Невероятно, но факт! В България има и такива имена...

За някои може да се предполага какво ги е "родило", но други...
16 фев 2017 15:50,
81
Невероятно, но факт! В България има и такива имена...
Снимка: flicker

България е страна на абсурдите и че това е така доказват и имената, с които българите кръщават и са кръщавали децата си.

Може да ви изглежда невероятно, но е много възможно някога някъде из родината да сте се разминали с Аерозол, дори да сте говорили с Башибозук или да сте се усмихнали на Вентилатор.

Това са само част от имената, попаднали в топ 10 на най-абсурдните мъжки имена у нас в каласация, публикувана от "Дарик".

Ето имената, подредени по азбучен ред: Агатопод, Аерозол, Башибозук, Вагинян, Вентилатор, Дердидас, Джинтоник, Другоблиз, Звездолет, Петиконгрес.

За някои може да се предполага какво ги е "родило", но произходът на други изглежда пълна загадка.

Разбира се, списъкът може да бъде продължен, защото темата за странните имена на българите в миналото, и днес е история с отворен финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Българияименакласация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
5
 
! Отговори
Соц Име преди 7 години
Георги Димитров , Лепа Брена , Ленин ,Сталин ,Перестройка ,Пароструйка,Гластност,Горбачов,Риба ,Шаран, Шаран Стоун, ***,Путкински,Путин .
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво им е лошото на тея имена? В сравнени е с ***, например?
55
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме име "Бойко Борисов".Какво повече да коментираме - това в някой от следващите тълковни речници трябва да бъде вкарано като синоним на: нарцис, неграмотен, мутра, унищожител на България и т.н.
54
0
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
До най-първия коментатор - "Тези имена са действително странни, но ми е непонятно и когато целият род като папагали повтарят селски имена като Пенка, Бочка и прочие."Първо, думата "прочие" може да я сложиш като име на детето си, защото нищо не значи! Второ - да, предпочитам да си кръстя дъщерята със селското Пенка или Бочка, вместо Вагиняна! И трето, последно - както и да го гледаш, ние сме си максимум трето поколение селяни (с дребни изключения)...Дааааа, извинявай - точно ти не си...
53
5
 
4
 
! Отговори
tdt преди 7 години
Лонгинов - long enough.Стронгинов - strong enough.Путин - put in.Неверов - never off.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До anonimenПутин е от put in.
51
0
 
6
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Бригадир Асп.
50
2
 
5
 
! Отговори
van4o преди 7 години
Уважаеми,не винете служителите които записват имената.Те не носят никаква вина.Преди демокрацията имаше именник и тази гавра неможеше да стане.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да забравя преди години се запознах с едно момиченце което се казваше Шанел ,какво ли са паправили горките бебета на родителите си да ги нарекът така.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може би презрял?
47
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Извинявам се, късно видях, че Веско съм го написал с малка буква.
46
1
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
веско, Мадуро означава зрял на испански.
45
4
 
10
 
! Отговори
Lan преди 7 години
34Руският се развива...първоначалните руски книги са били на български или както модерно му казват старославянски или черковнославянски, щото не е удобно да се каже, че всичките "славянски" езици произлизат от българския. С имената този процес е по-бавен. Та пътят си е път...някои като руснаците едно време са му викали ***, щото Ъ-то е също добре разпознаваемо като българско. :) Те така :)...
44
0
 
18
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Срамните и позорящи човека имена са записани в официалните документи не от държавата, не от такива "мъдреци и учени-енциклопедисти" като в този форум, а от държавни служители, специалисти по "гражданското състояние"!! Те често"играят по свирката" на безсъвестни,малограмотни и злобни родители. За това в 80-те години бе направен "именникът"! Айнщайн е бил прав - човешката глупост е безкрайна..........
43
2
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
На руски путь означава път (както и дорога). Разпутин означава разпътен човек (пропаднал, безнравствен и т.н.) Обратно Путин означава човек, който върви в пътя, който се придържа към принципи, предизвиква доверие, честен и сериозен е и т.н.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с башибозук не го вярвам.Не вярвам нито че има толкова хамави родители,нито че служител би записал дете така.Родилно в Тел Авив да забише дете под името Есесовец все едно.
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Софийската нотариуска Чайка Бележкова
40
3
 
15
 
! Отговори
Japan преди 7 години
Кошиям - Яш ко щеш
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щерко,Серчо, Милост, Океан, Емирка,Желана,Грижа,Пандорка,Ахилеас,Афро,Ксенофон,Беба, Жужанна,Греди,Рую,Трошка,Дунава,Ризка,Века,Орхидей,Енгелс, Михайлетка,Череша,Соя,Богоявлена, Олимпиада,Стефчик,Друмка,Мочо,Ватка, Латка ... и още около 5000 такива имена
38
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен 38аз имам приятел който се казва Груйо.той живе е в италия, и италиянците им беше трудно да му произнасят името, та аз им казвах да го наричат Giorgio!