КАТ по гръб не пада – снимат джигитите през отворен капак на патрулката

В новите коли имало еърбег и ако се отворил – удрял катаджията
1 юни 2017 13:00,
78
КАТ по гръб не пада – снимат джигитите през отворен капак на патрулката
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В новите патрулни автомобили не могат да се монтират мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите автомобили "Киа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и, потвърди пред "Труд" шефът на "Пътна полиция" старши комисар Бойко Рановски.
 
Според специалисти било невъзможно да се снима от капака или покрива на патрулката. Затова сега предстоят проби камерата да се монтира отзад в полицейския автомобил и той да застава край пътя с отворен заден капак.
 
"Да, има такъв проблем със стъклата. Но не е само тази причината, за да не се монтират вътре камерите. Новите автомобили имат еърбег и ако той се отвори, камерата може да удари лошо нашия служител в главата – каза старши комисар Бойко Рановски. – При такава опасност не можем да монтираме камерата вътре в патрулния автомобил".

Той похвали качествата на новите патрулни коли, но не отрече, че 148-те камери ще останат на доизживяване на старите.

Още по темата

"Има и варианти камерата да бъде слагана на предния капак или на покрива на автомобила, като устройството само се включва в тях. Може да се слагат на тринога до колата и точно такава е обществената поръчка, която е в ход, за още 59 камери", каза още старши комисар Рановски.

По новите патрулки на КАТ има залепени стикери, че в тях са монтирани камери. Но това не са снимащи радари за засичане на скорост, а устройства за видеозаписи на проверките на шофьори.

В същото време стана ясно, че МВР е отказало да плати на британска фирма за поддръжка на единствената у нас система за засичане на средна скорост. Затова вече седми месец не работят камерите при тунела на магистрала "Люлин".

Системата е от две двойки камери и сървър, монтиран на петия етаж в сградата на Дирекция на полицията в столичния квартал "Младост". Купена е за 240 000 лева и е пусната експериментално през 2014 г. Започва да снима и през 2016 г. достига максимален капацитет от 30 000 заснети нарушения.

Общо до злополучното й спиране през декември м.г. са засечени над 60 000 джигити. В "Пътна полиция" била създадена специална група, която да обработва снимките и да праща електронни фишове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
21
 
! Отговори
250кмчградско преди 6 години
Хихихи - специална група за обработка на снимките +интернет достъп + поддръжка на техниката +система за изготвяне на фишовете +незнайно още колко скрити разходи.Срещу това - едни прости гърбици на пътя и готово.Нещо много скъпа ми излиза тая система с камерите.Трябва ли да финансирам с моите данъци некадърността на няк-ви си.Нещо не излиза сметката.
23
0
 
18
 
! Отговори
милициф преди 6 години
Малиииии голям кеф ще снимам, ще снимам, ще снимам и глоби, глоби, глоби. За 1 месец ще напълня бюджета тройно, колкото има в него.
22
2
 
29
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Струва ми се, че едновремешните милиционери бяха много по -умни от сегашните полицаи, колкото и вицове да се разправяха за тях. Може би подбора беше по-прецизен?
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Место да дават пар и споко контрола се затяга те си се знаят отдавна кои са какви са кои как кара опъваи жицата и ги гледни и гледаи как до 24 часа ко не и до два са спрели със стъргането
20
0
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Бирници Амбреажи!!!Закони приеметеее,корупцията,ромеите неграмотни...Ще ни разкажете игрите да пълните хязната на Оня нвграмотния Оли френ!!!
19
0
 
30
 
! Отговори
милиционер преди 6 години
Не. Сега целта е да се пусне обществена поръчка за доставка на нови радари и да окрадеме едни пари... Друг е въпросът - защо купуваме коли, дето не са съвместими със настоящото оборудване от радари ...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смяна на институции от една друга а да видим поне дано има резултат въпреки че съм оптимист и тия вярвам да си получат заслуженото но ще поживеем ще видим само да не се прехвърлят че да стане примък измък че тогава смеха ще е пълен а последиците страшни а дано
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия пасажерските еърбеци отпред не се ли заключват/блокират?или КИАта и това няма
16
0
 
