Царя за ада в Хитрино: Нека да не е сензация, а солидарност!

Сакскобургготски бил съпричастен пострадалите от взрива
69
Царя за ада в Хитрино: Нека да не е сензация, а солидарност!
Снимка: Булфото, архив

Преди близо две седмици влакова композиция с цистерни гръмна и разруши домовете на хората в шуменското село Хитрино, а бившият премиер Симеон Сакскобургготски днес призова тяхната трагедия да не се превърне в поредната сензация.

Още по темата

"Причинените материални щети са огромни, но истински непрежалими са човешките жертви на този жесток инцидент. Надявам се, споменът за тях да не избледнее като поредната сензация на деня, която ни разтриса, но бързо е изместена от следващата потресаваща новина", посочва той в изявление, разпространено от пресцентъра му.

Според него в такива трагични моменти е много важно да се прояви солидарност и то не само за момента, а с конкретни последващи действия с дълготраен ефект.

"Искрено се възхищавам на хората, които са се впуснали да помогнат на пострадалите, за проявената добрина, за смелостта. Пример, за прословутата българска добрина, която винаги е съществувала, въпреки опитите на някои сили, без значение от религиозната или етническа принадлежност. Преди всичко, ние всички сме хора", уточнява Симеон Сакскобургготски.

Той призовава в памет на жертвите да се анализират причините за трагедията, за да не бъдат допускани още такива инциденти.

"С общи усилия и чувство на съпричастност да си поставим за цел да помогнем на хората да се върнат към нормалния им начин на живот час по-скоро и да не забравяме страданието им, "затрупано" от поредните сензационни новини - от Турция, Германия или вътрешни", настоява бившият премиер.

"В този смисъл искам да изтъкна и горещо да приветствам инициативата на Българския червен кръст да започне Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите. Но те ще имат нужда от много повече от финансова подкрепа. Трябва да получат справедливостта, която очакват. Задължително трябва и морална подкрепа, било то само с окуражителен жест или дума. Тези изстрадали сънародници имат нужда от много повече от типичното гръмко обществено внимание", се казва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей крацец, изсече горите в Габровско нямаме вода да пием сега ей!
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сакса има пари да купи цяло село барабар с кокошките..нали открадна планини....гори..поля и морета!Има милиарди!
3
8
 
30
 
! Отговори
Пеката преди 7 години
Ето го и Симо Горския с 800-те дена. Дано, пак да не е спукал гума по казината и да е решил да дойде насам за някой лев. Неговата свита юпита, така ни окраде, че ще имат да си живеят в супер лукс още 5 поколения напред. Бяха деца на комунисти повечето, та кражбата им е в кръвта. Сега ще се изтъпанат всички неудачници да ни четат морал преди коледа. А, кога крадохте збравихте?
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В българия солидарността е сензация
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цар Киро "ли?Или имате предвид мадридския хитрец Сакса?