Пролетна почивка: Общо 10 дни за Великден и 6 май

4 дни за Великден, три за Гергьовден... Кога и как ще почиваме?
Обновена: 12 мар 2017 09:48 | 12 мар 2017 09:36,
18
Пролетна почивка: Общо 10 дни за Великден и 6 май
Снимка: архив Reuters

10 дни ваканция ще имаме общо между Великден и Гергьовден.

Тази година Възкресение Христово е на 16 април. Почивните дни за най-големия християнски празник ще са 4, посочва "Стандарт". Няма да работим на 14, 15, 16 и 17 април.

Два дълги уикенда ще има и в първата половина на май. Денят на труда е понеделник, което означава, че последната събота и неделя на април се сливат с първия ден на май в 3-дневна почивка.

6 май пък е събота, което според новия закон отново дава три неработни дни - 6, 7 и 8 май. Мнозина ще си пуснат отпуск в петъците, твърдят синдикалисти.

Няма да липсват и хора, които ще си направят 10-дневна ваканция - от 29 април до 8 май включително.

24 май е сряда и няма да се слива с уикенда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
скапана ра'ота преди 7 години
Споко, ние в молУвете си работим и на Коледа, и на Великден, и на всеки свят празник. Все пак обществото е изродяло и само търси промоция по празниците, за да може да напазарува, а не да се събере като семейство, както беше едно време...
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14, 15 И 16 април са неработни, но не са за почивка и СПА процедури! Те са точно преди Великден. Ние, като православни християни би трябвало да постим, а не да ходим по спа хотели!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ПОЧИВАШ, АМА БЕЗПЛАТНО.ЗАТОВА НА ВЕЛИКДЕН ЩЕ СЕ ПОЧИВА САМО В НЕДЕЛЯТА. И ДРУГИТЕ "почивни" ДНИ ЩЕ СЕ РАБОТЯТ - ПОЧИВКА САМО В НЕДЕЛЯ.ПОЧИВНИТЕ ДНИ В СТАТИЯТА СЕ ОТНАСЯТ САМО ЗА ХАЙЛАЗИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА - ТЕ СА ВСЕ ОТ ГЕРБ.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМО ПЛЮСКАНЕ ЩЕ ПАДНЕ- ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ.ЩО ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ...
10
1
 
10
 
! Отговори
Да да преди 7 години
Хубаво-почивни дни,но в малките фирми никой не го интересува-работи се когато шефа каже :)а българите не са мързеливи,а ниско стимулирани,защото в чужбина можем да работим и по 20 часа,но парите са други.
9
2
 
11
 
! Отговори
DO 7 i 8 преди 7 години
Като толкова се работи на запад защо българският работодател не назначава западняци да работят за ,,великите Бг бизнесмени,, или още по-добре не си изнесат жалкото подобие на бизнес в чужбина и там да не спазват законите.Така че дерзайте.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато каже българинът "ДОЧАКАХМЕ да си ПОЧИНЕМЕ !" човек маже да си представи колко много е работил !
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то пак стана като във вица, и сека среда ли че работимо??? После никои да не е сърдит че БВП-то ни е ниско. Майчинство 1+1г, почивни дни колкото щеш. В нормалните държави хората работят. А ние айде ся юруш да харчиме пари при Византииците и после ще мрънкаме....
6
2
 
20
 
! Отговори
До Xq Yq Z преди 7 години
Да идат в БАН, пич.В една част от институтите там задължителното присъствено време е само във вторник следобед. Тогава идват около 14.00 ч. и си тръгват към 15.30 ч., освен ако нямат по-продължително заседание. Тогава си тръгват "чак" в 17.00 ч.Твърдят, че през останалото време събират материали за научни трудове, но това наистина вършат не повече от 5-6% от хрантутниците там.От вторник преди Коледа чак до втория вторник на януари тихомълком карат ваканция. Годишната отпуска е отделно! Кеф!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
новите депутати тъкмо ще затоплят място и хоп - 1 месец великденска ваканция! защото за тях - толкова. нали?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде народе атака на ваучерите за почивка.Ясооо всички в гръцко.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E tova e komunisam takiva po4ivki nama v eu stranite
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 май пък е събота, което според новия закон отново дава три неработни дни, тцъ, новия закон дава един неработен ден в случаи, че празника се пада в събота или неделя - понеделника. Ако бяха три неработни дни както сте го написали щеше да се почива примерно петък, събота, неделя, понеделник и вторник.
1
3
 
54
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
СЕГА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ ОРЕВАТ ДЪРЖАВАТА,ЕДВА ЛИ НЕ ВСИЧКИ СА ИМ ДЛЪЖНИ-РАБОТНИЦИТЕ ДА РАБОТЯТ НОН СТОП ПОЧТИ ЗА БЕЗ ПАРИ ,А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЪЗДАВАТ ЗАКОНИ КОИТО ДА УЗАКОНЯТ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО.