Радев към протестиращите: Влизате в процес, който не познавате!

Пожарникарите настояват за увеличението си от 15%
14 окт 2017 16:45,
82
Радев към протестиращите: Влизате в процес, който не познавате!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате, заяви каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на срещата му с протестиращите пожарникари, предаде "Фокус".

Радев посочи, че има съвет за социално партньорство и би попитал всичко това не е ли говорено там. По думите му преговори за възнаграждения са правени.

Още по темата
"Вие ми казвате, че от 1 януари искате минимум 15% увеличение. Успяхме да се преборим и да направим така, че целият сектор да получи някаква подкрепа. За нас отделиха 55 млн. лв., 100 млн. лв. са Министерството на отбраната", заяви Радев. Според него за пожарната през последните 7 години са дадени 300 млн. лв., а сега има договори за 100 млн. лв.

По думите на президента на синдиката Венцислав Станков предвижданото увеличение на заплатите на служителите в МВР с 5 процента от 1 януари 2018 г. е крайно неудовлетворително.

"Ние искаме увеличението да е минимум 15 процента", подчерта Станков.

България е на първо място по брой на пожарникари на глава от населението в Европа, трябва да ги намалим и да увеличим доброволните отряди, каза в разговор с протестиращите министърът.

Радев обясни, че професионалното ръководство му е обяснило, че закриват 12-те пожарникарски служби заради това, че в екипите трябва да има по 3-ма служители. Силовият министър бе категоричен, че синдикатите не бива да се интересуват от управленските решения.

"Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате. Забраних назначението всички, които не са на терен или с полицейски правомощия да не бъдат назначавани. Пищят тук, много искат, обаче няма да стане. 1050 човека вече сме назначили, само 200 са напуснали. Ще назначаваме тези действащите на терен, докато стане онзи структурно-функционален модел", заяви той.

Синдикатите обаче отговориха, че не вярват на ръководството на ПБЗН. Според тях министъра на вътрешните работи е подведен с това, че в България има най-много пожарникари на глава от населението в Европа. Синдикатите отново му предадоха папката с исканията си относно възнагражденията, осигуряването на финансов ресурс за структурите. Те го призоваха да вземе политическото адекватно решение да не съкращава тези 12 структури на ПБЗН. Инж. Венцислав Станков отново подчерта, че Валентин Радев е подведен и че загубите от пожари ще нараснат значително.

От своя страна Валентин Радев заяви, че предполага, че синдикатите не виждат цялата картина. "Опитвам се да ви кажа моята логика. Аз вярвам на това ръководство. Ако считате, че всички те не са прави, дайте да ви слагаме вас и да ги махаме тях. Защо не е станало това досега питам аз? Цялата информация стига до мен и ви я казвам в момента. МВР не е само пожарна, трябва да намерим баланса. Бях на Кресна и видях какво правите – чудеса от геройство, но има полицаи, "Гранична полиция" и ред други неща. Министърът трябва да гледа за всичките си деца – това се опитвам да направя. 55 млн. лв. – вие ще кажете на кой 15%, на кой 5%, на кой 1% увеличение на заплатите", каза още Валентин Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи не знаеш къде се намираш
72
2
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
БОрисов и Цветанов се прочуха с това че ограбиха стотици милиони от МВР за нагло вредни НЕЗАКОННИ КАМЕРИ И СКЕНРИ с които увреждат тежко милиони деца и граждани ежеминутно..ТАзи техника е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНА ОТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН .МВР ДОСЕГА НЕ Е ЗАЛОВИЛА И ЕДИН НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК МЕНКАН НА ВЛАСТ В СОФИЯ въпреки НАГЛИТЕ ГРАБЕЖИ НА МИЛИАРДИ ГОДИШНО>./ЗА издръжка на МВР Крадат от народа над 1 000 000 000 годишно За издръжка на наркоманите от Брюксел по 2 000 000 000 годишно крадат
71
1
 
3
 
! Отговори
Брюксел не помага преди 6 години
Нагли престъпници менкани на власт в София са оставили над 5 000 000 БЪлгари без доходи за оцеляване.ГЪрция ежегодно получава от Европейския съюз стотици милиарди живи евра за Пенсии,Заплати,помощи за оцеляване.София ограбва десетки милиарди от народа за НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ЦЕЛИ без да иска даже помощ от Брюксел за НАРОДА вкл за Заплати пенсии и помощи за деца и възрастни..
70
2
 
9
 
! Отговори
честито преди 6 години
А бе няма кво да се разправяш, бе! Уволнявай наред! Кви са тези глезотии, обувки, униформи, айде де! Ще гасят голи от кръста надолу! И заплати, кви са тия глупости, не стига че са на работа ами и заплати ще искат! Премиерът им бил колега, колега ама друг път!
69
1
 
