Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско

Премиерът свика тази нощ кризисния щаб заради снежния ад там
Обновена: 31 дек 2016 07:21 | 31 дек 2016 07:17, Анисия Иванова
206
Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско
Снимка: Facebook/Narek Arzoyan

Премиерът Бойко Борисов призова хората, които са закъсали на магистрала "Тракия", за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление. В профила си във Facebook той съобщи, че извънредно е свикал снощи кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас.

Още по темата

"И летците, ген. Попов, ще ви кажат – насечен вятър – опасен и за самолетите, и за автомобилите. Не са дооценили добре рисковете и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изобщо днес. До последно мислеха, че може да се минава по нея. Това ще го анализираме за друг път. Може да е по-тежко за трафика, но по-отрано да се спира движението. Утре до 14 ч забраняваме движението там на всички автомобили”, каза Борисов на брифинг в МВР след заседание на кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба..

"Въпреки забраните и предупрежденията днес, както и сутринта в тунела на „Хемус” – забранено е за ТИР-ове, влиза ТИР, аварира там и прави километър опашка и хората нервничат и се чудят”, допълни премиерът и обясни, че подобна е била ситуацията и при Айтос заради обърнал се тежкотоварен автомобил. Той посочи, че се ползва специализирана техника от военната база "Атия” и от Бургас, Карнобат, Ямбол и Сливен. Областните управители са в готовност. Полицаите обхождат хората в колите, за да им съдействат.

"Нека хората да имат търпение, да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя. Надявам се, че ако до 14 ч утре всичко е наред, ще може да пуснем магистралата. Причината за всичко това е ТИР-а, който нарушава движението на снегорините, а те спрат ли, след това по метър и половина - два преспи са там”, каза Борисов.

Премиерът обясни, че е разговарял по телефона с много от хората, които са се свързали с него чрез Facebook профила му. Осигурени са два хотела в Бургас, ако някой иска да бъде настанен, изпратени са и автобуси.

"Наши сънародници стоят в колите сега, нека да сме съпричастни с тях, да знаят, че всички полагат огромни усилия да бъдат извадени. Те самите виждат много добре каква виелица и какво време е там, така че надявам се да се разминем без жертви”, посочи Борисов.

В отговор на въпрос премиерът уточни, че повечето хора предпочитат да останат в колите си.

„Разчитат, че ще пробием и ще тръгнат. За тези хора, които ми докладваха - болни хора, майки с деца, бременни, са взети. Верижните машини са там и обикалят, пробиват. Просто ги моля за търпение. 30 коли вече се изтеглени към Айтос, така че верижните машини една по една ще ги изтеглят, други ги извеждаме към Ветрен. Затова се наложи да направим този кризисен щаб, защото с местните сили, които имаха там, нямаше да се справят. Трябваше де се вдигне пожарната и армията и повече хора”, посочи министър-председателят.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова предупреди, че хората, които са планирали да пътуват в тази част на България, да не предприемат такива действия, докато не бъде съобщено, че движението е пуснато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора, научете се да карате при зимни условия, 90км.ч, газ-спирачка и накрая си в канафката, иска се много по-ниска скорост, и намалянето и, само чрез скоростния лост и съединителя. А иначе, че държавата блокира при 3см.сняг, е ясно за всички.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...защото такива метеорологични условия не са често срещано явлениеДа, през лятото!Не може да ни имат за абсолютни *** оти
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевВасилев, я там се допитай до вселенския разум, щом имаш връзка с НЕГО, та питай го има ли някакво вселенско послание във факта, че МАГИСТРАЛАТА СЕ КАЗВА ТРАКИЯ.Предварително покорно благодаря, и мойте почитания на вселенския разум и неговия пророк в твое лице!
45
2
 
19
 
! Отговори
Боко преди 7 години
Скъпи сънародници подкрепящи ГРОБ зимата тази година пак ни изненада.Не сме виновни ние че не се справяме с управлението на страната! Гласувайте за нас и ние ще затрием България за да не се мъчите.Това е във ваш интерес.Боко, Лилянка, Цецко и компания айде сполайти ... матриял
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно бойко Борисов не става за премиер. Става за шеф на кризисен щаб. Е то не бе Харманли, то не бе Хитрино / е трябва да научи разликата между пропилен и полипропилен ,ама това е детска играчка за доктора по не знам кво си / ,а сега и снеговалежа на автомагистрала Тракия. Иначе то си е направо природно бедствие зимата да вали сняг. А иначе интересно къде са снегозадържащи прегради покрай магистралата ? Ромите ли ги откраднаха или едни други ? Навремето се ползваха.
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиерът Бойко Борисов призова хората, които са закъсали на магистрала "Тракия", за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление."... през зимата?
42
3
 
