Чакаме предложение за нов боен самолет от 4 държави

Документът с искането към тях обаче е класифициран
55
Чакаме предложение за нов боен самолет от 4 държави
Снимка: архив, Ройтерс

"Искането за предложение" за доставка на нов боен самолет е изпратено до четири държави, съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната.

МО потвърждава, че след приемането на държавния бюджет за 2017 г. и отделените целево финансови средства министрите на отбраната и на икономиката на Република България са подписали "Искане за предложение" за доставка на многоцелеви боен самолет.

То е изпратено до определените в него страни - Италия, Португалия, САЩ и Швеция. Документът съдържа класифицирана информация и поради това няма да бъде публикуван, уточняват от МО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за 1 изтребител ли става дума? А какво ще правят със само един!?
41
0
 
0
 
! Отговори
Парите ги откраднаха преди 7 години
тука става въпрос за аир полиция и МИГ 21 може да върши тази работа.Терористите току що откраднаха над 1200 000 000 живi лeеа ограбени от народа з а некакв а несъществуваща АЕS BELENE.Towa e повече от ВОенния бюджет за 2017 година
40
0
 
3
 
! Отговори
Питат преди 7 години
Къде изчезнаха яките МИГ 23 ..
39
0
 
5
 
! Отговори
Су 35 да се купи преди 7 години
Су 35 да се купи. Това е най-добрия изтребител на света.
38
3
 
0
 
! Отговори
дръж здраво бръснича преди 7 години
Ако не бързаме, след като се разпадне Русия, ще разпродават всичко на безценица. При разпродажбата ще можем да се снабдим с необходимото на изгодна минимална цена.
37
3
 
0
 
! Отговори
Помним преди 7 години
След като Византия прехвърли войските на Отоманците в Българските земи през тъжната 1396 г България падна под Отомански контрол. Не след дълго 1453 Палеолога трябваше да бяга във Венеция.После Сталин разстреля Романови.Руснаците знаят какво ги чака след Путин и затова потихонко, потихонко се евакуират към България.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утопията ,че света живее и ще живее все повече в мир и ще следва благоденствие и доброжелателност м/у държавите е много лъжлива теория.Материализма /новата религия/ ще претърпи невиждано в човешката история фиаско.Дали България ще бъде унищожена без съпротива или ще се отбранява в това е въпроса.Запада няма да се засили да ни пази ,ако Ердоган реши да навлезе в България,Турция е най-голямият ни враг.С изказванията си за преразглеждане на договори от преди 100г.Ердоган ,,напипваше почвата.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да има силна армия.Турция ще подпали Балканите,заедно с Гърция може да им се противопоставим.Ако има участват в търга руснаците Су- 35 ще спечели,най-конкурентен е спрямо възможности и цена.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА САМО САМОЛЕТ НЕ СИ Е КУПИЛА.ВЕЧЕ КУПИХМЕ ДВЕ ФРЕГАТИ ПРОИЗВЕДЕНИ 1960 Г., КОИТО НЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАТ НА ПОВЕЧЕ ОТ 2 МЕЛЕ ОТ БРЕГА, ЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА МИНИСТЪРЧО НЕНКОВ МУ СЕ ПЛАЧЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРИБЕРЕ И ТАЗИ КОМИСИОННА.Трябва да върне и комисионната от поляците!!!!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишещите тук постоянно забравят, че тея дето купуват са на сметка от по-висока цена( комисионната е % от цената), а сметката се плаща от повечето от пишещите тук :-). Това за Нейто е ала-бала, точно такива бяха аргументите навремето, когато ОВД се разпадна :-). Така, че "мембършипа" е последна грижа. Главния критерии е цена/качество и след това приятелство и т.н.Руските, китайските и т.н. самолети също следва да се включат в търга и да спечели по-добрия. Иначе работата намирисва гнило.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35 Португалия няма свободни ф 16 отдавна ги продадоха на Румъния - там ще се прави ремонт на Американски ф 16 и то евентуално ако стане зделка - ама де акъл у Путинопитек
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най новия миг 29 е на дъното на средиземно море факт русия НИКОГА не е можела няма и да може да прави свестни ИЗТРЕБИТЕЛИ потвърдено от всяка война до сега руското се дъни
29
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако купим МИГ или СУ получаваме 2 в 1 - самолет и подводница
28
3
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
За чик к.. ви е ? Пенсионерите ни мръзнат и няма какво да ядат , вие самолет !!!! Каква е разликата с и без него ?
27
1
 
3
 
! Отговори
Михов преди 7 години
До АнонименНе лъжи....няма такава статистика ! Измисляш си за да си оправдаеш омразата !Съветски самолети,Ливан.....Израел .Или си *** или бълнуваш !
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Су-35 е истината. Струва според сайта им35 милиона долара, но с включено обучение, тренажори и резервни части. Имат и изпълнение по натовските стандарти. Защото знаят, че пак ще купуваме от тях! Жалкото е че ще почакаме доста, защото не могат да насмогнат с поръчките за износ. Сирия им беше рекламната презентация.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИГ 29 е много добър самолет но той не е много целеви изтребител. Предназначен е за завоюване на превъзходство във въздуха. За да отговори на новите изисквания трябва да бъде много силно модернизиран, както правят американците с F16 "блок 60". И накрая не можем да купим руски машини понеже сме в НАТО.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25 АнонименСамо 6-те ракети въздух-въздух "Сайдуиндър"с които е въоръжен Ф-16 струват 604 000 долара едната или шестте са 3 МИЛИОНА и 600 ХИЛЯДИ ДОЛАРА!!Ха виж му пълния боекоплект и удари калема!Има си цени има си данни за въоръжение....ай смятай!!
23
3
 
11
 
! Отговори
Нов внос! преди 7 години
Споко всички са карани от баба и то до аптеката само. Това, че португалските баби са го карали 3та ръка , няма значение. ю