3
 
! Отговори
КрадаТ милиарди преди 6 години
В Северна БЪЛгария се отвъжда населението тотално.От Брегово до Варна включително..Ликвидирани са почти всикчи предприятия.Останали с а предимно БАби дядовци и внуци..Децата се увреждат тежко с ненужни учебни занятия с цел трайно разболяване под надзор а на масови убиици и педофили ползващи НЕЗАКОННИ КАмери и скенери вкл следящи импланти микро и наночипове с които са поразявани децата /монтирани в лични документи или подадени им през устата с напитки и храни.
68
1
 
3
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
КОнфискувайте милиардите предвидени за ЯКО КОРУПЦИОННИ НЕНУЖНИ ОБЕКТИ вкл изпълнявани от партиино подставени компаниики..БОрисов испълнява програма за ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария нагло безотказно.Ограбват по 20 000 000 000 живи лева годишно като повече от 10 000 000 000 отиват за преразпределение през партиино подставени компании по тн "Оперативни програми. Строят се само обекти неносещи доходи на народа.
67
0
 
4
 
! Отговори
много просто! преди 6 години
Свеждат субсидиите за партиите до тези в Германия /сега са 3 пъти по-високи от техните/ и с икономията увеличават заплатите на тези които ни пазят от пожари , крадци , бандити и пр.
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя освен за заплахи към служителите в МВР и да гъделичка Суджук Паша по пъпа за друго май не му стига умствения багаж.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как държавата да се управлява от шайка крадци, а в същото време да има пари за сигурност.А тоя изпращял, неадекватен 6 волтов *** военните са вдигнали курбан, че са се отървали от него.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако питате вожда той е гссил само с брезента и лопатата за пари не е и мислел , две филии с маз в джоба и така сега кво са се разглезили
63
11
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
значи, така нареченият президент радев, за който съм гласувал от немай-къде, икойто следя под лупа - дъни се тъпака - сега да говорим за заблуда - поглеждайки заглавието си казваш - президента претакал зелето, пък се оказва друг *** - в тиквеното праителство, сещам с преди малко цвък бутонелски от си ай ей плещеше нещо за фалшивите новинии - жери найс!
62
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук Паша пожарникар номбер1 ще им вдигне парите.Нали са му били колеги.
61
1
 
14
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Вергиле, дано да си от честните и отговорни полицаи. Разбирам, че си ядосан, но сме виждали и твои колеги, които са от другите. Имам на камерата на колата как патрулка прави забранен ляв БЕЗ СИРЕНИ. Хората се дразним, че тези, които ни санкционират за нарушенията не спазват закона. Когато всички станат, като теб, тогава ще имате подкрепата на народа. Сърди се на колегите.
60
2
 
24
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Знаеш ли на кои викат чантаджии в МВР? На администрацията дето работят от 8.30 до 17.30 ч и почиват уикенда и по празниците.Аз на година давам минимум по 70 дежурства и посещавам поне 300 произшествия-убийства, катастрофи с жертви, самоубийци и каквито гадости се сетиш.И няма значение дали е празник или събота и неделя.Дали е минус 20 градуса или плюс 40, дъжд, сняг и каквито и да са метеорологични условия.Ама щом си казал може и чантаджия да съм.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко служители има в МВР в това число и в пожарната които са пенсионери взимат пенсия таван и заплата т.е общо към 2200 - 2400 лв. и на по високите длъжности и повече? Хубавко е едни господа да си вземат повечко парички , но не е нито морално нито нормално.Защо това не се разбира. МВР освободете пенсионерите и и спрете от 20 заплати това което са взимали като пенсионери и служители и дайте на останалите.
58
4
 
7
 
! Отговори
до вергил преди 6 години
Ясно ... от чантаджиите си ! Не казвай на познатите си какво работиш !
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде отиват парите в МВР, като всяка година увеличават бюджета им.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникарите да престанат за протестират! Не може всички да станат министър-председатели!
55
5
 
18
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
Издишат Ви аргументите. От седем години и не само, ни вдигат тока и данъците, но на полицаите от 8 год. не са вдигани заплатите. Потърсете сметка, къде са Ви ходили парите, със сигурност не и за заплати.
54
11
 
22
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До АнонименИ откъде разбра,че не съм учил достатъчно?Завършил съм английска гимназия и "Право" в Пловдивският университет.Какво по-добро образование ми е нужно?За 15 години работа в полицията като разследващ полицай по разследвани от мен дела са осъдени над 600 човека.Убийци,изнасилвачи,грабители,измамници,крадци и всякаква ***.И получавам по-малка от твоята заплата.