Валери Симеонов: Завеждам делата срещу медиите, срокът изтече!

Вицепремиерът заяви, че "Викторгейт" е иронична аналогия
Обновена: 9 окт 2017 09:46 | 9 окт 2017 09:45, Петя Славова
109

"Темата няма какво повече да се дискутира, ще заведа делата в съда", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин", запитан какво ще прави, след като 24-часовият ултиматум, който отправи към няколко български медии, вече изтече.
Още по темата

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с журналиста Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа - да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите", категоричен бе Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че свободата на словото се изразява в това гостът също да може да преценява по кои въпроси да отговаря и по кои не, а подхвърлянето, че на журналиста Виктор Николаев може да му бъде спретнат "Викторгейт" било аналогия с ирония по повод скандала с роднинските назначения в общините.

Журналистът Юлий Москов посочи, че не смята за заплаха решението на Валери Симеонов да заведе дело срещу медиите.

"Има нещо по-страшно, което всички пропускаме, а това е че вицепремиерът започна да диктува на журналистите за какво да говорят. Хората във властта не притежават държавата, те трябва да я управляват", каза Москов.

Според журналиста Асен Григоров проблем се явява обвинението на вицепремиера към държавните медии, което само по себе си потвърждава твърдението, че те са подложени на натиск от страна на властта в България.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото имаш на разположение народна пара ,власт затова плашиш ,а питаш ли колко българи искат да заведат дела по далеч по-сериозни причини към властимащите но не разполагат със средства дори да нахранат децата си ,заради бруталните ни нагли политици ? ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИШ НА МНОГО ЗАСЕГНАТ ПОМИСЛИ ЗА ДАЛЕЧ ПО СЕРИОЗНИТЕ ПРИЧИНИ КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ РОДОЛЮБЕЦ ДА ЖИВЕЕШ В ТАЗИ ИЗЧЕЗВАЩА СТРАНА ?
51
1
 
40
 
! Отговори
ние ли сме луди или преди 6 години
Ни има за такива.СПоред господин националиста това, че имало назначени роднини не е проблем, а проблемът е от това, че някой го е раздухал в медиите. Браво на вас господин адвокат на герберите. Какво говореше за герб и как никога няма да бъдеш в коалиция с тях, а какво стана .........
50
0
 
37
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Ако не беше СКАТ, Валери и Сидеров нямаше да съществуват публично. Именно телевизията им даде стол на държавната трапеза. Иска му се на Валери всички медии да му слугуват, както правят в неговата кабеларка. Валери, може да си излязал от село и да си станал министър, но селото не е излязло от теб.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите пък не могат да го съдят за заплахите, защото има имунитет
48
2
 
17
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Абе нали щяха да вдигат минималната пенсия с стаж на 300лв?
47
1
 
24
 
! Отговори
Роко преди 6 години
Валерке, много си нагла! Твоя срок отдавна е изтекъл, смърдиш!
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мецдувременно сме на последните места В СВЕТА по независими медии и по лиспа на прозрачност. От лични наблюдения по-платени медии от нашите рядко се срещат. Може би Северна Корея ни бият само.
45
1
 
17
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 6 години
Гледам и чувам!Двете глутници нещо много се сдавиха.Едната избутала роднините на другата от топлите местенца и настанал търкал.А уж имат уговорка да пазят приличие!Червената гладна ли да стои бе чодум?Нали само народеца требе да гладува!
44
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Народе, спретнаха ти поредния цирк и ти пак се върза!!!!!!!!!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щял да съди медиите.Всеки народ си заслужава управниците.Избирате си ги такива после виете на умряло.От три мандата вече упраеляващите не са изпълнили едно предизборно обещание. Но българинът т.по и упорито продължава да удря глава е стената и да се оплаква колко го боли.
42
0
 
9
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Искам и аз да заведа дело срещу репортерите му в Телевизията.Миналата седмица, въпреки забраната от моя страна да ме снимат го направиха тайно и ме показаха в новините си.Беше само като фон в техен репортаж и едно изречение,което казвах,но изрично ги бях предупредила,че не искам да ме снимат.
41
1
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКАТА КОГА? преди 6 години
ГЕРБ и ОП показаха истинското си лице. След такива мащабни изцепки е нормално да бъде подадена ОСТАВКА! Боко да не се крие, а да подава оставка и да се махат. Унищожиха България тези крадливи мафиоти!
40
1
 
26
 
! Отговори
Наглост преди 6 години
Правилно са му сложили прякора "Шегаджията". Нашите политици се самозабравят влязат ли във властта. Те не се намират в кръчмата за да се шегуват. Те са избрани за да работят за хората. За съжаление през всичките тези години работят за себе си и роднините . това е безспорно и колкото да се обясняват това е истината. Лошото е че стават и нагли. И то поставяне на 24 часов срок ако не е ултиматум , какво друго е.
39
2
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Политическото реалити продължава, а България обезлюдява. Мишън коплийт казаха в американското посолство!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно ! Без излишни истерии - в съда, и там се вижда има ли клевета/обида или не. Ако да - солени санкции за истеричните медии да се научат да уважават правото на инакомислещия, ако не - санкции за Валери да се научи, че медиите не са му виновни в нищо ! Само не тези тв изяви тип " имам компромат, чакай сега да обиколя всички студия, та малко да ми се вдигне рейтинга, щото с нищо друго не блестя инак..."
37
14
 
5
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
"Това са глупавите кампании на БСП предназначени за едни глупави хора и един глупав електорат". Народе???? Ние ли сме *** или тоя ни прави на ***!
36
3
 
14
 
! Отговори
Опа преди 6 години
Защо този инВалид го канят в студията?!
35
1
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
До :):)Ай, анаболен атакист. Ходи се скрий някъде и недей да ръсиш мозък из форумите.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***...
33
3
 
15
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Поредният вълк, представящ се за жертвено агне!