Крибул, тайнственият камък и Баба Юлия – пътят към магическото изцеление

Легендите разказват, че скалната арка лекува всички болести
16 авг 2017 15:00,
55

Високо, някъде в западните Родопи, една жена е поела по тежък път. По стъпките й ходят хиляди хора с надеждата да намерят лек. Последната им спирка е тайнственият камък, чиято магическа сила остава неразгадана и до днес.

Крибул е малкото село на голямата надежда. От години селището е известно с местността "Скрибина" и с камъка. Легендите разказват, че той лекува всички болести, стига достатъчно силно да вярваме.

Случило се е и на Юлия Земеделска. Преди 10 години се разболява тежко и оцелява благодарение на скалната арка. Тогава 74-годишната жена дава обет - да помага на хората докато е жива.

Вече 10 години баба Юлия върви към трудния път на изцелението и всеки ден поема мъката на стотици хора.

"Аз не ги лекувам хората. Само им лея куршум и ги водя на камъка. Вярата ги лекува. Аз не съм по-нагоре от лекаря", споделя Земеделска пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Всяка сутрин възрастната жена тръгва към камъка. Доскоро е изминавала 6-те километра от дома си до скалния масив сама или на магаре. Но тежестта на годините я принуждава да стига до мистичното място с джип.

Сам-сама, с една торба в ръка, баба Юлия си проправя път през гъстата гора осеяна с дрехи. Всяка от тях символично носи частица от болката на стотиците хора, тръгнали да търсят изцеление от камъка.

Едва когато човек е изпълнен със силна вяра, чудесата започват да се случват, твърди лечителката. Казва още, че през годините е станала свидетелка на неща, които и тя самата не може да си обясни. И говори с уважение към змията - пазителката на камъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25 А лайнотерапия няма ли?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време беше проведен експеримент, при който на хора с астма им е предложен инхалатор с ново лекарство. Не са се почувствали по-добре в сравнение с лекарството, което са инхалирали допреди това, но са го определели като също толкова ефективно при облекчаване на състоянието им. В инхалатора изобщо не е имало активна съставка, всичко е било плацебо.
27
12
 
16
 
! Отговори
Обяснение преди 6 години
"Защо бе хора?! До кога с тези окултни неща?!" - когато медицината ни е от 19 век, ти какво очакваш ?! От лекари помощ няма. Логично е хората да се обръщат към боговете. То, виетнамски шамани да си внесем, май ще са по-дори от настоящите ни лекари.
26
4
 
12
 
! Отговори
Всъщност преди 6 години
Всъщност, има необясними излекувания от рак / те са безброй видове/, единствено с плацебо. Май знаем за космоса повече от колкото за нас самите.
25
9
 
8
 
! Отговори
jhfd преди 6 години
Защо бе хора?! До кога с тези окултни неща?!
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За уринотерапията трябва статия!
23
3
 
26
 
! Отговори
Спок преди 6 години
Там са го обърнали на търговия - бизнеса с джипките върви. ДОри не можеш сам да отидеш ако не се прикрепиш към някоя баба. Направо се отвратих. Искаха ни 80 лева за 2 души за 5 километра . Не мисля, че е редно. Иначе дано хората да намират изцеление. Но достъпа до камъка е монополизиран!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да но определено трябва да си много наивен за да го повярваш на първо място..."Разбира се, все пак плацебо ефектът е вид измама на мисълта и организма. Няма значение колко си интелигентен, винаги има начин да бъдеш надхитрен. Запознай се с научните изследвания, в които разделят хората на две контролни групи и на двете им се дават хапчета с обяснението, че лекуват проблема им. При групата, на която е дадена само пресована пудра захар пак се наблюдават положителни резултати.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Да но определено трябва да си много наивен за да го повярваш на първо място...
20
3
 
10
 
! Отговори
аз там преди 6 години
Дали е плацебо, внушение, висша сила, измама, отстрани лесно се дават оценки и рецепти. От там нататък Господ, както и да се нарича да не ви дава ядовете на хората. Пък пари както се разбра никой не иска.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Така е но Плацебо не може да те излекува от напреднал стадий на Рак каквото ще да става."Неоспорим факт, но при определени обстоятелства плацебо може да ти реши някои здравословни проблеми без подлагане на медикаментозно лечение. Предполагам си наясно, че всички съставки на лекарствата ги има и в организма ти. Плацебото е спусък, който активира тези съставки и съотношението им.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бабата си има болестапросто не е ходила на прегледтя си го каза
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Така е но Плацебо не може да те излекува от напреднал стадий на Рак каквото ще да става. Това, че на някой му била минала болката в гърба е съвсем друго нещо.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗамисленНе бъркай религията с вярата !Двете неща са коренно различни . в първото едни хора, които не вярват в нищо, ти казват какви ритуали да вършиш. Във второто ... си сам с вярата си и Бог
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жената е луда и си вярва във фантасмагориизащо изобщо давате трибуна на такиваМоже би за да изброите глупаците?
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не мога да разбера как не разбирате колко е абсурдно това...
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни целебни предмети активират "плацебо" ефект в организма, тялото започва самолечение. Действително трябва да повярваш и да те държат в неведение, за да се активира. Научно доказано свойство на тялото.
12
3
 
25
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Знаете ли, тази женица не иска пари. Повече - отказва пари. Още повече - възмущава се по нейният си, първичен и с не особено богат речник начин, когато я наричат "лечителка". Казва "Господ, Алах лекува, ти сам се лекуваш". Замислен съм ... не съм имал случай да поискам помощ, съвет от наш си, православен свещеник и да не стане дума за пари. Било с "дарение", "купуване на свещи" ... бе, замислен съм.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде е това?До Гоце Делчев - много е известно сред местните и си ходят. Колко лекуват - идея си нямам, но когато се задейства силата на самовнушението, всичко може да се случи
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен3 лева , ако си с направление. Без направление - 40 лева , оставят се под камъка.