Обещано: Променят правилника на Фонда за лечение на деца

Доклад за работата му показва подменени решения, странни изисквания...
20 мар 2017 10:16,
2
Обещано: Променят правилника на Фонда за лечение на деца
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Правилникът на Фонда за лечение на деца ще бъде променен и работата на Обществения му съвет ще продължи. Това заяви новият директор на Фонда  д-р Тинка Троева пред Bulgaria ON AIR.

Тя гостува, за да коментира твърденията на бивши членове на Обществения му съвет, които казват, че от доклада на Министерство на здравеопазването става ясно, че има сериозни нарушения в работата на Фонда.

Още по темата
В доклада се съдържа информация за подменени решения, неадекватни изисквания в новия правилник, по който Фондът трябва да работи. Това е затруднило вземането на решения за лечението на деца.

"Този доклад обхваща периода на предишното и това преди него ръководство на Фонда. Самият доклад е бил връчен на министър Москов. Което означава, че всички в Министерство на здравеопазването са били запознати с него. Защо не е станал известен обществеността досега, аз не мога да отговоря", коментира д-р Троева.

Тя твърди, че служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев е показал ясно, че в правилника на Фонда трябва да се направят промени.

"Самият факт, че има административен акт за освобождаване на директора говори, че са предприети съответните мерки за работата на Център "Фонд за лечение на деца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
арести за отровители преди 7 години
В градчета с хиляди тежко и средно отровени с нарочно подавани отровни питейни води има често обяви че се търсят стотици хиляди левове за лечение на жертви в съседна страна.да се провери за диверсия.децата освен традиционните тежки увреждания от ХЛОР ТОКСИЧНИ ВОДИ вкл бронхити ,пневмонии,диабет,левкози, синузит,сливици,развалени зъби развиват в момента и пред ракови увреждания вкл"жълто просъхване".Доказа се че СКОРОТЕЧНИЯ РАК често се дължи на остро канцерогенни радиоактивни съединения
1
2
 
2
 
! Отговори
ЛИКивдация на МНЗ преди 7 години
Последните години поени с озверяващи спец наркотици бюрократи принуждават ВиК да отравя ежесекундно питейната вода с недопустими остро токсични и канцерогенни съединения вкл ХЛОР ТОКСИЧНИ.Отровени са милиони вкл всички деца. Засега не се вземат мерки срещу масовит е отровители ..Обратно нагли престъпници от тн"министерство на здравеопазването" налагат зверски глоби ако ВиК не отравя питейната вода.Отровените отиват на лекари и им се предписват нагло вредни уж лекарства които не могат да лекуват