Побой над тъмнокожи в Слънчев бряг. Расисти ли сме?

Случаят в Слънчев бряг породи дискусия
17 авг 2017 13:30, Петя Славова
123

Побойте и пиянските изцепки не са нещо непознато за курорт като Слънчев бряг. Но когато едно нападение е базирано на расов принцип започваме да се питаме: В модерното време, в което живеем, българите расисти ли сме?

Това е случаят на Христо Христов-DJ Зипо и Стоян Стоянов-DJ Слаш от последните дни на морския ни курорт. Докато се разхождали с гости от САЩ, които били с африкански корени, група момчета ги нападнали.

"Близка среща с комплексари. Разхождахме се с гостите си рано сутрин. Срещнаха ни 4 момчета, които ни обиждаха на расова основа и ни заплашваха със смърт. Повиканата полиция реагира за час и 10 минути, а бяха съвсем близо до случващото се. Нас ни задържаха за 4 часа, а побойниците за около 1 час", разказва DJ Слаш пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той добави още, че заканите на биячите продължили дори в полицейския участък, а полицаите вместо да ги озаптят - ги пуснали.

"Не мога да проумея как в такова развито време разделяме черни на бели. Момчетата бяха видимо нетрезви от наркотици или алкохол – не мога да определя. Според полицаите американците си счупили сами телефоните, за да искат пари", сподели Христов.

Според експертът по етнически въпроси Алексей Пампоров българинът определено разделя хората по цвят на кожата.

"У нас се допуска един расизъм, който дори политиците ни си позволяват в изказвания и постове в социалните мрежи. Когато няма контрол – държавата отсъства. Всичко се дължи да образователната ни система. Когато в училище не се преподава толерантност по нормален начин, се случват такива неща и ще продължат, докато не започнем да си даваме сметка, че расизмът е проблем", категоричен бе експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЗА ОПИТА ЗА УБИЙСТВО НА 28Г. БУРГАЗЛИЯ ДНЕС ОТ БЕЖАНЦИ?---Защото "не е политкоректно" и ще те обвинят в расисъм. ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!!
73
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това не е расизъм , това е разум . Африканците в Африка, арабите и мюсюлманите в БИ ,Европа е на европейците . Политиците да спрат да вкарват неевропеидни и да спрат експериментите със бялята християнска раса , че някой ще пострада
72
5
 
33
 
! Отговори
Burum преди 6 години
Явно дрогираните и пияни един нюанс по бели пр.имати са искали да си запазят територията ...само не се казва дали са се чесали под мишницата и какви звуци са издавали...
71
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е като да не триете коментари. През социализма черните осигуряваха валута на страната и имаше учебници за "чужденци", които за лекари бяха на нивото на медицинска сестра, а за другите специалности някакви ск0пени версии. Имаше някаква статия преди време, защо в Оксфорд учели малко черни. Ами може би критериите не са за цвят. В САЩ в университетите ги приемат със спортни постижения, за да покажат колко са толерантни. Това, че има български рапъри с гето критерии си е техен избор.
70
7
 
41
 
! Отговори
asd преди 6 години
Всички в Източна Европа сме расисти. Дълго време бяхме изолирани от света и няма как да не мразим непознатото.
69
4
 
39
 
! Отговори
:) преди 6 години
100% са си го търсили! А и на кой му пука????
68
6
 
50
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Да, расисти сме! Не бяхме, но вие, от 27 г насам, ни направихте такива! И отсега нататък ще бъдем расисти, не се учудвайте, такива неща ще има тепърва. Ако не се промени управлението и не се въведе ред при ***, бежанците и т.н. проблема с расизма ще се задълбочава.
67
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този рапър чувал ли е за Guns and Roses и за Slash ?Срамота
66
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от черни.т.е по дискотеките в Европа и Америка винаги се държат така - нахално, предизвикващо, с неуважение към жените. Демонстрират, че всички са им длъжни и са готови да налетят на бой в съотношение много на малко. Съмнявам се и тук да не са провокирали, да не говорим, че от видеото по-скоро има за какво те да бъдат осъдени. Ама нали любимата тема - колко лоши са белите! Трябва вече да започне да се говори за обратен расизъм спрямо малцинства и медии към белите хора.
65
2
 
45
 
! Отговори
напускайте преди 6 години
заедно с *** към светлата и не расистка америка.Ще ходите в Маями на плаж.Като се развъдят и тия ( поредните ) ***, ще плачете къде са същите момчета дето са ги били и полицаите дето са защитили момчетата.Терминал 2 и америка.
64
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е комплексар?Този не е ли чувал че има ДРУГ СЛАШ, истински ?И какво доверие да имаш на рапър с откраднато узурпирано име?И никой не е задължен да обича този или онзи
63
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От толкова години искам да си поговоря с някой ром за Шекспир, Моцарт, Достоевски, Бетовен.. Но-няма такъв!"Хммм... А някой не-ром намери ли?
62
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той пика на полиция и прокуратура, а аз акам да се получи така добра сместта
61
4
 
35
 
! Отговори
иИ 70 преди 6 години
Като ходите по Еврпу не виждате ли как се живее в гетата ?Интересно ,ами явно не ни е търпилка да гледаме мързеланковци,те и за това ни ги пришиха онези да страдаме с малките заплатчици ,а онези гъобеците до сутринта и 0 дни трудов стаж.
60
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме *** от класа! От цяла Европа не съм видял по-големи расисти и простаци от нас. Може би сърбите. Ама то цялата държава е една свинщина, така, че всичко е нормално за нашите стандарти.
59
2
 
42
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
А, между другото, преди време наблюдавах група разноцветни "тийнове" американци туристи в германия, в един университетски град. Имаха супер наrло и неуважително поведение, практически към всичко което те смятаха за различно или непознато. Така че напълно е възможно тези "американци с африкански корени" да са си просели бoя и да са попаднали на някой български cеляндур със самочувствие но без много мозък и да са си получили заслуженото.
58
8
 
34
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
...Расистът е rлупак, с ограничен светоглед, който е толкова mъn че му остава единствено да преценява хората по цвета на кожата им.
57
3
 
36
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
ДВЕПМ!Ние българите не сме расисти. Ние не мразим хората заради цвета на кожата им или заради колко са им дръпнати очите, колко са им руси косите, или сини очите.Едно време "***" не беше обидна (забранена!) дума. Означаваше "човек от африка с тъмна кожа".Расистът е ***, с ограничен светоглед, който е толкова *** че му остава единствено да преценява хората по цвета на кожата им.Но заради лафчета от типа "били с африкански корени" зорлем ни правите расисти.
56
2
 
41
 
! Отговори
Феликс преди 6 години
Всички хора са расисти, това е в гените ни и е абсолютно нормално. Важното е да не се пъхат хора по етнически признак в газови камери.
55
2
 
40
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Нигериец наречен Афроамериканец е дискриминиран и това е расизъм.