Протести до откат: Полицаите непреклонни, искат решения!

Няма как да се направи компромис, отсече Борис Першелков
Обновена: 30 юни 2017 09:56 | 30 юни 2017 09:30,
38

Насроченият протест на служителите на МВР за 5 юли остава, а протестните действия ще продължат, докато не се разрешат проблемите в сектора. Това каза Борис Першелков, заместник-председател на управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР в студиото на "България сутрин".

"Няма как да направим компромис с протестите, защото много време чакахме някой да реагира. Казват, че ще има пари за униформи и бензин, но трябва някой да ги използва. Заплащането в сектора не привлича нови кадри – няма кой да работи", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

И добави, че по закон полицаите имат право само на мирен протест, който трябва да доведе до водене на преговори за разрешаване на проблемите. Ако споразумение не се постигне, продължава Першелков, протестите ще са докогато се наложи.

Една от гледните точки за побоя върху деца в Асеновград от последните дни е, че служителите на МВР не са си свършили работата.

"В очите на обществото полицаят е този, който е длъжен да раздели двете страни в един конфликт. Но няма как в министерство без достатъчно хора и добро заплащане, човек да си върши качествено работата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са доволни от нещо да напуснат, насила никой не ги държи. Ама как ще изпуснат куп привилегии, най-вече ранното пенсиониране и 20 заплати накрая.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAMALETE IM ZAPLATITE,AKO NE IM HARESVA DA NAPUSKAT,IMA HORA I ZA 500 LV.SHTE STANAT MIZKI.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как никой не се възмути че се харчат огромни суми за вътрешен ред но нещата не са както трябва- ниска подготовка на част от състава, неефективно харчене и прахосване на средства, мудност и изостаналост на действията, корупция и подкрепа на престъпна дейност? КОЙ трябва да създаде организация, и защо това не се случва, а се ругаят изпълнителски кадри на ниско ниво, и на които им е писнало и сега точно те протестират? Нали имаше реформа, къде са резултатите?
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно как на някой все му пречи че на силовите ведомства държавата-работодател плаща целите осигуровки. Ми то сега няма желаещи да работят при тия условия за тези пари, какво остава да се намалят заплатите!? Тия които обиждат полицията да си помислят хубаво какво ще правят като зачестят събития като в Асеновград. Доходите у нас са ниски, всеки има право да протестира!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 14спрете да тролите. Хайде най-накрая да стане ясно за всеки тролещ че плащането на осигуровките беше премахнато от самите политици. Така създадоха един проблем, който сами решават после двайсет години. Ако и осигуровките влизаха в заплатата им, щяха да имат по-високи пенсии, което е в полза на полицаите. Така че никога управниците няма да върнат осигуровките на полицаите, защото така им е добре - хем по-ниски пенсии, хем настройват дежурните капацитети като вас срещу тяхната професия.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сержантите в полицията почват от 600 лева, малко над минималната заплата.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партийните тролеве плюят и тук полицията. Плюйте богопомазаната ви олигархия, а не обикновените хора. Така и така целия държавен бюджет е натъкмен за олигархията, а каквото остане за полицията, пенсионерите, учителите...
17
2
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Ще подкрепя протеста на полицаите, когато:Работят както всички останали българи.Плащат данъци, застраховки, осигуровки, както всички българи.Пенсионират се както всички българи.Купуват си дрехи, както всички българи. Няма значение че са специални.Тогава ще подкрепя двойно увеличение на заплатите им.
16
2
 
11
 
! Отговори
ДО 8 преди 6 години
АЗ СЪМ ГИ ТЪРСИЛА НА 2 ПЪТИ /СЛЕД ОБИРИ/ -НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ НЕЗАВИСИМО ,ЧЕ ИМ ДАДОХ ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ НА КОИТО ЯСНО СЕ ВИЖДАХА ЛИЦАТА НА КРАДЦИТЕ. ЗАТОВА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТЕХНИТЕ КАПРИЗИ!!!
15
4
 
