Пети ден: Няма следа от проф. Веселин Пейчев

Разследващите работят по различни версии за изчезването
15 мар 2017 10:23,
18
Пети ден: Няма следа от проф. Веселин Пейчев
Снимка: Черно море

Проф. Веселин Пейчев, бившият директор на Института по океанология към БАН, е в неизвестност вече пети ден.

За последно той е бил видян да се качва на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. Виница, но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

Още по темата
Разследващите в морския град работят по различни версии за съдбата на Пейчев. Той може да е жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност, пише "24 часа". Разследващите работят по няколко версии за възможно отвличане от хора, които не са харесвали бившия шеф на института.

Проф. Пейчев е на 57 години, а от 33 години оглавява звеното на Института по океанология на БАН във Варна. След дълга битка с институциите миналата година се пребори за над 1 млн. лв. за ремонт на научно изследователския кораб "Академик".

После обаче обществената поръчка беше спряна, а съдбата на кораба остава неясна и сега.

"Не давам изявления", каза бившата съпруга на проф. Пейчев, която работи в библиотеката на института.

Доц. Димитър Димитров, последният, с когото проф. Пейчев е бил, заяви само, че е казал всичко каквото трябва и където трябва и отказа повече коментари.

Информация за изчезналия професор отказа и капитанът на "Академик", който само попита риторично: "Абе, не го ли намериха този човек?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
NESVOY преди 7 години
Относно бившата съпруга на професора-човек с финес, прекрасен колега с дългогодишен над 18-годишен трудов стаж в института, започнала като организатор научна дейност, преводач от / на руски и английски езици, назначена от бившия директор професор З.Белберов, към момента с връчено предизвестие от настоящия /от 17.01.т.г./ директор- като част от чистката на екипа на професор Пейчев.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е ",СОМАЛИИСКИ ПИРАТИ ДА СА ОТВЛЕКЛИ КОРАБА И ВСИЧКИ ОТ ИНСТИТУТА" МЪЛЧАНИЕТО Е ТРЕВОЖНО.В една "еврогеиска" държава за минути ще е пълно с коментари за такъв случай.
12
0
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
100% сте прав, но хората, които нямат общо с БАН, не могат дори да си представят за какви безобразия става въпрос. Затова се чудят, когато пишем тук за премеждията и разочарованията си.Едва ли някой извън БАН и извън кръга на близките на покойния си спомня как не много отдавна "самообесиха" шефа на Издателството на БАН Мартин Кръстев, след като успешно печелеше на всички инстанции заведеното срещу него дело за страшно много пари. Точно преди последното дело изчезна, явно заметоха някакви следи.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И варненци не четат, не само от института!?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От този институт не четят ли статията? Какво мълчат ? Пишете, пък и с граматични грешки да е!.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работел съм в БАН и никога парите не са стигнали , колкото и да се дават, колкото и да се пресмятат, колкото и да се контролират. Винаги се набелязва бушона.Преди години им го каза Дянков- Трябват реформи.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доцента Д.Димитров небешели от ДС.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варна е центъра на руската мафия. Всичко свързано с пари се отчита там където охранителите кажат , не професора.Питайте бившета му, знае много.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Питане 6извинявай за въпроса, но ти т ъп ли си или да???виж първо в интернет какво изучава науката океанология и после пиши глупости, посредствен драскачо!
5
23
 
5
 
! Отговори
Питане преди 7 години
Извинете за нелепия въпрос-ние имаме ли океан ,с който да граничим, та има цял институт по океанология? Иначе- преди време търсеха един от ДС-оказа се ,че той просто "отишъл на почивка" в Гърция..
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настъпил е нечии интереси с проучванията си в Черно море
3
4
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Дано не са го пратили при Мишо Бирата човека...
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да е жив и здрав и да се намери.
1
6
 
10
 
! Отговори
ако преди 7 години
Ако е тръгнал по някоя пътека и е получил инфаркт, може още да е там човека?