7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
P.KEHAYOV преди 5 години
DOLNO,GADNO PLEME SME !
218
0
 
0
 
! Отговори
BRIDGET COOPER преди 6 години
Добра новина за всички, които се интересуват от получаване на капиталов заем и други форми на заем за различни цели.Използваме онлайн рекламната платформа на нашата компания "CAPITAL LOAN CENTER", която обявява на широката общественост, че предлагаме заем на частни компании, физически лица, бизнес собственици e.t.c при нисък лихвен процент от 3.3%.ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НА ВСИЧКИ: Бъдете внимателни на заемодателите, които решите да се свържете за заем, защото сме записали случаи на хора, измамени от
217
0
 
0
 
! Отговори
seri преди 6 години
v taz darjava shte ostanat boko i konpania bez naroda ,,natam varviat
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво плащаме здравни вноски ааааДа се подиграват и убиват хората сами да си определят сами заплатите каде ее даржавата кадее е тоя мухлюо министара До кога ще ни изтребвате буклуци алчни на ли се калнете да помагате на болните Да помагате да мреме като мухи инак данаци стачки е не всички са алчни има малцина които си варшат работата
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нямаме лекари а имаме касаби България държава ли е не замене повече да не говорим
214
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен е време държавните органи да се разправят кърваво с подобни сайтове пишещи подобни лъжи. Ако искат да останат хора тук.
213
0
 
14
 
! Отговори
Türk преди 6 години
Плюйте пак Турция и Турците нещастници такива
212
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че в жилите на турците, от на така наречената "Европейска Част" тече предимно българска, тракийска кръв! С българска кръв са им и 99% от нормално изглеждащите, красиви актьори и актриси от сериалите им...Ако логиката ти е вярна излиза, че в България няма истински българи.Хахахс
211
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
До черна коткаТакава статистика действително би била интересна...
210
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизма не ядяхме бананиПри демокрацията ядем банана на обама
209
9
 
7
 
! Отговори
черна котка преди 6 години
Ясно е, че голяма част от болниците в чужбина продават надежда. Не отричам правото на всеки да си я купи, ако разполага с нужните средства, но е безкрайно дразнещ стремежът да бъдат убедени всички останали колко състоятелна е тази надежда. Създава се напълно неоснователно очакване към лекарите в България да вдигат мъртвите от гроба, защото нам-си-къде "били обещали". Съжалявам за жената, но ще е добре да се направи статистика относно преживяемостта на пациентите, получили чудодейно лечение в чуж
208
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че линейката не е идвала от Китай.
207
18
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Това, че въпреки мракобесния Ислям в Турция има и хубави, нормални и добри хора, е само още едно доказателство, че в жилите на турците, от на така наречената "Европейска Част" тече предимно българска, тракийска кръв! С българска кръв са им и 99% от нормално изглеждащите, красиви актьори и актриси от сериалите им - нямащи АБСОЛЮТНО нищо общо с очаршафените Айшета от Бизим Анадолу!
206
1
 
21
 
! Отговори
. преди 6 години
През последните дни избълвахте много такива истории, което сочи, че това се случва непрекъснато и се разшумяхте заради фаталния случай преди няколко дни. Добре, а като жърналисти ще потърсите ли отговорните луца да ги питате как се отказва настаняване в болница на онкоболен във влошено състояние, от лекарска или човешка гледна точка ? Какви хора са тия ???
205
1
 
12
 
! Отговори
Спешно отделен преди 6 години
До "Професор" , коментар 236 Ти като си голям отворко и те хрантути ЕС,затова тъй говориш. Тук става въпрос за отказ от корумпирани медицински лица и големци.
204
3
 
43
 
! Отговори
елица преди 6 години
Болна жена с рак и с кръвоизлив моли за помощ! Навсякъде - отказ. Нечовешко и отвратително. Не мога да повярвам, че са постъпили така с жената, напомня ми за отношенията в нацистки концлагер! Каквото и да обясняват докторите, както и да се оправдават, истината е, че са пристъпили клетвата и това е. Господ гледа! Хвала на турските доктори, да са живи и здрави и цялата Божия благодат да се изсипе върху тях!
203
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква " частна" линейкаКажи го - такси.Това е нерегламентирана здравна помощ.Само с шофьорНямат лекар, който да придружава жената, след като я е прегледалЗатова са я връщали
202
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туркката болница е длъжна да си тегли масрафа за усложненията от операцията
201
44
 
3
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Да си остане в турция и да не се връща! Предателка! Или по добре в русия! Да живее ЕС!
200
2
 
33
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Срам! Нямам думи ... ! За това ли хората си плащат здравните!?