Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
2
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 6 години
Батко Спенс ме уби! Въй, дояде ми се дюнер ....
138
2
 
5
 
! Отговори
амам преди 6 години
Гледах интервюто докато си хапвах сандвич с луканка :)
137
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Sagitarius
136
2
 
3
 
! Отговори
Sagitarius преди 6 години
Добре казва кучето да се храни стрева.Ами моята котка бяга от всевки зеленчук дай и само мръвки.Кучетата също са хишници как така ще го тъпче някой с трева хах.Тея с тва веганство избиват рибата.Хубаво искате да опазитеживотните.Но реално ако погледнтете в някой африкански племена единственото нещо което могат да консумират са животни и техните субпродукти.Усазнайте се малко и спрете да ни набивате антиместното си поведение.В рибата и месото има жизнено важни съставки за тялото.
135
8
 
3
 
! Отговори
Не преди 6 години
Не мога да преценя кой от четиримата е най-***.
134
8
 
14
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Ако няма да имаш деца, може не веганство, а и само слънцеядене. Има и такива. Но заради живота на животните да предопределяш здравето на децата си, малко е сбъркано. Тук не е рай, съществата се ядат едни други. За съжаление еволюцията не е нещо само на книга, каквото е етиката на веганите. Колкото до последната, що за етика е да ядеш само зеленчуци и да храниш кучето си с бисквити от убити животни?
133
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора без работа.
132
3
 
8
 
! Отговори
ИЗНЕНАДИ преди 6 години
В нашта *** всеки се мисли за по-умен, по-прав и в крайна сметка по-тарикат от другите..и резултата е НАЛИЦЕ. Подкрепям веганството, но няма как да подкрепя разделението по оста вегани-месоядни. В крайна сметка всеки отговаря за постъпките и здравето си. И вместо да гледаме дали има месо в купата на другарчето, нека се огледаме около себе си и да се опитаме да погледнвм в себе си.. ЩЕ ИМА ИЗНЕНАДИ...
131
4
 
12
 
! Отговори
СТИГА ВЕЧЕ преди 6 години
ОМРЪЗНА МИ, наистина! 28 години вече се делим - то не бяха сини/червени, софиянци/провинция, българи/небългари, за/против АЕЦ.., а сега като няма за какво, на МЕСОЯДНИ/ВЕГАНИ!АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ, то народ не остана на тази територия, наречена България, ние не спираме да се дърляме. Правете ДЕЦА, деца няма. Инак - нека всеки пробва различен хранителен режим и както му харесва..ХАЙДЕ, СЪС ЗДРАВЕ
130
22
 
13
 
! Отговори
alva преди 6 години
Предивд, че единият участник в спора е пропаднал рапър, който пее за крака на 2 без 10 и със съмнително образование. IQ сигурно по-ниско от средното .... защо изобщо седи там и се опитва да налага обществено мнение. Освен това в целия разговор той показа толкова ниска класа, не защити никаква теза и седя там да се излага. Водещите бяха тендециозни спрямо вегана. Мизерно интервю
129
5
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всеки трябва да се бори и за своите права и за чуждите права. Защото не знаеш какво ще е болшинството утре. Днес вегетарианците са на мода, но ако утре месоядните надделеят, ще ядеш пържоли по заповед от министерството. Затова най-добре е да защитаваме плурализма. А не всеки да иска да променя целия свят, така утре теб ще те променят.
128
6
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Мисълта ми е, че който си представя света като място без болка, без страдание и смърт, просто живее в измислен свят. Правилно е да се държим хуманно с животните, задължително е, но светът е какъвто е, с определена цел. И макар да не я проумяваме, това не може да го променим. Около нас се води постоянна борба, вътре в нас - също. Ние също страдаме, природозащитниците страдат повече и от животните, за които се грижат да не послужат за храна. Вегетарианството не е начина да заживееш в по-добър свят
127
5
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако гледате филми за животни ще видите, че има изключителна жестокост в природата. Наскоро гледах един филм за лъвове, който седмици ме преследваше. Който лъв станеше водач, изяждаше лъвчетата на победените, но същевременно, за да защити своята територия, се изправяше сам срещу глутница, които го унищожаваха мъчително, оставяйки го полуизяден и парализиран с часове. А природозащитниците не се намесиха от фанатизъм, да не внесат човешки елемент в естествената природа.
126
5
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Смисълът на демокрацията е да има плурализъм, нали така ни говореха в началото? Само че болшевизмът е в главите на всички, които вечно се броят. Ако групата им е малка, трябва да стане по-голяма. Защото в ума им винаги е борбата за надмощие, да направя моята група най-голяма и най-накрая болшинството да направи всичките като себе си. За мен не е никакъв проблем да съм част от най-микроскопичната група, ако ще тя да е само моето семейство. Стига болшинството да не ми отнеме това право.
125
6
 
11
 
! Отговори
слънцеяд преди 6 години
До Krits GaewТи, ако се мислиш за висша форма,си в голяма грешка!Ти си гаден убиец на морковчета,салатки и лучец!Знаеш ли как сърцераздирателно пищят грахчетата в руската салата бе,из*род!?Растителни башибозуци такива!!!Когато чупите черепчетата на орехчетата сте много щастливи,нали чикатиловци га*дни!?И им чоплите мозъчетата с чекийка!Що не пробваш да седнеш във вряла вода като картофите,а!?Ми пробвай,пък тогава пиши бе,"висша форма на материята"!Убийци гад*ни,мразя ви!!!!
124
4
 
2
 
! Отговори
да ви имам и цензура преди 6 години
тавече и бюлетината на министерство на земеделието не може да се публикува
123
5
 
1
 
! Отговори
goso преди 6 години
***, телета и агнета се отглеждат и развъждат именно за да се използват за храна и месо. Ако примерно употребата им за храна се забрани или няма интерес, то и популацията на тези животни ще спадне, почти ще изчезне. Ако примерно сега в Бг има около 600 хил ***, ако употребата им за храна отпадне, броят им ще намалее драстично, до 10 -15 хил.Странно е да, но като искаш да не се ядат свините, всъщност искаш те да изчезнат съвсем
122
16
 
5
 
! Отговори
Krits Gaew преди 6 години
Ние хората сме най-висшата форма на живот на тази земя. Защо? Защото притежаваме разум и самосъзнание, защото в борбата си за оцеляване сме успели да променим средата, да впрегнем в своя полза природните дадености. Но човешкия живот е ценен преди всичко защото човекът е способен на състрадание и също да прави съзнателен избор. Човешката цивилизация започва, когато човекът се научава да отглежда растения. Преди това е бил скот, убиващ за да оцелее. А Спенс като рапър е абсолютен ***.
121
5
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Всяка крайност е вредна. Това се отнася и за веганите, и за тия, които без мръвка не сядат. Интересно, кога някой веган ще се предложи на лъва в зоопарка, за да спаси храната му от умъртвяване?
120
6
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До До *** 121За твоя информация марулке, най вкусното нещо на светът е телешки аржентински стек алангле (за незнаещите това е съвсем леко запърлено, отвътре още кървясъло месо. Когато го разрежеш от него да потече кръв и направо се топи като бутерче в устата ти.) Така, че да ям кажи речи сурово месо, минава минимална термична обработка колкото да убие микроорганизмите и да за да претикаш салатата ти трябва 5 тона подправки (оцет,зехтин, сол, риган и тн.) докато месцето моля не го разваляйте