Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа

Премиерът в оставка смята, че е най-опитен, но се надява партиите да работят заедно
484
Борисов прагматик и с Русия, и с Радев. А пъпната ни връв - в Европа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че отношението му към Русия е прагматично. Такива били и отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев.

В предаването "Панорама" на БНТ премиерът обясни, че е било нужно да се разплатим с Москва за АЕЦ "Белене".

"Благодарен съм, че президентът Путин прояви воля", каза Борисов и допълни, че въпреки тези противоречия има пренасочване на руските туристи към страната ни и за 2017 година е договорен ръст от 40% на посещенията при визитата на министър Ангелкова в Москва.

Много от бизнесите в България са зависими от Русия, напомни Борисов. Той подчерта и че имаме нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан" и това е диверсификация и за Русия, и за Европа.

"В България, ако са идвали отнякъде пари, са били от Европа и затова казваме - Европа, там е нашата пъпна връв, дружба прагматична с Русия и нашите отношения със САЩ", обобщи той.

Борисов каза, че с новоизбрания президент Румен Радев до този момент е имал много колегиални и прагматични отношения.

Премиерът в оставка сподели, че му се е обадил на Нова година, за да му пожелае успех и ще присъства на церемониите по встъпването му в длъжност.

"Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорностт, след десетина дни цялата власт ще бъде в него", коментира Борисов и пожела успех на Радев, както и "тази отговорност да не го смаже".

Впоследствие в разговора, той призна, че Радев е избираема кандидатура заради постиженията му във ВВС и се пошегува: "Можехме да изкараме генерал Попов, два "МиГ-29" да се разминават".

На въпрос изключено ли е да видим коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори през пролетта, лидерът на ГЕРБ отговори: "Като им слушам обидите и приказките, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата".

Според него страната ни е "остров на стабилност", направено е много и трябва да надградим. "Ако може политическата класа, без да се ядем, да се обединим, би било голям успех за държавата", каза той в заключение.

Борисов посочи конкретно и несвършеното. "Не успяхме да накараме ромите да учат. Цялата воля трябва да се вкара в това", допълни той.

Кабинетът му не успял и да направи така, че инвалидни пенсии да получават само тези, които наистина имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Българоубийството на Бойко Борисов обаче не свърши само с показните разстрели на няколкостотин български мъже.Като премиер на България то продължи линията на ГЕНОЦИД над етническите българи - здравен, социален, финансов ...Вследствие на неговото управление от България бяха прогонени или измряха без време нови 2 000 000 етнически българи.Той строеше магистрали за западните си господари, които смятат да населят земята ни с НЕбългари.В същото време не разкри нито едно ново работно място !
68
1
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Този на снимката е толкова ***, че не се усети как го използваха срещу собствения му народ.Първо обещавайки му високи постове го накараха да организира убийствата на редица български мъже под претекст "подземни босове" и "криминално проявени".Така той и еничерите му обезкръвиха българския народ и намалиха значително съпротивителните му сили.Днес срещу развилнелите се роми просто няма кой да се изправи.Полицията е с вързани ръце, защото се страхуват за хляба си.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най най най НАЙННН !!!
66
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко , истинските българи са с тебе , тук има некви *** дет те плюят ,но те с това заработват , да са живи и здрави .
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
зад това мазно и алчно параванче дето спря аеца и потокасе крие цялата сросоидна смрад.лива пап.лач- кой от кабенета му не беше такъв като изключим веждито
64
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го избере народът отново, защото е класи над наличните мераклии за властта, гротескни карикатури!
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че вече няма да е премиер никога!
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тито свири на пиано - и към тези, и към тези.Дай да угодиме на всички. - трудна работа.
61
6
 
0
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До 140Навярно си станал да си смениш памперса, или да пийнеш водичка :))Айде ,сполай ти !
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да докажем , че сме *** и *** народ трябва да Го изберем отново ! Казал е Айнщаин !
59
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЧУДО ОЩЕ НЕ Е ЛИ ИЗЧЕЗНАЛО ОТ ХОРИЗОНТА!!!
58
3
 
16
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Гласуваш за СИК ,получаваш Пеевски
57
27
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Голям Ръководител се оказа Борисов! Трудно ще настигне бай Тодор, но добре се справя!
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокопиев им наби тежките шамари.
55
4
 
8
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Майзер новият вътрешен министър на ГЕРБ,питайте Бойко как очистиха мажа и като къче,душиха го със свински опашки и го биха нечовешки.Възела е полу разплетен а Прокопиев трябва да довърши делото и да смачка мафията на Пеевски и ПЕС
54
4
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Да си обира парцалите и да се маха тоя!
53
4
 
25
 
! Отговори
Лазаров преди 7 години
Хайде, ген. Радев сви перките на пожарникарското генералче. Да изчезва за винаги, тъкмно ще може да си дочете Винету. Пожарната команда на Боката и физкултурника Цецо е разбита. Тия откраднаха, колкото да построим едно Белене, че и отгоре отива. Ще запомним герберите с далаверските им схеми, че и една банка ошушкаха със Свинян Пеевски, а после народа плати откраднатото.
52
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, а защо тая "пъпна връв" не ни помогна, когато османлиите извършваха геноцит над българския народ? Или тогава беше по-удобно да си хортуват със султана???? Както го правят и сега де! А ние сме им като прошляци, мотаещи се в краката им, на които им разрушиха промишлеността и ни взеха залъка от устата! А ни хранят с подаяния, които ще секнат в 2020 г. КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ТОГАВА, А?????????????????????????????
51
8
 
9
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Бойко и ПЕС не можаха да скъсат срасналата пъпна връв със про руската кремълска банда на Пеевски.Бойко и Пеевски са вън,да влизат Манолова и Нинова
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Залюбил е Бойко Цецка Цачева хубавица.И за Цецка милее негова душица. Но не защото има парици, а защото е паметливаи добра в сърцето.И защото има очисини кат небето.