Коли в пламъци, а МВР – безсилно! Ще има ли край на факлите?

Кражбите и палежите на автомобили се увеличават
10 апр 2017 09:23,
51

Тенденцията за подпалване на автомобили и автокъщи се засилва, а палежът остава трудно доказуемо престъпление, казаха журналистът Стефан Ташев и Цветелина Цанева от Асоциацията на вносителите на автомобили в студиото на "България сутрин".

Според журналиста е трудно да се открие връзка между отделните палежи, поради трудността по доказване на престъплението.

"В МВР липсва превенцията. Това престъпление, като че ли остана безнаказано. Това дава пример на други да излеят едно шише бензин и да драснат клечката" посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Цветелина Цанева предложи законодателна инициатива за промяна на статута на видеозаписите в съда. От Асоциацията на вносителите на автомобили биха подкрепили идеята записите от камери да се приемат като доказателства, тъй като, според нея, това е единственият начин да се докаже един палеж.

Попитани какъв тип коли най-често стават жертва на кражба, гостите отвърнаха, че BMW е най-често крадената марка автомобили.

"Кражбите се увеличават, палежите също - това е много притесняваща тенденция", заяви Ташев.

В последните няколко седмици случаите на запалени автомобили главоломно растат.  На 16 март на централно място в столицата - близо до Моста на влюбените край НДК 4 автомобила бяха запалени. Въпреки че мястото е оживено и има камери, дори видеозаписът не помогна на полицията да установи кой е драснал клечката на четирите коли.

Подобен случай стана и в Ловеч, където пък огънят тръгнал от един автомобил, но после още 4 се подпалили. Последваха коли факли и в Бургас. Докога?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"Нова пироманска мoда тръгна из народа, МВР и без нея е гола вода....."
43
0
 
4
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Краят на факлите ще дойде тогава,когато потръгне бизнеса на автокъщите. Той обаче скоро няма да тръгне,понеже пазарът на страната е пренаситен с автомобили- затова ще има факли,понеже някои собственици на автокъщи очевидно са пред фалит. При соцсистемата е така- онези,на които не им харесва бягат на Запад или вдигат революция като румънската.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да палнат на МВР-то таратайките да види как изведнъж ще се активират
41
0
 
3
 
! Отговори
стевън кинг преди 7 години
според мен се самозапалват, даже е съгласувано! коли, какво да ги правиш!?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Палете повече и проблемът ще се реши, обещавам!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че основната задача на МВР е да пази властимащите и с нея МВР се справя добре.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това МВР е същото,което беше и миналата и по-миналата година.И тогава имаше палежи на коли и всякакви други престъпления,но едва сега това ви прави впечатление.А като цяло МВР започна да работи много по-добре и с много по-високи резултати,отколкото при Бъчварова.
37
0
 
10
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Извикаха ме в еди кое си районно: "Ама кажи кой ти каза, откъде го знаеш, ти това лично видял ли си го, чул ли си го. Пиши сега тука всичко в два екземпляра. Заради тебе сформирахме оперативна група". И докато се размотавахме няколко часа, то всичко свърши. Само създадох работа на полицаите цял ден да обикалят и да разпитват. И после мен ме гледаха накриво. Каква е тази наша система не мога да разбера?! Едва ли не за да се докаже нещо в тази държава, трябва престъпникът сам да си признае.
36
0
 
6
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Оставете камерите, които не се признават в съда, ами колко други неща има. Анонимен сигнал за престъпление не можеш да подадеш, а и да подадеш- ако нещо въобще се случи, после ти ще си виновен. Пример: Подавам сигнал за купуване на гласове в едно село. Мой близък роднина от там ми каза, че местният "бизнесмен" масово купува гласове /знаете на кой етнос/. Подавам сигнал , включително откъде и в колко часа ще бъдат взети хората. И какво мислите стана?!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР за всичко е безсилно. Само по опазването спокойствието на властимащите е отличник.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли и други като мен, които новините за палежите по-скоро ги РАДВАТ? Горете, *** трошкаляци!
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, в момента управлението е в ръцете на служебното правителство назначено от твоя Радев.Отговорността е изцяло негова, а изборът беше ваш1
32
6
 
13
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
При управлението на бандит1,какво очаквате още? И занапред ще бъде така, изборът беше ваш.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
направо се умилих за подпалените коли на мутрагените от софавто
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22 ти , да не би да си крал повече от мен в соца та толкова плачеш за него
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Началото на тия работи тръгват от кредити, банки , застрахователи. Всичките в ръцете на пенсионери от ДС. Всичките с опит от БКП сега БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ,АБВ,ПАТРИОТЕ,ВМРО
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22. Пишеш все едно не знаем. Лъжи тия които не са били родениВ комунизма собствеността се бе свила до панелката и соц. автомобила.Палежи за прикриване ставаха и тогава но на общинско или на част от соц. предприятие за да подготви ревизорите за замазване на кражбата.Строеха се незаконно вили , горяха селски складове и информация нямаше.
27
0
 
9
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До АнонименНе е работа на застрахователите да изземват функциите на МВР.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.
25
7
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
До АнонименАбе какво е това ФАЩ ?Някакво атакистко малоумно съкращение за безмозъчни ?