Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%

Очаква се да скочи и тока, да поскъпнат хранителни продукти
1 апр 2017 10:18,
321
Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%
Снимка: архив Reuters

Денят на шегата посрещаме с две увеличения, които съвсем не са шеговити и никак смешни.

Във вторник стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%.

Още по темата

30%-ното увеличение повлича след себе си и други поскъпвания. Заради увеличението се очаква да се повишат цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Два дни след решението на КЕВР за поскъпване на газа прогнозираният скок в цената на водата се осъществи в София. Именно с прогнозираните 18%.

Увеличението на газа пък повлече след себе си промяна на цените по цялата верига в енергетиката. При тока за битовите потребители и малкия бизнес това ще е под 1%, каза председателят на КЕВР.

С това решение пък и поскъпва... хлябът. Тъй като повечето фурни работят именно със синьото гориво се очаква да се увеличи и цената на насъщния, но и на продуктите.

Рязкото вдигане цената на газа удря и млекопроизводителите, които използват природен газ.

На 4 април ще има открито заседание за цените на парното и топлата вода, както и на тока, който произвеждат топлофикациите, а на 7 април комисията ще се произнесе на закрито заседание какви ще бъдат тези цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 130 - ЗНАЧИ НЯМА ВЪНШНА ПРИЧИНА ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА ГАЗА?ПРИЧИНАТА Е ИЗЦЯЛО ВЪТРЕШНА - ЩЕ ЗАПЪЛВАМЕ ДУПКИТЕ В БЮДЖЕТА, ЩЕ ВРЪЩАМЕ КРЕДИТИТЕ, ЩЕ ПЛАЩАМЕ 1 МИЛИАРД ЧЛЕНСКИ ВНОС ЗА ЕС И 1 МИЛИАРД ЗА НАТО И 9О МИЛИОНА ИЗДРЪЖКА ЗА АФТАНИСТАН.
124
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГотвят нов заем от 45 милиарда..няма кой да го плаща. нали знаеш, че колкото и души да ядат на масата, в крайна сметка сметката се плаща от този, който има пари.а кой има пари?и като вземат всичко, на кого ще го продадват, на себе си ли ?тази луда Система , стъпваща на безкрайно поскъпване е обречена на пълен крах, а цената за удължаването на живота и ще е за сметка на смъртта на милиони хора... милиони!
123
1
 
8
 
! Отговори
д преди 7 години
Красимир Каракачанов председател на НС .Майтап бе ,Ташунко.
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи!?!?!?Пфу!Тази сганн, дето вече няма сигурно и 6 милиона, ако е българи,аз съм подводница.Нямаме нищо общо с онези истински българи някога, сега сме ***, проституизиран народ от пом*яри и егоисти.Срам ме е, че съм българин, по-долни сме и от най-долните.
121
1
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
В понеделник всички на ПРОТЕСТ. Да почистим страната ни от ненужния ***, събирал се повече от четвърт век.
120
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Братушки ли ?!Триполов *** ,само дето забравяш да споменеш,,че за разлика от нас дето спряхме проекта Южен Поток,Германия в момента строи Северен поток 2..Те затова руснаците ще им намаляват цената на газа за германците,както свалиха цената и на турците заради Турски поток,а ние дето тръгнахме да им се репчим сега да не ревем за скъпия газ,ами увеличението на народа да го поемат евроатлантиците с нетрадиционна сексуалност и без това бая кинти натрупаха от Сорос и Америка( за) България
119
0
 
7
 
! Отговори
OSMAN PASHA преди 7 години
A mi vie bulgari Sami shtese samiunishtojite ,XAXAXA VIESTE ZA POSMIAH.
118
3
 
14
 
! Отговори
маке преди 7 години
не пишете глупости вдигането на цените е свързано с новия 30 милярден заем цените се вдигат но заплатите и пенсийте намаляват изискване на мвф а заем се тегли щот у хазната нема пукната стотинка ай наздраве
117
0
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
nasdaq/markets/natural-gas.aspx?timeframe=1yФевруари се беше сринала цената на газта, нещо? Парното падна ли? ЛЪЖЦИ!
116
1
 
10
 
! Отговори
до 130 преди 7 години
Многооооо, ама много си ***. Нормално за десномислещите двиполови същества от софия. Е, днес е събота и аз отвам на " кайзер щрасе " във франкфурт на ПУФ да чукна некоя красавица....
115
8
 
7
 
! Отговори
Братушки ли ?! преди 7 години
Газпром увеличи цената на газта за нас с 30%, а за Германия я намаля с 14%.
114
2
 
10
 
! Отговори
factotum преди 7 години
И какво още ли е лош Южен поток, скоро като има и режим на тока и Белене ще се чудим , колко беше лош.
113
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък ще настояваме за удължаване на санкциите към Русия!Кой губи повече ?!Путини неговите олигарси губят милиарди долари :))))
112
1
 
24
 
! Отговори
до факт преди 7 години
Стига си лъгал! Цената на газа е обвързана с цената на нефта, със 6 месечно закъснение. Като нефтът не е мръднал от отметката от 50$, вече цяла година. Така че няма никакво основние за вдигане цената на газта. Освен това Газпром започва да намалява цената за Източна Европа. Аман от лъжци!
111
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин мнооого се изложи вече!Видя, че с лъжи не става и почна с финансов тормоз
110
16
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Цените на газ и петрол не са фиксирани, няма начин.Затова Русия ни вдига самоволно цените!Договора е сключен от Луканов и е за 40 години. Договор удобен за Русия.После очисстиха Луканов.
109
12
 
9
 
! Отговори
До Руснака преди 7 години
Турско робство преживяхме, руско преживяхме!Ще оцелеем!
108
10
 
5
 
! Отговори
объркан преди 7 години
не бе, шот пишете "братушките" ни освободили! така е, от наша гледна точка, иначе са ни завладели, от стратегичеака такава! начи, те си ни сматат за техна завладяна територия след "еди коя си кримска воойна" с османската империя! демек, много им е криво да се наричаме европйци. да, а вие искате и те искат, ама у тех хлебо, та и ножо! нема спасение, демокрацията ли не ни даде, или ни не се дадохме! ше питаме румънците, шот не можеме да питаме чаушеско!
107
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Честит ви трети мандат на бате ви Бойко Борисов !Нищо ви няма. Малко ви е !Жал ми е само за другите хорица, които гласуваха против мафията ГЕРБ. Те с нищо не заслужават този ГЕНОЦИД.
106
1
 
10
 
! Отговори
Бизнессс преди 7 години
Слушам репортаж по телевизията за повишаването на цената на газа с 30%. В цената на хляба била с 10% участие. Един хлебар ни обясни как хляб от 60 ст ще поскъпне с 15 ст.. На ум се смята, че поскъпването му трябва да е с по малко от 2 ст!!!!!!!!!!!! След малко същото за краставиците и т. н.