Кучкарникът на ужасите: Бизнес за стотици хиляди извън закона

Собственикът засега се размина с глоба, тече проверка на прокуратурата
23 окт 2017 11:08,
68
Кучкарникът на ужасите: Бизнес за стотици хиляди извън закона
Снимка: Кадър bTV

Развъдникът на ужасите в село Маломир, където стотици кучета живеят заедно с крави в клетки в зловещи условия, носи стотици хиляди приходи годишно. Собственикът му предлага кучета от различни породи на цени от 250 до 700 лв.

Развъдникът е незаконен, показва проверка на Българската агенция по безопасност на храните. Наказанието за това е глоба, съобщи bTV.

Справка в регистрите на БАБХ показва, че семейството има няколко животновъдни обекта, като развъдникът е със статут на кравеферма. Обектът има нарушения и не отговаря на ветеринарномедицинските изисквания, но продължава да работи.

Още по темата
Според местни хора, ден преди проверката, много животни са били изведени с бус от развъдника. В селото обаче се страхуват да говорят и са скептични,че нещо ще се промени.

Собственик на ужасяващото място е Христо Манолов. Той има десетки обяви в интернет, чрез които продава кучета. "Имаме пекинезчета, каракачанче, лабрадорче...", изрежда той при интерес от купувачи.

"В една от клетките имаше десетдневно куче, а до него част от друго куче, което изглежда е изядено", описва ужаса преди дни жена, стигнала до развъдника в търсене на животно.

Манолов не пуска телевизионните камери в развъдника, но те проникват чрез скрита камера в клиент. Пред него собственикът разказва, че печели по 20 000 лева на месец от кучетата.

Проверка на зловещото място в петък разпореди и главният прокурор Сотир Цацаров. Според говорителя му Румяна Арнаудова животните ще бъдат изведени от обекта. От БАБХ пък смятат, че едва ли ще се стигне до това, защото условията при които се отглеждат кучетата били "сравнително добри".

Самият Манолов твърди, че развъдникът му е законен, макар да не успява да покаже документи за това.

Правозащитници са категорични, че няма да оставят животните в тези условия и ще обжалват всяко решение, което ще ги остави там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КУЧКАРИТЕ ПЪРВО ДА СЕ ПОГРИЖАТ ДА СЪБЕРАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ОТ УЛИЦИТЕ!!ПЪК ПОСЛЕ ЗА ТЕЗИ
14
6
 
14
 
! Отговори
Циник до 10 преди 6 години
Аз имах немска овчарка....гледах я до дълбоки "кучешки старини" - разбирай - редовно инжекции против артрит и т.н.Обичаше ме БЕЗУСЛОВНО!БИ СИ ДАЛА ЖИВОТА ЗА МЕН!А тъ паш ките ти клишета - си ги носи у вас!Като пилешкия ти мозък не схваща - за какво говоря!Никое куче не заслужава - да вегетира...или да го изхвърлят като па рц ал на улицата!Ние сме животните! В лошия смисъл!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като е незаконен този кучкарник , защо още в зародиш не е затворен . А иначе си пишете закони са превенция на корупцията .
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега във форума се е изсипала цялата гей-веган кучелюбска *** да цъка минуси и да пише *** коментари, във възхвала на животните, да сипе обиди и закани към хората.
11
10
 
21
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
И какво значи нормални условия за отглеждане на животни? Може би джакузи в обора и шведска маса за закуска!? Лигьо ти влизал си във ферма? Много е лесно да се правиш на високоизвисен от офиса на четири дарадонки.
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникДа прав си тези хора на село нямат нежна розова душичка като теб. Така е, на село са сурови естевени хора, отглеждат животни за да се препитават с тях, а не да са им компаньони за лигльовци с нетрадиционни сексуални ориентации!
9
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянина е долна ***, а България е пълна с такива.
8
10
 
29
 
! Отговори
то преди 6 години
Това не са правозащитници, а кучезащитници. И не виждам защо едно куче е по-важно от една крава та не могат да са заедно.
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ти правиш ли разлика от отглеждане на живони в нормални условия и такива като тези??? Май не. Ама ти си балкански индивид от селско потекло и такива неща са ти чужди. Жалко че държавата ни е пълна с *** като тебе то и за това още не можем да се оправим.
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Деградация е, че обществото ни все още допуска такива като теб в него.
5
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човечеството от 12 000 години отглеждат така и в по-тежки условия домашни животни, сега изведнъж някакви лигльовци, го изкараха жестокост. Тотална деградация, позвалихме на разни префърцулени гейове и душевно болни да ни се качат на главите.
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от четири дарадонки, вегани и т.н., защо не отидат в някое село като Маломир да протестират, да им хвърлят там един як бой по *** тикви и да се свършва цялата драма.
3
10
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Нямам куче.... харесвам ги! Хайванчетата и те душа носят ... ама такива селя ндурници нямат душа!
2
18
 
29
 
! Отговори
гост преди 6 години
Аз проблем с кучкарника невиждам! Животните са на сухо място и се топлят взаимно и се хранят! Еко *** да вземат да приберат уличните ***, а не да ги прибират от един квартал маркират и пускат в друг квартал, като усвпяват маса пари!
1
36
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надухте ни главите с тези песове. Аман от сбъркани кучкари и еко-био гей-вегани! Хората отглеждат животни на село - има ли нещо по-естествено от това? Сега заради разни смешници да забраним на хората да се препитават с животновъдство, защото фермите им не били петзвездни.