
Поне да е 2,5мм!То 1,6мм и за лятна гума е малко!