В София най-желани за депутати от БСП: Нинова, Паргов, Бойчев

Социалисти по места искат най-много 8 години служба в НС
Обновена: 29 яну 2017 16:26 | 29 яну 2017 16:22, Веселина Йорданова
83
В София най-желани за депутати от БСП: Нинова, Паргов, Бойчев
Снимка: архив, БулФото

До момента най-много номинации за водачи на листи на БСП събират Корнелия Нинова, Калоян Паргов и Жельо Бойчев.

Следва ги проф. Стефан Данаилов, съобщиха от пресцентъра на партията резултатите от 12 конференции на районни организации на БСП в София в събота.

Предстои да се проведат още 11 районни конференции в дните до Градската конференция на БСП – София, която ще бъде на 11 февруари. На нея ще се гласува подредбата на листите в 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР.

Една от основните задачи на районните конференции е да издигнат кандидати за народни представители в 44-то Народно събрание. Другите задачи са свързани с обсъждането на управленския проект "Национален план за развитието на България" и проекта за нов устав на партията.

Делегатите на районните конференции номинират кандидати за народни представители – членове на партията и гражданска квота, както и правят предложения за водачи на партийните листи. Водачите се определят от Националния съвет на партията.

Над 50 общински конференции на БСП по места са проведени през изминалите три дни – 27 януари, 28 януари и 29 януари. По време на заседанията срещат одобрение предлаганите от ръководството на БСП промени в партията. Подкрепя се намаляването на броя на коалиционните партньори, както и въвеждането на лимит от 12 години за народните представители.

На места има и предложение – най-много 8 години да е престоят на избраните от БСП в парламента. Одобрява се прекият избор на председател на партията, но тече дискусия как да бъде сменян такъв председател - пак ли от цялата партия или от конгрес. Подкрепа има за платформата на БСП и се правят още предложения по нея от организациите по места.

Желанието за промяна е очевидно и тя ще бъде отбелязана на предстоящото заседание на 49-ия Конгрес на БСП, уточняват от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Татко Барба, изтъркан си като протрита шкурка.
14
13
 
2
 
! Отговори
Али преди 7 години
До анонимен17Ще търпиш и хоро ще играеш.
13
2
 
18
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Другарката Нинова отговаря на критериите поставени от самата нея - няма пълни 12 години в парламента и 3 милиона в сметката така че може да се кандидатира. Какво късмет само!
12
2
 
19
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Още през 1960 година се знаеше, че истинските комунисти бяха избити преди 09.09.1944 г.из горите на Бъгария!! От тогава до днес всичките са самунисти !! А в последните години се видя от цял свят, че в българските социалисти няма и нищо, нито социалистическо - нито социално. Дали ще са 8 месеца, 8 или 80 години в парламента все тая - нищо социално няма да види от тях народа ни! Поне тоалетните в България да бяха безплатни... Н Я М А !Веспасиан ли бе рекъл : "Парите не миришат!" ?
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Лъжа или Нинова е желана от цяла България , цяла Русия и цяла Америка . Така народите ще показват как човек бил в СДС става право линеен комунист-социалист , а след като е изгонена от зам. министър за корупция се бори с корупцията . Браво другари .
10
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано минат 15% !
9
5
 
31
 
! Отговори
месара преди 7 години
бе другарката *** и всички жени от партията на шумкарите по колко деца трябва да родят та да станем 8 000 000 - както обеща другарката ?! безплатното лечение , раздаването на апартаменти , новата икономика , високи заплати и пенсии , държавата нормална ...... еееех другарко *** , с тия лозунги дето ги декламираш съм сигурен че дядовците и бабите ше гласуват за теб - ама дали ше спечелиш е друг въпрос !!!
8
4
 
23
 
! Отговори
Другар-обожател преди 7 години
На снимката др. Корнелия е излязла като срамежлива булка...
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборът е по критерий кой ще изпраска най-опашатата лъжа :)
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен по мандати ще имя ли ограничение и по милиони?
5
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия е бъдещият водач на листа, а малко по-късно и наш нов премиер! :)
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най желан е Радан!
3
4
 
33
 
! Отговори
ист преди 7 години
Когато ми е тъжно си спомням за Желю Бойчев, напушва ме голям смях , и ми минава.Гледа другарят какво е казала Решетникова, и го повтаря.
2
9
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Изтрихте ми два коментара. Вие сте цензурата на ***!Да се знае!
1
9
 
38
 
! Отговори
! преди 7 години
...но народа не ги иска!!!