Трима туроператори уведомиха официално, че фалират

Дружествата уверяват, че нямат туристи зад граница
14
Трима туроператори уведомиха официално, че фалират
Снимка: архив, Ройтерс

В Министерството на туризма са били получени вчера официални уведомления от "Алфатур" АД, "Алфамарина БГ" ЕООД и "Алфамарина" ЕООД, че трите дружества са подали в Софийския градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност, съобщиха от ведомството.

Те са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата.

"Алфатур" АД информира, че няма туристи, които в момента се намират зад граница и остават необезпечени вследствие на ситуацията. Всички техни клиенти, които са заплатили пътуване или почивка, следва да предявят иск за плащане към техния застраховател - Застрахователно дружество "Евроинс" АД, като предоставят всички платежни документи и договори за услуга. "Алфатур" АД заявява готовност да окаже съдействие на застрахователя.

"Алфамарина БГ" ЕООД и "Алфамарина" ЕООД декларират, че към днешна дата нямат сключени действащи договори с потребители, които да се покриват от застраховка "Отговорност на туроператора".

Министерството на туризма продължава да следи ситуацията и има готовност да реагира в случай на възникнали проблеми между клиентите и дружествата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До ИринаЛицето Мартин Сяров продължава в същия дух "приключенските" си дейности. С неприятни последици за хората, които са се излъгали да тръгнат с неговата фирма. Бедата е там, че никой не си е направил труда да го спре.
13
1
 
2
 
! Отговори
Друго мнение преди 7 години
До ИринаПътувахме с приятели с агенцията на Мартин преди два месеца. Организацията и пътешествието бяха фантастични. Не сме получили фактури, защото всички плащания минаха по банков път, а всичко останало получихме по имейл.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм бил клиент на Алфа тур преди много години. Резервирахме къщички на морето, но като отидохме не ги харесахме, бяха различни от снимките. Веднага ни върнаха парите с 50% отгоре, обезщетение. Дори останахме много изненадани.
11
5
 
8
 
! Отговори
Ирина преди 7 години
Пълно е с измамници в този бранш. Аз и мои приятелки бяхме на "приключенско" пътуване организирано от говорещото със силен диалект лице Мартин Сяров. Още в началото ми направи впечатление, че дава някакви странни "документи" за получените пари. Пълна липса на фактури, ваучери или нещо подобно. Как се прибрахме живи и здрави, един Господ знае. Тоталното непознаване на ситуацията на място и глупавото безразсъдство на т. нар. "водач" за малко щяха да доведат до фатален край няколко души от групата
10
3
 
19
 
! Отговори
От 8-ми продължение преди 7 години
Това, че има много измамници в този бранш /в кой няма/, не означава, че всички са измамници. Има и много читави фирми, които се борят за оцеляване, но непредвидени обстоятелства ги довеждат до фалит/размирици, атентати, война, *** президент, който не знае какви ги плещи и т.н./. Това може да се случи на всяка една фирма. Особено на тези, които са по-тясно специализирани и ориентирани към малък на брой пазари. Стига да се срути един и край. И не злобейте, жалко за хората, които остават без работа
9
0
 
29
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Всъщност един туроператор с две дъщерни фирми. Алфатур за разлика от измамите които сме свикнали има валидна застраховка и Евроинс са потвърдили , че ще изплатят всички предварително платени суми. Алфатур наистина обслужваха дестинации, които в момента търпят отлив на туристи ( особено Египет и Турция). Оттук нататък съда ще реши спора между Евроинс и Алфатур. Не ми е ясно защо коментиращите ги оплюват, все едно са пореднита пирамида.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че случаят с тия не е такъв. Бизнесът им е предимно на Турски, Марокански и Египетски пазари, а след атентатите и сривът на туризма на тези пазари го отнесоха и тур операторите тука, които са ориентирани предимно към тях. И други такива случаи имаше след събитията в Украйна, когато хората рязко обедняха и спряха да почиват в БГ. Също и, когато Плювналията с непремерените си тъпашки приказки против Русия *** м***та на доста малки фирмички, а и по-големите го отнесоха доста сериозно.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нема бизнес нема пари , нема и за две цигари . събирам пари за билет , та и аз да сеизнижа през терминал 2 :)
6
8
 
25
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Измамата е умишлена и печалбата е милиони. Как става: Месеци преди фалита, се набират клиенти, взимат се парите, но нищо не се плаща, включително и на доставчици. Парите се източват в свързани фирми срещу нереални услуги. Оформят се и фиктивни заеми. Обявява се фалит. Вземането от кредиторите е по реда на размера на дължимото. Почти всичко отива в свързаните фирми, а за реалните кредитори не остава нищо. Поради корумпираната ни съдебна система, измамата остава безнаказана и стана нещо като мода.
5
8
 
25
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Тези фалити са умишлени и целта е да се завлекат колкото се може повече хора. Така изгоряхме с Демо Турс и лицето Диана Орелова. Взеха парите, излъгаха, че е резервиран полетът и ни изпратиха някаква разпечатка от системата за резервация на авиокомпанията. Чак на летището след две седмици разбрахме, че полетът всъщност не е платен. Не са имали и намерение. Имаше следствие, давахме показания и до момента нищо, вече няколко години.
4
6
 
35
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Баце нали преди време каза, че имаме пари и затова много пътуваме. Май, пак се изказа неподготвен.
3
0
 
72
 
! Отговори
az преди 7 години
Не се пише "Трима туроператори", а "Три туроператора". "Трима" се използва за хора.
2
6
 
48
 
! Отговори
Володя преди 7 години
Човека взе парите, каза чакай малко, дръжте му петите...
1
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Собственика сигурно прикрива далавери и кинти.