Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"

Родители скочиха, Етичната комисия ще реши как да я накаже
25 авг 2017 10:52, Петя Славова
281
Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"
Снимка: архив, Reuters

Децата със специални потребности са "зверски опасни", заявява в социалните мрежи една детска учителка.

Изказването й е по повод на 15-годишния Иван, който уби 11-годишната Никол.

На страницата си във Facebook Христина Шиндова обяснява, че децата със специални образователни потребности може да са "зверски опасни".

"Вие давате ли си сметка за какво става въпрос? Колко много деца и хора със СОП има, които се "интегрират" и си ходят без проблем сред нас. А ако тия хора не са достатъчно изследвани и не се занимават достатъчно с тях, те са зверски опасни! Спрете с "приобщаващото образование"! Върнете специалните градини и училища и пансиони за тези деца! Това е опасно за бъдещето на тази планета! Осъзнайте се!"

Още по темата

Коментарът й предизвика недоволство и няколко сдружения на родители с деца със специални образователни потребности (СОП) изпратиха отворено писмо до медиите: "Ние, родителите на деца със специални образователни потребности, сме изключително търпеливи. Години наред се надяваме една институция, която може да бъде изключително полезна за социализацията и развитието на децата ни да стане такава.

Тази институция е българското училище/детска градина. Години наред търпим обиди и пренебрежение от служителите й към нас и към децата ни. Търпим тормоза, на който са подложени децата ни в училище, не само от съучениците им, но и от служители на тази институция. Търпим омаловажаването, а често и покриването на жалбите и сигналите които подаваме до вас като институции, относно тормоз и нередности в училището.

Търпим проформа отговорите на тези жалби. Търпим некомпетентно отношение към децата ни, от хора, които би трябвало да осигуряват тяхната подкрепа. Тези хора са Ваши служители. Търпим, сменяме училища, когато вече стане нетърпимо, и се надяваме децата ни да попаднат на хора. Търпим и водим децата си със страх на училище, с едничката идея и надежда – те да се социализират", пишат родителите.

Христина Шиндова е учител в детска градина и се занимава именно с деца със специални потребности.

"Нито мога с лека ръка да застана на нейна страна, нито да я оневиня. Тя е един добър учител, млад, вярно е, че няма опит, но децата я обичат", каза Ивелина Иванова, директор на детската градина на учителката.

Общината е спряла отпуските на директорката и учителката, за да получи обясненията им.

Директорката Иванова увери пред Нова тв, че въпросната учителка ще бъде наказана.

"Дистанцираме се от тази позиция. Нашата детска градина работи от дълги години с деца, които имат специални образователни потребности. Учителката ще си понесе вината за казаното. Етичната комисия ще реши какво наказание ще й бъде наложено", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
28
 
! Отговори
Lan преди 6 години
При проблем в поведението, повечето родители казват "НЕ, моето дете няма проблем!" (как ще има като вкъщи основно виси на компа или пред телевизора и иначе си е умно дете) и отказват дори да посещава училищния психолог (където го има). А трябва страшно много работа, като поне 2/3 от тази работа трябва да се свърши в дома на детето точно от тези същите родители!
147
0
 
29
 
! Отговори
Lan преди 6 години
А най-страшното е, че когато някой посмее да каже, че проблем има, веднага бива оплют! Проблем има! Т.н. ресурсни учители могат да помогнат САМО при изоставане от учебния материал (а това може да се случи и при дете с нормално развитие) и то само ако родителите подпишат, иначе никой не помага на тези деца! При проблем в поведението (който е основен), държавата е вдигнала ръце! Това е.
146
2
 
28
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Мама на двама,не мисля, че някой оспорва деца с физически недъзи да посещават общообразователно училище. Повечето родителите са притеснени от деца с умствено изоставане (защото дърпат целите класове назад) и деца склонни към агресия (съвсем на място, това е опасно за техните деца). И в момента преценката и тежестта (включително и финансова) дали и как ще се лекуват тези деца е оставена основно на техните родители! А част от родителите нямат или интелекта или възможността да го направят!
145
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
надника на ДНЕС е за да се плюе по учителите
144
9
 
6
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Тази е със специални потребности :D
143
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са деца, а дяволски из чадия, върнете газовите камери. Хитлер беше прав за всичко, едно време такива ги товареха на влаковете за бухенвалд, а родителите си правеха нови!
142
13
 
2
 
! Отговори
Мама на двама преди 6 години
До 107 и 108:кое точно не в вярно? Че повечето насилници не са със СОП?! И защо едно дете в инвалидна количка трябва да учи в специализирано училище, защото гледката ви дразни ли? То няма ли същите права като вас, не дай си боже утре някой удари с колата вашето дете и то се превърне в "един от тия" пак ли така ще говорите? Ами дайте тук форумците да подбират лично съучениците на децата си, защото едните били със СОП, другите твърде руси и вашето цеганее, или твърде високи и го комплексират ...
141
0
 
