До 3 години: Всеки втори българин – с алергия

Причината е промяната в начина на живот
3 май 2017 08:21,
16
До 3 години: Всеки втори българин – с алергия
Снимка: архив, Reuters

По прогнозни данни до 2020 г. всеки втори българин ще страда от хронични респираторни (дихателни) алергии. Една от причините е промяната в начина на живот на съвременния човек.

Близо 30% на сто от хората у нас имат алергичен ринит (алергично възпаление, протичащо със секреция от носа, запушване, сърбеж в носа и кихане), а около 40% от тях развиват астма. Това стана ясно от думите на доц. Мария Стаевска от Българското дружество по алергология по повод Световния ден за борба с астмата, който беше отбелязан на 2 май.

Около 45% от астматиците у нас нямат правилна диагноза, отбелязва "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: алергияастмаалергии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основните проблеми идват от храненето. В продължение на стотици хиляди ходини години човекъ се е хранил по сравнително еднакъв начин. Храните, които е ядял са били чисти и естествени, само с малко термална обработка - плодове, зеленчуци, груби зърнени култури, семена, ядки, чисто месо. Сега се ядат изкуствени *** тъпкани с Е-та, ГМО-то, неестествени храни, които организъм третира често като непознати и реагира неясно как, имунната система се побърква - алергии. А има и други фактори...
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е биологична терапия - заразяване с ***. Малко ***, тении и други, и няма алергия. Научно доказано.
13
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Повечето хора са зомбирани от технологичния прогрес без да забелязват как биват третирани с отрови - кемтрейлс, консерванти, ГМО, ваксини. Западния свят(ръководството на ЕС и САЩ) е тих убиец на вашите души и тела.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИЧИНАТА НЕ Е НАЧИНА НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ,НИЕ ВИНАГИ СМЕ СИ ЖИВЕЛИ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН,ПРИЧИНАТА Е В НОВИТЕ НИ ЗАПАДНИ(ПРИЧЯТЕЛИ) ДЕТО РЕДОВНО С ДРОНОВЕТЕ С НИ РЪСЯТ С КЕМТРЕЙЛ,КОИТО ОСТАВЯТ ПОПЗНАТИТЕ ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ СЛЕДИ В НЕБЕТО.ТОВА Е ПРИЧИНАТА. И ЗА МАСОВОТО ИЗМИРАНЕ НА ПЧЕЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ,А НЕ КАКТО НИ БАЛАМОСВАТ,ЧЕ ТОВА БИЛО ДЕТО ПРЪСКАЛИ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПОСЕВИ С ПЕСТИЦИДИ,ЗАЩОТО ПРЕДИ 89Г.МНОГО ПОВЕЧЕ СЕ ПРЪСКАШЕ С ПЕСТИЦИДИ,НО ПЧЕЛИ НЕ ИЗМИРАХА МАСОВО И НЯМАШЕ АЛЕРГИИ
11
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Ей !!! Най-накрая нещо безплатно !!!
10
5
 
5
 
! Отговори
Алерген преди 7 години
Ами продължавайте да хрупате ГМО-та, Е-та и всякакви други ***, да се излежавате на дивана, да се взирате по 10 часа в денонощието в монитора (телефона,телевизора) и да дишате прашния въздух в панелката си. А ако не дай боже се осмелите да излезете - не забравяйте с пълни гърди да подишате въздух от градските улици, наситен и ароматизиран със сажди от колите и от каквото още се сетите.
9
2
 
4
 
! Отговори
third world преди 7 години
Имам алергичен ринит от около 15 години и студова алергия от около 6-7. Отвратително е. Мисля си, че е от замърсяването, защото не се храня зле.
8
9
 
8
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
Една от основните прични е поголовната ваксинация - за щяло и не щяло. Имунните ни системи тотално се променят и отключват автоимунните заболявания каквито са и алергиите.
7
2
 
23
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Дишаме прашен въздух, не спортуваме, обществото ни е пълно с агресия на всички нива, голямата част от хората нямат възможност да си позволят качествена храна, а ядат продукти на неорганичната химия. Резултатът - болни хора.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мене се прояви тази зима, вследствие на стоене на едно място в недобре изолирано от студа и прашно помещение. Половин-един час интензивно движение на чист въздух и хремата ми почти изчезва.
5
1
 
8
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 7 години
Кжете кои са факторите от промяната на начина на живот?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината са многобройните Е-та, слагани в храните. Наскоро купих продукт, в който имаше 12 Е-та. Изхвърлих го без дори да го отворя. Тази тенденция ще принуди много хора да се върнат на село и сами да си отглеждат част от храната.
3
15
 
8
 
! Отговори
Причната преди 7 години
Една от причините са прекаляването с ваксинации
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А останалите с психически.
1
3
 
30
 
! Отговори
Варненка преди 7 години
От четиричленното ми семейство-трима са с тежки алергии. Най-малкото-с астма. Спасението-чистата храна и въздух. Купихме парцел в гористата местност край града и си го обработваме. Откакто ядем домашни плодове и зеленчуци-сме по-добре!