Как да изберем елха за Коледа и как да се грижим за нея?

Живите дръвчета вървят между 20 и 260 лева
19 дек 2016 12:14,
7
Как да изберем елха за Коледа и как да се грижим за нея?
Снимка: bgonair.bg

Броени дни остават до Коледа и тези от нас, които традиционно украсяват елхи на 24 декември, сега са в трескава подготовка при избора на дръвче. Как обаче да изберем най-подходящата елха?

Според Симеон Божилов, който е собственик на градински център, първото най-важно нещо при избора на елха е да ни хареса визуално. След това трябва да се гледа размерът на саксията - тя трябва да е по-голяма.

"По този начин хората могат да разберат дали растението е с добра коренова система", поясни Божилов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Добре е на 3-4 дена живата елха да се полива с вода и да се пръскат листата с пулверизатор, за да има повече въздушна влажност, съветва още Божилов.

По думите му масово се купуват смърчове, а размерите варират, като основно се купуват елхи около метър, метър и двадесет.

"Между 50 и 60 лева върви една жива елха от 1,20 м при нас, иначе цените започват от 20 лева и могат да достигнат до 260 лева", каза той.

Симеон Божилов сподели, че част от растенията в неговия градински център се внасят от Унгария, където имат специализирани разсадници за коледни дървета, които са в по-добър вид. "Количествата, които са ни необходими на насq можем да ги намерим там, а и цената е по-добра", разкри той.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: елхаколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цените били между 20 и 260 лева. Дрън дрън та пляс. Държавното горско в Казанлък - елха/жива/ 2.20 метра си взех = 10 лева и 80 стотинки, с ДДС. Само си занесох саксия, че техните не ме кефиха.Трябва да си мега изпаткал, да си купиш за 260 лева елха метър и двайсе. 10-15 метрови коледни дървета на същото място са на цена от стотина лева...
4
0
 
4
 
! Отговори
До 4-ти преди 7 години
Аз пък спасявам дръвче като си го купувам живо.Март месец си го засявам в двора и вече имам коледна горичка с 9 дръвчета.Хем запазвам спомена за всяка една Коледа,хем помагам колкото мога на природата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 9 год. си купих за Коледа изкуствено дръвче, 1,50м високо, за 35 лв. Ползвам го и до днес, като изглежда по същия начин, по който изглеждаше и преди 9 год. Ако съм давал за елха средно по 20 лв. на година, то съм спестил около 125 лв. и съм спасил поне 9 елхи.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не купувайте дръвчета, не си давайте парите на вятъра за нещо което ще изхвърлите след някоко дни и спасете природата. А с парите си купуте нещо за хапване и пийване.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елха избирам за Нова година, не за коледа. Купувам тази, която мирише на иглолистно дърво и на Дядо Мраз, а не на слама.