Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
8
 
! Отговори
да ви преди 6 години
всичките сте от един *** *** , *** да питаш началниците в брюксел
69
0
 
16
 
! Отговори
Бай Джони Леш преди 6 години
Едно време се жалвахме от матрала ,а сега и матрал не остава...
68
1
 
27
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Ако веднага и удърно не се повишат доходите ,Българите ще станат малцинство в Бг.Сегашните политици ни предлагат да внасят -Украинци,Молдовци,Македонци,араби ,арменци и руснаци.Вместо да вдигат доходите.Дори нормалните роми избягаха ,а тези които останаха са толкова оскотели ,че не е за разправяне.Убиеца от Люлин дори не осъзнава какво е извършил и това същество няма нищо общо с "човек",
67
4
 
21
 
! Отговори
Възмутен шофьор преди 6 години
Голям *** е тоя - няма и половин година откакто вдигнаха двойно глобите за шофьорите и айде на ново пак същото кога ще се спрат, като направят глобата за превишена скорост колкото един апартамент ли?!? Тикво, на следващите избори да не си припомниш участта на деформаторите!!!А превишаване на разрешената скорост ще има винаги, защото ограниченията са неадекватни, отпреди 30 години, когато имаше само москвичи и жигули в страната! но за ченгетата е екстра да има толкова много хранилки!
66
0
 
20
 
! Отговори
Млад меринджей преди 6 години
"Чети етикета"На етикета пише бългърски фъстък ?Цял свят си дава *** в България зашото няма контрол.Примерно китайски фъстъци върнати от държава в ЕС, които са опасни и за животинска консумация поради наличие на тежки метали(Кадмий,олово идр.) се пласират в Бг като български фъстък за човешка консумация...
65
1
 
21
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
А богатите-надрусани сутеньори,наркопласьори,бизнесменски дечица карат като безсмъртни- с пара в джоба знаят ,че могат да прескочат -"процедурите"
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то от кадрите на БКП само приказки и лозунги от 70 години :) и никакви реални действия, първо българина трябва да се научи, че на хора, които са имали взимане даване с шумкарите вера неможе да им се има, и тогава ще почнат да се оправят нещата
63
1
 
14
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
От мизерия и курупция са тия катастрофи...Полицая се чуди зимата как да си плати тока,кредити,деца...Всеки по веригата от КАТ,ГТП,ДАИ,Инструктори...Самите шофьори карат 60% коли над 15 години и със гуми втора радост от *** на Германия....
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЛЪГВАШ НАРОДА ВСЕКИ ДЕН С НЯКАКВА ДЪФКА...КАЖИ ДО КОГА НАРОДА НИ ЩЕ Е НАЙ-БЕДНИЯТ И КОГА ЩЕ СЕКНЕ ВАШАТА ЛАКОМИЯ ДА СИ ОТДЪХНЕ ТОЗИ НАРОДЕЦ ОТ ВАС-ПОЛИТИЦИТЕ !
61
0
 
28
 
! Отговори
Закривай преди 6 години
Демографската криза ще продължи с или без жертви от птп-та ... Умират много възрастни , ниска раждаемост , да не споменавам на година колко я напускат тази държава ... Проблемите са - мизерни заплати , мръсотия , убийци , абдикирали съдебна , здравна система и още и още ....
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е с Валери Симеонов ще оправите и демографията и жертвите по пътищата
59
0
 
20
 
! Отговори
Gun преди 6 години
А ползващите терминал едно млади хора които изгонихте?Проблем са ви *** с купени книжки на които пак вие позволявате да си купят.Цялата ситуация намирисва от към главата.Всички политици сте едни и същи.Съжалявам ви,как гледате децата си в очите.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата трябва да спре да участва с пари от бюджета в Пенсионната система и социалното подпомагане. Няма пенсии, няма социални плащания и постепенно демографският проблем ще се реши. Искаш на старини да имаш сигурност? Прави деца ,за да те гредат. Искаш да получаваш социална помощ при нужда? Работи, отделяй за свой личен фонд и те така. Няма помощи- няма *** , няма пенсия- има деца от работещи родители.
57
0
 
9
 
! Отговори
- преди 6 години
Като спомена демография Един мъж, едно дете и самото то в чужбина.
56
0
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
С вас не знам как е , но този човек предизвиква вече усмивки и съжаление- какво ви говори тази снимка? Това е един дедо дето иска вече да си гледа внучето, да не му се обаждат постоянно за протекции, да го оставят на мира да си гледа живота и да си брои париците , които е спастрил...!! И най-важното да не му ровят в миналото!!?
55
0
 
17
 
! Отговори
Ивелина преди 6 години
Този крадлив бездарник е един евтин популист. От изказванията, които постянно прави става ясно, че е тотално неподготвен и без адекватна преценка за ситуацията. Като си отвори устата на тема правосъдна система ми е най-смешен, пълен ***. Явно, това е нивото на масата от хора в България, щом си го избират. Опростачването е пълно. Какво стана с КТБ? Колко от откраднатите пари върнахте? Колко са осъдените в затвора?
54
0
 
15
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
ПРОВАЛЪТ на ТИКВИТЕ 3 и очевиден във всяка сфера - какъв контрол, като няма полицаи (няма желаещи и конкурсите се анулират). *** си карат без книжки, а пътищата на СВИНЕТКА са като лунен пейзаж...Тези некадърници ще затрият България!!
53
0
 
15
 
! Отговори
Весо преди 6 години
, Заради такива некадърни и корумпирани управници има демографски срив.Станахме бананова република.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОКО!КАКТО Е ТРЪГНАЛО СЛЕД 4-5 ГОДИНИ ИНДИЙЦИТЕ ДОМЪКНАЛИ СЕ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ ОТ РЕКА ЦИН ГА ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ КАТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ В ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ :-( :-(
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито КАТ,нито камери,нито глоби от тях, ще ти решат проблема с катастрофите и демографията!Най-много да изтормозиш хората и пак да те смъкнат от власт!