9
 
! Отговори
ДО 14 преди 6 години
ПРЕВИЛЕГИЯ Е ДА НЕ ПЛАЩАШ ОСИГУРОВКИ,ДА ПОЛЗВУВАШ БЕЗПЛАТНО ГРАДСКИ ТРАНСПОРТЗА НОРМАЛНИТЕ РАБОТЕЩИ ХОРА ТОВА СА 300лв РАЗХОДИ /ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ/.А СВОБОДНИ МЕСТА ИМА ДОСТА И ЗА САНИТАРИ/ТАМ ДОРИ ИМ ДАВАТ БЕЗПЛАТНО РАБОТНО ОБЛЕКЛО/
14
3
 
12
 
! Отговори
неуважаващ преди 6 години
До N8 : Никакво уважение не изпитвам към служителите в системата. Не направиха нищо нито когато ми обраха вилата , нито когато когато разбиха апартамента, нито когато обраха майка ми на улицата. При последния взлом вкъщи даже не сигнализирах защото не виждах смисъл. Не подкрепям протеста ви за по-високо възнаграждение и съм готов да протестирам ако ви го дадат.
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия които обиждат полицията сигурно са бивши пандизчии или постоянни нарушители, аз за 40 г. не мога да се оплача, разбира се може да се желае още, полицията страда от лоша системна организация. Самият факт че няма желаещи за вакантните места говори че е тежка работа за тия пари. А за какви "привилегии" точно става въпрос, че ти се плаща заплата ли?
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дО 8. Без причина ли? Я пак? През последните години са ме ограбвали 2 пъти и един път покрай една друга ми изгоря и автомобила. Какво направиха "работливите" полицаи? Нищо. След няколко месеца, единият път година, получавам уведомление, че е неизвестен извършител и да си се оправям сам. Това им е работата. По пътищата ги гледам как пазят сенките, а да застанат там, къдито наистина има проблем и трябва да свършат нещо, никакви ги няма.
11
3
 
17
 
! Отговори
ясно преди 6 години
До Бай КорлеонеДа това мисли ме,не заслужено много привилегии за това което правят,а този вопъл че който иска да работи полицай и че има много места е вече изтъркан и докато полицаите не проумеят че народа плаща всичките им капризи нищо няма да се промени а пропастта става все по голяма.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде българи и ние с полицаите да се вдигнем да ги изритаме всички *** сега е момента и няма да има кой да ни спре защото и органите на реда ще са с нас.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По статистика има няколко дали фира служители за 1г. В същото време има 1000 души дали фира само при катастрофи, около 100бр при трудови злуполуки. Питам аз какво им е по опасното на работата като само седат по сенките. Оня ден пребиха младежите в Асеновград тия ко направиха, сега пазат маалата. Съкращават половината, увеличат двойно на другите заплатите, но да има як контрол, седиш на сянка изхвърчаш и после няма и пенсия...то щото все тия професии толерираме затова не останаха лекари и учители
8
17
 
10
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Който мисли, че полицаите имат големи привилегии, моля да заповяда на работа в МВР!!!! Може да стане какъвто си пожелае: патрул, пожарникар, спасител, граничар....дори и КАТ-аджия!! !!Свободни места има МНОГО, конкурсите са постоянни......нужно е само да не си осъждан, да си под 30 години, да издържиш физическите тестове , психическа проверка, няколко теста за обща култура и интелигентност и си тото за едногодишен курс за първоначална полицейска подготовка ( с МИНИМАЛНАТА заплата).После- 600лв.
7
5
 
13
 
! Отговори
съкращение преди 6 години
На полицаите на половинаЕдва тогава увелечаване на заплатите
6
16
 
7
 
! Отговори
СОС преди 6 години
До фактЩо не отидеш да работиш в МВР. От страни всичко изглежда по един начин, а като влезеш и видиш същността - олеле мале! Тогава почваш да мислиш по различен начин. Ако придобивките на някой му се виждат много, да си подаде документите и да постъпи на работа като полицай и да го юркат ката ден по разни мероприятия за запувашване на дупки, поради недостиг на кадри. Придлагам всичките, които най-много пишат с-у МВР служителите да си подадат заявленията за постъпване на работа и тогава да пиш
5
6
 
23
 
! Отговори
дадас преди 6 години
На 5-ти контра протест срещу увеличаването на заплатите на *** на властта!!!