Българчето Райън – когато спасението е на половин свят (18+)

Историята на детето, което американка спаси от сиропиталище
7 дек 2016 16:52,
74

Снимка: Присила Морис, Facebook

Присила Морс прелита половината свят миналата година, за да осинови своето дете. Вчера ви разказахме за нея - тя е жената, която спаси 7-годишното българче, което е тежало колкото новородено.

Когато Присила пристигна в сиропиталището, за да финализира осиновяването на детето, което вече носи името Райън, той е на ръба на смъртта. След вече почти цяла година с новото си семейство, Райън трупа килограми и започва да говори.

Още по темата

На снимките, които Присила му е направила преди месец, той няма нищо общо с недохраненото дете, което е било прието в болница, веднага след пристигнаето си в Америка. Костите му вече не стърчат, а той се усмихва като всяко едно нормално дете.

Присила разказва пред DailyMail, че научила за Райън от Facebook през юни 2014 г. Видяла снимката му на страница за осиновители.

Тя и съпругът й Дейвид бързо взели решението за осиновяване. Двойката има двама биологични сина - 13-годишният Дилан и 7-годишният Джак. В семейството им е и 7-годишната Маккензи, която е осиновена от Русия през 2012 година. Тя също е дете със специални нужди - Маккензи има сърдечно заболяване и синдром на Даун.

В края на октомври 2015 г. Присила пристига в България, за да осинови четвъртото си дете. В онзи момент той е на 7 години и тежи колкото новородено - малко над 3,500 кг. Бил е покрит с косми, което значи, че тялото му се е опитвало до последно да запази живота на детето, запазвайки температурата му. Присила се страхувала, че той няма да оживее до приключването на процедурата.

"Първата среща беше доста страшна", разказва новата майка. "Той беше кожа и кости, буквално изглеждаше като скелет. Първото нещо, което мина през главата ми беше: "Той ще умре!", спомня си днес Присила.

Когато пристигнали в САЩ Райън веднага бил приет в болница, където лекари му поставили тръба за хранене.

"Никога през живота си не бях виждала лекари да погледнат към дете и да избухнат в сълзи", разказва тя.

"Обадиха се на социалнисте служби. Казваха ми: "Съжалявам, той вероятно ще умре", разказва майката.

Райън прекарал първите си две седмици в Америка в болница, преди да го пуснат. Не след дълго обаче отново бил приет и останал цял месец.

Днес той тежи над 10 кг, смее се и се движи сам. Семейството е успяло да го запише в обществено училище.

"Прогресът му е нищо по-малко от чудо, според мен. Първият път, когато го видях, той не можеше да каже дори едно изречение", разказва новата му майка.

От осиновяването насам Присила вече е разбрала, че Райън има церебрална парализа, микроцефалия, сколиоза, рахит и дварфизъм, което обяснява ръста му.

Според лекарите ще отнеме години преди детето да е пълно възстановено от всички вреди, които са му нанесени по време на престоя в сиропиталището и все още не знаят колко ще порастне и дали въобще ще може да проговори.

Семейството му обаче е оптимистично и вярва, че Райън ще продължи да се подобрява.

Самата Присила е била осиновена и нейният брат е бил със специални потребности, но е починал на 9 годинки. Тя казва, че любовта, която нейните родители са дали на братчето й й дава сили.

"Искам да дам любов на дете, което е изоставено заради специалнисте си нужди. Всеки заслужава семейство", смята Присила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
41
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Това е истината за българските домове за деца. Както каза едно време другарката МАсларова, министър на труда и спциалната политика, за децата в Могилино - те толкова си могат. Това е геноцид, толериран и финансиран от държавата.
11
5
 
25
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Спасили са го от сигурна смърт освен това там ще получава грижи и лечение.Медицината постоянно напредва и е възможно да се възстанови
10
1
 
38
 
! Отговори
Защо преди 7 години
защо сме така зли в България?! Защо гледаме от всичко да откраднем, понякога дори и да имаме, пак ще "гепим"! Какво ли мнение има тази жена за нашата страна, за нашите социални структури! Господи помилуй България!
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е то България-земен рай. По добра страна за живот няма. Политиците вместо да си купуват коли за милиони на 3 години да вземат да се погрижат за обществото. Как пък грам съвест не остана.
8
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка ли трябва да спасява Бьлгарските деца? Инак си имаме популисти нацисти расисти политици които се бият в гьрдите с подкупните си златни прьсти!
7
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия заболявания никога няма да се оправи.Но щом има желание цял живот да гледа сакат човек със сериозни ментални проблеми- ок.Малко хора биха се съгласили.
6
4
 
35
 
! Отговори
Men преди 7 години
А урода от сиропитащето, който е оставил детето в това състояние жив ли е? Дупката в долната част на гърба с нормални размери ли е?
5
2
 
48
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Браво спасили са го. Дано да оздравее напълно детето
4
7
 
21
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
На моменти се чудя на т. нар. националисти- с какво точно се гордеят? И вместо да обикалят да тормозят хора около Халите- ами, отидете в едно такова сиропиталище, вижте в какво състояние са децата, и се отбийте на персонала.
3
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво да кажеш....едва ли има думи които биха били подходящи за сърцето на тази жена!!!
2
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕСПЕКТ!!!
1
2
 
73
 
! Отговори
Дълбок поклон преди 7 години
пред тази жена и семейството й! И успех на Райън във възстановяването!