32
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Бойко, Рановски, не мога да разбера защо се правите на лyди. Пасажерският еърбег може да се изключва, отвори пасажерската врата и на таблото отстрани ще видиш една ключалка. Същата е предвидена да изключва еърбега, когато е монтирано бебешко столче. Хайде да не се правите на тариkати, шашмите ви този път няма да минат!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото на КАТ не е в МВР, а в Министерството на транспорта и ако това стане, е необходимо да се подмени изцяло личния състав.
14
1
 
16
 
! Отговори
T преди 6 години
Представете си колко е пропаднала държавата ни и как никой не си върши работата. Очевидно е, че по улиците се разхождат болни хора с психични отклонения, вместо да са прибрани в съответните заведения и да се лекуват. Утре ще имаме поредния претрепан от подобен болен човек и пак никой няма да е виновен. Забелязвам от известно време, че и тук пише един такъв, т.е. явно е без никакво наблюдение и си е на свобода. Все за зомбита пише, някакви камери, холограми и т.н. Болен е човека. Безобразие.
13
2
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Пак се осрахте! За нищо не ставате и само присвоявате парите на хората!
12
2
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
като издрънчи еърбега катаджията в кратуната и ще се освести :D
11
0
 
32
 
! Отговори
слаб щофьор преди 6 години
Вися с глоба от КАТ. На излизане от едно градче, където табелата за край на "града" е на почни километър от реално липсващи признаци на урбанизация,прав път, сухо време подляшки съм засякън да "фуча" с "умопомрачителните" 72 км/ч. В същото време кръстовището в жк.Дружба, където според статистиката стават най-много ПТП в България няма ни една камера и катаджии идват само да описнат шети и да броят трупове.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега вече ченгетата ще се наснимат на воля.
9
3
 
15
 
! Отговори
pinko преди 6 години
това с триногата ми хареса! - като вали дъжд ще даде на късо- за да наблюдава показанията на радара полицая трябва да стои до триногата = извън патрулката - абсурд! те са свикнали да се опъват на седалките. полицията няма право да издава ел. фиш от мобилна камера, а е длъжна да упражни контрол на място! което пък значи, че ...полицая трябва да стои до триногата и да зяпа екранчето на радара.- ако полицая не е до радара не може да "стреля", а ще го държи постояно включен. имам си антирадар :)
8
9
 
1
 
! Отговори
конфискувайте ГИ преди 6 години
вижте зомбиращо озверяващи спец напитки и черни пси генератори на майдана в Киев и сравнете с подобни по маломощни включени в Кайро и Истамбул..ТАзи камера е включена към черните пси генератори он лайн.СЛед написване на акт жертвите се включват за обемно черно зомбиращо следене през терористични холограми в лични документи.Изглеждат както терориста Дянков ограбил БИзнеса в БЪлгария с над 700 000 000 живи евра за скенери убиици в касите
7
0
 
1
 
! Отговори
бързи мерки преди 6 години
това са терористи които провеждат кървави показни акции срещу Сирия,ЛИбия,Йемен <Украйна .ползваха турски сериали с качени декодиращо озверяващи клипове на филмите.СЪщите готвят масови убииства в Турция и други страни..на десетки милиони..
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На крива ракета космосът и пречи!
5
3
 
1
 
! Отговори
дали сме спец доклад преди 6 години
Проучвани пострадали от по стари образци тежко терористична техника нахендрена на КАТ чрез турски терористи и корумпирани от София доказаха изключително тежки увреждания на милиони БЪлгари..Зомбирани през тази техника обсебени са снимани като нарушители и имат издадени нагло престъпни разорителни глоби. експерти да проверят колко от тях са излекувани след зомбирането.Досег не можахме да открием поне един 100% излекуван