Google не ни пропусна, поздрави ни за 3 март

Родният трибагреник се "развя" на търсачката
34
Google не ни пропусна, поздрави ни за 3 март
Снимка: Интернет

Интернет търсачката Google поздравява българските си потребители за националния празник на страната - 3 март, със специален дудъл.

Днес честваме 139 години от освобождението си.

На 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано, днешен Йешилкьой, предградие на Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя. С него се слага край на Руско-турската освободителна война /1877-1878г./ и се създава Българска държава след 500-годишно османско владичество.

От 1888 година 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от османско владичество. Еднократно като официален празник денят е отбелязан през 1978 година по повод 100-годишнината от Освобождението.

10 години по-късно той става официален празник, а с решение на Великото народно събрание от 1990 година датата е обявена за национален празник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
оня преди 7 години
абе това е регионалната версия на сайта. за всяка държава Google правят версия, която се различава не само с логото, ами и с резултатите от търсенето. да не си мислите, че Лари Пейдж и Сергей Брин им пука за България, или дали въобще знаят, че съществува такава държава? научете се малко бе, да ви се невиди. не сме специални, просто за нашия регион се показва различна версия на Google. ама то и 5 годишно дете ще го схване, само не и "журналисти"
14
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До АнонименНищо специално ли мислиш? Всяка година е с различен дизайн логото, което означава различна идея, различен дизайн, различна изработка. А да си видял, че миналата година нямаше такова лого на 3 март? Явно не е нищо специално....
13
1
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
До Анонимен 23Очакваш да го пуснат по цял свят ли ? Пълен ***
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като отворя през vpn с опера браузър няма никава поздрав за празника, ей така са манимупулират стадата.
11
7
 
3
 
! Отговори
МакеЮнак преди 7 години
Честит празник на всички Татари у Татарский хаганат булгария
10
1
 
10
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Много ясно ,че българската версия -това е наш национален празник на Българите . Макар че доста злобари и това не заслужават, щом не се радват на нищо.
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз отварям , а не .bg и пак ми излиза знамето, но не ми е ясно защо пък трябва да се гордея.
8
0
 
10
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Кажете ми кога да отворя гугъл БГ и да видя Typcкo, Френско, или Японско знаме! Много ясно че важи за конкретната държава.
7
5
 
9
 
! Отговори
от сидни Аав$тралия преди 7 години
До снайперанищо не продавам нито купувам, че да съм продажникА това което виждам е парче код от някой индиец отдавна забравил какво е сложил с останалия календар на всички държавиКойто си мисли че някой в гугал го поздравява, или пък че въобще е чувал и знае нещо по повод тази статия значи сериозно е обърнал хода на еволюцията и има опасност да се превърне в кошмара на Дарвин!После се чудите що бабите метат пачки през балконите. Ами вие ще сте следващите като остареете, вижте си акъла само
6
5
 
11
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Жеста е важен - нека да се радваме.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е такава :)
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....едно акаунчи като на бодигарда на тато румънеско в гьонсураттефтера да има рабуть пиарката на псевдо елита и дежурните журналетьта .....голяма цензура .....
3
0
 
4
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
Превантивно...често го напопържат!И напълно заслужено впрочем!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наде това не е нещо специално. Гугъл са заредили национални празници на всички държави и ги филтрират по ип и само ип от въпросната държава вижда въпронсата картинка. Нищо специално няма.
1
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Еее, верно е много готино - отваряш Google и си гледаш знамето <3