19
 
! Отговори
реалност преди 6 години
За тези които не знаят, и казват че децата трябва да са с родителите си, то да им кажа че например при шизофренията е характерно обич към непознати и дива злоба към близките!Не случайно навремето имаше специализирани заведения и нямаше проблеми. Проблемите започнаха, когато те бяха закрити!
140
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да ме убедите, че 12-15-17 годишни деца с НОРМАЛНИ образователни способности трябва да бъдат принуждавани да общуват активно с връстници със СОП-ментални/ и че това общуване Е полезно за децата с НОП. /когато два индивида съжителстват взаимноизгодно-симбиоза,когато един индивид живее на гърба на друг-паразитизъм/. Стига сме учили децата ни да носят другите на гръб /малцинства, администрация+политици, връстници със СОП-ментални и тн/
139
3
 
7
 
! Отговори
Lan преди 6 години
146,Специални пансиони означава да са отделени от родителите си! Това не е редно. Могат обаче поне в големите градове да се направят специализирани паралелки в общите училища. Така родителите ще могат да си отглеждат детето и то пак да получава квалифицирана помощ. Нищо не заменя любовта на родителите!
138
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На децата със специални потребности ще им е по-комфортно да са обградени с деца на тяхното ниво в развитието си в специализирани пансиони. Със сигурност в кварталното училище подсъзнателно усещат, че не са като другите и не се знае какво им е на душата и накъде ще ги избие... Защо ги мъчите? И без това са наказани от съдбата. Ох, дорева ми се.......
137
0
 
15
 
! Отговори
Lan преди 6 години
141,смяташ, че са много "нормалните" деца ли :). Аз пък ти казвам, че поне 1/4 от децата са склони към насилие (заради "прекрасната" среда, в която растат), като единици родители обръщат внимание на този факт! Повечето много държат детето им да е нормално и да не му се лепят етикети, не правят нищо, и после е в един хубав момент гледат като попарени: "Ама това не може да е моето дете!" Може и твоето да е сред тях...сигурен ли си?
136
6
 
6
 
! Отговори
Лилия преди 6 години
До 77 Кой си ти, че ще ме наричаш куха майка? Анонимен... Няма значение мое или твое. Всяко дете иска да е щастливо
135
6
 
28
 
! Отговори
СПРЕТЕ ГИ! преди 6 години
В едно семейство се ражда дете с ментални проблеми.След това се ражда второ дете със същите проблеми. След това - трето.Упоритото семейство с увредено ДНК продължава да ражда и-дио-ти за радост на всички.
134
0
 
24
 
! Отговори
Lan преди 6 години
139 Незнайко,децата са най-различни. Лично аз смятам, че трябва да има оценка и част от децата не трябва да посещават общо училище - това са децата с голямо умствено изоставане, както и свръхинтелигентните деца...и за двете групи е по-скоро вредно. И трябва да има специализирани малки класове (до 8 деца) с подготвени специално учители. Когато проблемът е в емоционалната интелигентност (в това число и агресивните деца) трябва много да се работи преди училище и то задължително със специалисти.
133
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И въобще... Правилно е обобщила учителката, че бъдещето на планетата е застрашено. Всичко, що е извън природните и Божиите закони ни се натрапва, че е с права и специални потребности и ни задължават да се съобразяваме с роми, х.омо-та всякакви, вегани, протестъри, мигранти, увредени... За нормалните човеци и децата им не остана място на тая планета, бе!
132
0
 
22
 
! Отговори
До 126 преди 6 години
Прав си. Амбициозна майка и овластен дядо чудо правеха, за да учи в нормално училище един, който в V клас просто престана да посещава училището. Растеше як и нагъл, лекото умствено изоставане беше факт. Навърши 15 г., майката успя да уреди синът й да вземе диплома за основно образование. Трябваше да се яви на някакъв изпит (или изпити, не знам точно). Споделяше и колко е платила за целта. И какво стана? Завела го да входа на школото, но онзи излязъл през друга врата и се върнал да си доспи!
131
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Била съм 3 клас, ама при социализма, когато си имаше отделни училища и за и*оти,и за *игани, и в нашия клас по средата на годината дойде момиче от друго училище. Първия ден не говореше много, на въпросите коя е, от къде е, нищо не каза. На втория ден докато си играехме в двора на снега, нападна и събори друго дете.На третия де вече не беше в нашето училище. Сега, при демокрацията едно такова ако бие учителката,пак няма да го изключат
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по-кротко, да не си отнесеш и ти шамарите. Напълниха се с истерички тези форуми. Надета навсякъде.
129
0
 
25
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Огромният проблем идва и от това, че една голяма част от родителите не признават, че детето им има проблем! Това обикновено са деца, които нямат умствено изоставане, даже са достатъчно умни да манипулират успешно родителите си, т.е. вкъщи са света вода, но в сред други деца са агресивни. Такива деца също имат специални потребности (пък да си го кажем направо, обикновено и родителите са за психолог!)...без подписа на родителя обаче нищо не се прави!

Спонсорирани публикации