Ресторантьор постави хладилници на улицата за... бедните

Стефан Чолаков раздава топла супа на нуждаещи се
4 дек 2016 12:46, Петя Славова
42
Ресторантьор постави хладилници на улицата за... бедните
Снимка: bTV

Вместо да изхвърля остатъците от храна, ресторантьорът Стефан Чолаков я дарява на нуждаещите се и постави хладилници на улицата в помощ на бедни и бездомни хора. Сега той раздава топла супа на нуждаещи се.

В 2 следобед за броени минути на малкия софийски площад "Райко Алексиев" се събират десетки хора. Общото между тях е бедността. За чаша топла супа Катя чака близо час. Пенсията й е 190 лева. Живее сама и трудно се справя. Даниела и Тасин пък отдавна са забравили какво значи думата "дом".

Още по темата

Повече от месец Стефан идва всеки ден на площада в центъра на София, за да раздаде топла храна на хора, за които чаша супа буквално е спасение от смъртта. "Такава потребност усещам. Аз го правя не толкова заради хората, колкото заради себе си. Така го чувствам. Така ми харесва. Така го правя. Наясно съм, че не мога да нахраня милион и половина гладни българи, които живеят на прага на бедността, но ме удовлетворява това, че мога да помогна дори на единици", казва Чолаков.

"Когато съм раздал супата, на мен ми е пълно", допълва той пред bTV.

На ден през площада минават между между 10 и 80 души, а супата свършва за броени минути. Остават обаче приятелствата. "За съжаление, когато дойдат, чувам много тъжни истории. Всеки ден чувам, че хората идват тук от нужда. Това е жалкото", изтъква Стефан.

Продуктите са дарени от млади икономисти, а Стефан отделя от времето си, за да сготви сам храната. По думите му за помощта доста често не са необходими средства. "Не е задължително да си богат, за да помагаш", убеден е той.

"Достатъчно е това, което ни учеха едно време и в училище - да помогнеш дори на някоя баба, да й занесеш багажа вкъщи. За съжаление, днешните деца не ги учат на такива неща", посочва Стефан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
45
 
! Отговори
А държавата е гну сс преди 7 години
Този човек може би спасява животи и съдби в тези студени дни за разлика от крайно корумпираните държавни служители,лекари и полицаи дърпащи назад обществото!Жив и здрав Човече!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Mnogo greshish, shepa hora ni dokaraha do tova sustoianie, ne demokratziata, nezavisimo politisheskata sistema, chovek ako e chovek shte mili i za blijnia...ne sme hristiani tova e.Ne triabva da si religiozen za da si chovek i da pomagash,Idva otvutre, ot dushata
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът се видя в пари...Така хортуваше Бибитко.
9
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това ни докараха Вашингтонските и Брюкселските ни господари! Тодор Живков може да го изкарват всякакъв, но по негове време нямаше такава нищета и хората не ровеха в кофите за *** за къшей хляб! Да живее Демокрацията и Еврогейската Слободия!
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагали ли са бедните хорица, че техните внуци ще разпилеят и окрадат всичко построено от ръцете им? И ще им дадат мизерна пенсия, колкото да удължат агонията им. Нашите политици нямат сърца. Имат гуши като пеликани. Затова мажоритарни избори, за да влязат в парламента хора, като този Стефан Чолаков.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е въпрос на време някой голем български гащник да му направи мръсно и да извика хеи
6
5
 
41
 
! Отговори
Инспектор преди 7 години
Да е жив и здрав този Стефан.Чудно ми е как така още не са го подгонили от агенцията по храните.Дали пък не им е дошъл акъла? А иначе НС трябва да задължи кметовете да осигурят подслон , топлина и храна на всички бездомници и крайно бедни.Да се спре несправедливото саниране и пари ще има за всичко.
5
1
 
39
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Добро дело имало още и свестни частници !!!
4
3
 
30
 
! Отговори
Az преди 7 години
Браво!Дайте координати , за да може и други хора да се включим.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адресче може ли ?
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на такъв родолюбец,а не като онези озверелите за власт и имане,които се крият зад родолюбието и патриотизма за да се докопат до кокала.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яша бе тодоре

Спонсорирани публикации