Борисов оцени 2016-а като най-силната за туризма ни

Премиерът се срещна с принцесата на Йордания
53
Борисов оцени 2016-а като най-силната за туризма ни
Снимка: МС

2016 г. е най-силната за туризма в страната ни и в голяма степен това се дължи на факта, че правителството определи сектора като национален приоритет.

Това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов на среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ) д-р Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас, която е президент на Петренския национален тръст – най-старата йорданска неправителствена организация за опазване и защита на културното наследство.

Двамата са в България за участие в Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, чийто домакин е София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов е отбелязал, че като държава с хилядолетна история и наследство от древни цивилизации в България са направени уникални археологически открития и са регистрирани голям брой исторически паметници, седем от които са в Списъка на ЮНЕСКО на световното материално културно наследство.

Министър-председателят е изтъкнал усилията, положени през последните години в България за реставрацията и съхраняването на редица обекти, което създава нови възможности за развитие на културния туризъм на местно, регионално и национално ниво и го превръща във фактор на икономическия живот.

Според премиера Борисов Международният конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София е изключителна възможност публичният и частният туристически сектор да представят и споделят мнения, опит и добри практики в разработването на стратегии, които насърчат нови форми на туризъм и да улеснят междукултурния диалог в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Ванга от ОТВЪДНОТО!! преди 7 години
До Разколникав Ке ти УМРЕ най милото!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
Ванга от ОТВЪДНОТО!! преди 7 години
До Разколникав Скоро ке те налази болест!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Възпитание преди 7 години
Обърнахме си ДЪЗА към ЗАПАДА! И ни слезе демек улезе!!! Западняците култура и възпитание???? Особенно АНГЛО НАГЛО!!! НЯМА!!! Те обичат да са в ТЪЛПАТА да се тикат да се провират обичат дълги опашки да чакат,пълни роботизирани ***!!! Забили тъпите си тикви в модерни телефони! Да ядат ОВНА като БУРГЕРИ!!! Даже няма да пробват печени пиперки в България!!! Ще питат за МАК ЛАНОРАС!!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Балкантурист преди 7 години
Тоя не дружи с главния!!! От 20 години работя в туризма и не помня по лош сезон!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя кога влиза в затвора?
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПероХа-ха-ха, по-Tъпо мнение не бях чел днес.... Кога те изписаха от пcиxодиcпансера?
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заслугата за ръста в туризма верно е на правителството, ама не на българското, а на руското, щото наложи ембарго на Турция, което пренасочи руските туристи към България.
39
5
 
14
 
! Отговори
Перо преди 7 години
Жал ми е за Борисов, бледа сянка е от онова, което беше допреди няколко месеца. Пуснат е по пързалката както Костов и Царя. На фона на генерал Радев е като ротен *** пред песниониране.
38
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Чакаме оставката на дрОгарката Нинова... - след разкритията на таварисшч Решетников... - това е гафът на годината...
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Воят на гробарите срещу Радев е Музикална рапсодия за ушите ми! Умиргате ли слуги на Рапона, свърши вашето грабене. Отива си дъртака от село Банкя, ограби българите, разрухата е пълна, миграцията е постоянно засилващ се процес. Довижданееееееееееее!!!!
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, стига се фука, нищо не си направил за туризма, както и за всичко останало. Остави хората сами да те похвалят. Ама такова нема да доживееш. Въвлече ни с 20 милиарда дълг без лихвите. Сега с туризма с чужда пита чомен правиш. Земи се засрами поне маслко. Ама ти тая дума не знаеш какво значи.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че Тиквара знае езици, че да си говори с всеки дошъл у нас. Умеееен, знаеееещ, да жувей.
34
2
 
18
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Не си слушал внимателно или изопачаваш. Радев е дал мнение да се използва опита на Полша и Словакия без да става дума за ремонт, двигатели и т.н. Ненчев си е за затвора както и да се погледне заедно с доктор Менгеле. Цялата шайка ГРОБ начело с Бай Муй са също. Всеки е крал преди тях но като тези калинки и неграмотници никой не е. Бай Муй поради пълна некадърност, неграмотност, предателство и продажност ни набута на дъното на Европа. Останахме си стабилно най-бедни и загиващи.
33
2
 
10
 
! Отговори
234 преди 7 години
Бойко разговаря с принцесата на Йордания за евентуална негова миграция след края му на премиер. Поискал е едно петролно кладенче колкото да не умре от глад човечеца и една скромна къщичка, все изпълними неща.
32
12
 
4
 
! Отговори
Разколникав преди 7 години
Светът е пълен с предатели. У нас това са комунистите от БСП , ДПС ,Атака ,русофилските келемета и за всички тях трябва военен трибунал с обвинение за национално предателство. Добре е да се спрата или сами да поемат доброволно пътя към затвора,защото законът е все още мек. А какво ли би станало ,ако се въведе смъртно наказание.Тогава никои от тях няма да остане и да предава България . Жалко за *** и путлеристите ,решетников и макаров .Ще ядат твърдия български краи на тоягата.
31
4
 
3
 
! Отговори
РУМЕНИГЕ преди 7 години
ХИТРАТА ЧЕРВЕНА СВРАКА ПАДНА В КАПАНА С ДВАТА КРАКА.
30
16
 
3
 
! Отговори
МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИН преди 7 години
Прочетете изказването и разгледаите документите ,които обвинения в предателство военен министър в оставка Ненчев представя по повод обвиненията ,че ремонтирал двигателите на МИГ не в Русия ,а в Полша. Само че експертизата за това е изготвена през 2014 г не от кого да е от новоизбрания президент Румен Радев в качеството му на командващ ВВС. Имам питане към Нинова ,Доган и Цацата-Ако сте честни каквито вие не сте,ще подведете ли и Радев под отговорност .Издънките на *** и ДС продължават
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най после се сбъдна мечтата на шопа - " Че си подпалим къщата , та да му изгори на Вуте плевнята " . На инат и да му е зле на Борисов си избрахме протежето на БКП-БСП др. Радев . Да ни е честито. За да е пълно щастието сега трябва да си изберем пак БСП и ДПС за управляващи . Ура другари .
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов бил оценил, какво оценяш бе бай юнктурата, всичко, което се случи стана въпреки държавата, защото от там имаше само лъжи, некомпетентност и алчност.
27
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжете могат лесно да ме разберат . Тези , които са били в казармата знаят много добре какви са умствените възможности на фуражките и какъв е техния морал . Защо някои смятат , че това не се отнася за военния пенсионер др . Радев .