"Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата

Сега ще има процес с разпити на свидетели и т.н.
19 юли 2017 09:15, Петя Славова
86
 "Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата
Снимка: Кадър, Нова тв

Елена Поптодорова е оттеглила съгласието си за споразумение с полската прокуратура по обвинението за кражба на крем от летището във Варшава.

Това означава, че по този случай ще бъде проведен пълноценен съдебен процес с разпити на свидетели, на експерти и на самата подсъдима.

Още по темата

"На заседанието от 13 юли Районният съд във Варшава е взел решение да върне делото на прокуратурата", съобщава пред "Монитор" говорителят на наказателната колегия на Варшавския окръжен съд Анна Пташек.

Повод за съдебното решение е бил фактът, че адвокатът на Елена Поптодорова, който е действал от нейно име, е оттеглил съгласието на обвиняемата за издаване на осъдителна присъда без провеждането на съдебен процес.

"В тази ситуация делото ще мине през нормален съдебен процес, прокуратурата има седем дни да допълни обвинителния акт", обясни говорителят на съда.

При постигане на споразумение обвинителният акт бил в по-съкратен вид, сега ще трябва да бъде приготвен за провеждане на пълноценен процес, допълни Пташек. След като обвинителният акт бъде внесен отново в съда, ще бъде насрочена и дата за съдебното заседание.

Случаят "Поптодорова" гръмна на 28 февруари т. г. след като стана ясно, че ден по рано бившият посланик на България в САЩ е била задържана на летището във Варшава по обвинение в кражба на козметични продукти от безмитен магазин в зоната за заминаващи пътници.

Кражбата станала три дни по-рано, а самата Поптодорова твърдеше, че е взела крема погрешка, след като болната й майка звъннала внезапно по телефона.

След разкриването на кражбата Поптодорова направила самопризнания, приела да се подложи доброволно на наказание и дори оставила депозит от 2000 злоти като гаранция за бъдеща парична санкция.

Заради случая Елена Поптодорова подаде оставка като ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет, който трябваше да отвори врати официално месец по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
До АнонименНяма такова нещо. Съпругът и се казва Георги Петров и няма нищо общо с ГЕРБ.
34
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те хората палати построиха къде ли не, тия за един крем, хм.
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСвинюрана Павлова, също потомствена, е гадже на Бойок
32
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя и Свинюрана Павлова редовно краде по безмитните магазини на летищата, но още не са я хванали.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото сме цоциалисти!
30
10
 
20
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Не бе Тодор Живков е бил гербераст под прикритие. Бил е вербуван от Боко Тиквеника докато му е разтривал ушите и му е изхвърлял нощното гърне.Но това е дълбоко засекретана тайна и не я знае никой. Боко Тиквеника, въпреки че цялата му рода е избита от комунистите е приет да учи в Симеоново, където разследваха хората до 9-то коляно.Иначе си прав за инсинуациите - ГЕРБ сте царе, също и на лъжите.
29
10
 
13
 
! Отговори
До друг момък преди 6 години
Ти си поредният който не знае какъв е бил ББ на Т.Живков.Явно си малък и повтаряш тая мантра ,която си чул но не си видял и преживял.Борисов е охрана на арестанта Живков ,а не на управника Живков.Не защитавам никой,просто това е истината.
28
2
 
19
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА преди 6 години
Хаха ти беше ли роден през 75та като я назначиха във външно? Или през 81ва когато стана личен преводач и ,,още нещо" на бай Тошо. Той също нарече социализЪма,,едно недоносче" и че ,,требва да се учим от запада",ама значи ли това че е бил американофил и гербераст. Много праволинейна мисъл имаш чедо. Тя и Нинова каза че Радев бил човек на Герб.Въобще царе сте на инсинуациите вие млади и стари другари.
27
7
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !14Явно не знаете, че люлката на комунизма се заражда в Америка. И е дело на евреите. Комунизма е тяхната идеология. А сега помислете добре къде има най много евреи след Израел?
26
0
 
19
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Таз жена нали не е от Факултета ? Да не ни срами нас ромите.Май е еврейка, те така си действат.
25
11
 
8
 
! Отговори
друг момък преди 6 години
До до 20Дебелият човек от Банкя, които най-много е научил от Тодор Живков?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През септември 2016 г. Поптодорова е назначена за ръководител на Централноевропейския офис на Американския еврейски комитет.Апропо - тя вече е Поптодорова-Петрова. Четвъртият й съпруг, за когото тя се омъжва през 2014 година, когато е 63-годишна е депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.Толкова за партийната й принадлежност.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да я осъдят за кражбата и да й тръснат една солидна глоба плюс разходите по делото! СРАМ за България е тази госпожа!
22
2
 
20
 
! Отговори
истината преди 6 години
Крадливата БеСеПаРка или БеКаПиска,, тая КРАДЛА е от старата номенклатура
21
9
 
16
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Стари момко, крадливата герберастка е посланик, не къде да е а в САЩ. Надявам се да разбираш какво означава това.Освен това тя е посланик в САЩ от 2010 до 2016 година.Хайде сега стари момко, кажи ми кой управлява през посочения период и кой я е пратил посланик на едно от най-складките местенца с една от най-тлъстите заплатки.Давам ти жокер - дебел човек от Банкя.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около Соломон Паси всички са ортодокаслни юдео-комунисти, само той не е
19
5
 
20
 
! Отговори
До № 2 преди 6 години
Млади момко,запознай се най напред с биографията и или попитай някой стар човек и тогава разправяй чия калинка е.Четри мандата депутат от БКП/БСП. Не на нас тия млади другарю. Лошо те учат в ***-кръжока.
18
1
 
24
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ей тези съдии нямат сърце,поне да наредят крема да и върнат,че там кадето смятат да я пратят ще и трябва,с какво ще маже трътката?
17
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква комунистка ви гони , тази жена не спря да плюе по комунизма и неговите приоритети , работила е като посланик в Сащ и отявлено защитава капиталистическия строй....приятелски семейства са със Соломон Паси
16
44
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Да затаим дъх и да й пожелаем да излезе чиста от кашата,която полската *** й забърка и развали имиджа на българската дипломация.Успех,г-жа Поптодорова!Целият български народ стои зад вас!