Децата ни влизат в нета все по-рано – даже на 4!

По-малките се интересуват от игри, по-големите - от социални мрежи
5
Децата ни влизат в нета все по-рано – даже на 4!
Снимка: архив, БулФото

Децата влизат в интернет все по-рано, все по-често и по все по-мобилен начин.

Това показват наблюденията на Националния център за безопасен интернет. От центъра са направили национално представително изследване, което обхваща децата между 9 и 17-годишна възраст.

Сега най-много деца влизат на 7-годишна възраст за пръв път в мрежата. Около 10% влизат на 5-годишна възраст, а 3% влизат едва на 4-годишна възраст, каза пред БНР експертът Петър Кънчев.

Според него, ако те имат необходимите умения и подкрепа у дома и в училище, за да се справят с тези проблеми и да имат позитивно преживяване в мрежата, не би трябвало да има проблеми.

По думите му децата основно се интересуват от игри, музика, използване на социални мрежи, като това варира между възрастите.

По-малките се интересуват от игри, по-големите се интересуват повече от социалните мрежи. Децата влизат доста рано в социалните мрежи, сочат още данните.

73% от групата между 9 и 11 години вече са в социалните мрежи, въпреки че те самите определят използването на интернет за училищни цели като второто най-ценно нещо за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: интернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Похвално е, че влизат все по- малки, но важно е по колко време го ползват. Защото уменията ще са им полезни в бъдеще, обаче, ако по цял ден са пред компютъра, телефона и т.н нещата не са здравословни.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка кифла поиска от мен таблет за подарък за кръценето на 18 месечното и дете когато попитах какво да му взема. Каза че и отнемало много време да се занимава с него по цял ден и било скучно и таблета щял да държи малкото заето. Това е жена която не работи, обича да ходи по магазини и чалга партита и със зор завърши 12ти клас. Забременя за да има кой да я издържа. Не зная, но за мен това е пропилян старт за малкото, кой знае какво ще порастне с тази ***