Христос воскресе! Православният свят чества Великден!

Радев и Борисов честитиха от Facebook на всички християни
Обновена: 16 апр 2017 07:50 | 16 апр 2017 07:30, Камелия Цветанова
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е Възкресение Христово - Великден, който е най-големият празник за всички християни, наричан празник на всички празници. През тази година празникът съвпада за Православната и Католическата църква.

Още по темата
В полунощ Негово Светейшество патриарх Неофит възвести Възкресение Христово пред храм-паметника "Св. Александър Невски”.

Патриарх Неофит излезе пред храма, за да поздрави събралите се миряни с "Христос воскресе", а вярващите му отговориха "Воистина воскресе!".

Президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избраха социалната мрежа Facebook, за да поздравят българите.

"Христос воскресе! Нека има светлина в душите ни, уют в домовете ни и повече смирение в сърцата ни! Честит празник!", написа държавният глава.

"Христос воскресе! Нека Божията благодат донесе повече любов в домовете ни и укрепи мира и разбирателството в съвместния ни живот. Пожелавам благоденствието да съпътства Вас и Вашите близки, а страната ни да бъде закриляна от конфликти и премеждия, каквито виждаме недалеч от нас. Да сте живи и здрави! Бог пред нас и ние след Него!", честити Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Да сте жив и здрав Попе !!! Но въпреки че съм християнин почнах да нямам вяра в Попове за празници дето казва са в името на Христа . За мен и навярно за мн .още те са в "поклон католицизмакъмЛуцифер ! Колкото и мн. хора да не вярват ,и да празнуват празници свързани с Исус всичко се дърпало от ПАПИТОКАБАЛА***ЗАЩОТО : Произходът на Великден датира от още след Големия потоп, записан в Битие в Библията и в книги учения Кабала -Петокнижието- главата /Берешит !?! Абразиви създадени от пдр- учени с ученията им на пет-нива ?!? Наричат ги "свирот"господата ПДР ,като и всяка от тях си има и име на
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!!
34
0
 
0
 
! Отговори
До Гюнтер (№41) преди 7 години
Киприян наистина ли е ром?!
33
3
 
4
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
При положение че рома киприян известен гей донесе огъня,мога да,ви пожелая честит банго васил! Муахахаа
32
4
 
1
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Католическият и протестантският свят също празнуват Великден. Правослявните са следващите екстремисти, които се самообявяват за единствените правоверни.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено Господ може да помогне на България но ГЕРБ и Обединените Патриоти няма да се справят
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вярваш в БОГ означава,че вярваш във вековната мъдрост на човечеството,на народа,иносказателно описана с "притчи" в Библията,Корана и т.н. Там по подходящ начин пише какво кога как да правиш и се отнасяш към останалите!Не случайно свещениците са били най-просветените и са водели народа!Проблемът е самите те, заедно с политиците,с личния си пример непрекъснато да доказват,че спазват 10-те Божи заповеди- и човечеството ще заживее "правилно "!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва човек да отиде в Гърция за да усети истински атмосферата на Великден, да почувства духовното и тайнството на Празника.Тук всичко е фалш, показност, търговийка и евтин ПР от страна на поповете и политиците ни.В гръцките църкви не можеш да видиш свещеник със златни ланци и да идва на служба с лъскава лимузина и 8 бодигарда.
28
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Най-добрите президент и премиер от 89г насам.Радвам се,че ги имаме.И им благодаря за добрите пожелания.И на тях им пожелавам да милеят за България.След Бога България да е на първо място в сърцата им.
27
1
 
5
 
! Отговори
Белият Ангел преди 7 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!НЕКА КАВОТО МИСЛЯТ НА МЕН МОИТЕ ВРАГОВЕ БОГ ДА ИМ ГО ВЪРНЕ ДВОЙНО АМИН!!!
26
3
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
Нe e - на руски е. Ако не знаете в руския език дори думата за НЕДЕЛЯ е ВОСКРЕСЕНИЕ.То е свързано именно с възкръсването на Христос, което се е случило в ден НЕДЕЛЯ.
25
4
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Католиците честват основно Рождество Христово - Коледа.За православните най-големият празник е днешният - Великден - възкръсването на Христос.Православни църкви са Българската, Руската, Гръцката, Сръбската, Румънската, Грузинската и Арменската.Ние обаче се стремим да подражаваме на нашите Западни партньори от ЕС и НАТО, заради което нашите политици са готови да сменят и вярата ни.
24
2
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Не е ли на старобългарски?
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ е на руски.На български е ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При православието хората са паство, а при католиците хората са миряни!Това е достатъчно, за да се разбере, как стои въпроса.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Во истина воскресе!
20
3
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Днес и другата секта,католистиците, празнуват зомбирането на Исуската Ристевски.И те са ора, и те са алчни, прости и похотливи...
19
4
 
6
 
! Отговори
ISIS преди 7 години
Аз съм първия коментиращ.Християнин съм, а това което написах не е по различно от това Христос ВОСКРЕСЕ.Тук е България!ХРИСОС вЪзкресе българи
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Христос Воскрессе!С нами Бог!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Во истина воскресе!