15
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Едни вериги струват 30лв.Китайски но вършат работа.Колко от закъсалите имат такива в колите си? И колко от тях знаят как се използват.Даваш хиляди за кола а за вериги 30лв нямаш.Че не чистят както трябва е вярно но, по добре да се подготви човек а не да чака на тия от пътното.Пътното от години ни доказва че винаги са изненадани от снега през зимата.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени аз не разбирам как свързват политиката с лошото време, а и псуват, нареждат, хейтват, да не ти се иска да четеш или пишеш коментари никога повече...май така ще е най-добре.успех хейтъри. всичко се връща. то с ваща психика, няма какво друго да е..........Така е, и аз не разбирам защо придават на политиката някакви свръхествени сили)) Вездесъщата поликита в лицето на определени хора, им се придава статут на богове и всички чакат ТЯ, политиката да им реши проблемитеD Изумително))
40
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 72Спокойно още ден два и идва Радев и снега спира. Потрайте още малко.
39
11
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
Ша питам началниците от БрЮксел, дали разрешават да почистваме всички главни пътища и магистрали.
38
2
 
25
 
! Отговори
Айде моля преди 7 години
Мисля, че на всички е ясно вече къде е причината. Казваш им да карат внимателно - те изпреварват и бързат за сланината. Казваш на т.ъпия тираджия, че е затворено за тежкотоварни - той не можел да чака и се обръща след 10 км. Вината на държавата е единствено, че няма полицаи, където трябва и да глобяват яко.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз не разбирам как свързват политиката с лошото време, а и псуват, нареждат, хейтват, да не ти се иска да четеш или пишеш коментари никога повече... май така ще е най-добре.успех хейтъри. всичко се връща. то с ваща психика, няма какво друго да е.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевВасилев, какво бедствие,бе? Снегът не е бедствие, простотията е бедствие. Зима е! Да беше август и да завали сняг щеше да е изненада.И миналата година го писах това, а на вас ви е странно, че пак е зима и пак има сняг.ЕТО ТОВА Е БЕДСТВИЕ, ВАСИЛЕВ.ДОГОДИНА ЩЕ Е СЪЩОТО, ЗАПИШИ СИ ГО НЯКЪДЕ)))
35
6
 
17
 
! Отговори
ЦвЪкО преди 7 години
При първия сант от 10 санта, странатани е в бедствено положение. Дано не вали повече, че трябва се молим на Сащ и Вашингтон и Брюксел да пращат снегорини за помощ....
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другото изумително е как дори за най-обичайни природни явления като сняг и вятър, успявате да намерите политическо обяснение. ))) Как го правите,бе ? Никога ли не спирате да мислите за политика? Независимо за чия, никога ли?Не бе, не съм нито гербаджия нито никакъв, просто не спирате да ме изумявате с невъзможността си да предвидите *** ФАКТ и това е проблема. Сега изпитвате болка от това, че мислите КЪСНО. а ДОРИ НЕ Е ВАЛЯЛО СНЯГ. Помогни си сам и ще ти помогне и Господ! Елементарно е!
33
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно другари , вашия човек др. Радев , др. Йотова и др. Нинова след три седмици идват на власт и край на зимата . А е паднал сняг а сме подкарали самолета и го чистим на секундата . Ура другари..и..и
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
затваряме държавата и всичко се оправя. Няма държава, няма проблеми.
31
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако навали 50 см сняг Тиквата ще затвори държавата.Изумително е как зимата всеки път ви изненадва, а това дори не е истинска зима.Весели празници!
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък виня метеоролозите, задето съобщават и продължават да съобщават за кратки и слаби снеговалежи !!!на Бойко не му е работата да следи и метеорологията, има си хора, които не си вършат качествено работата и от там тръгва всичко...А за тези дето внасят ХЕЙТ за щяло и нещяло, Бойки ви е виновен на вас и задето имате разстройство нали? не селска, а БСП-арска му работа...
29
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКАЧервения *** вече раздава смъртни присъди като през 1944 г. когато БКП-БСП изби над 250 000 души без вина . Иначе Борисов е виновен , че е поръчал сняг и ветрове през декември, и обърка новата година на пишман шофьорите. Обаче остана още малко и др. Радев с неговото правителство ще поръча през януари слънчево и топло време .