Американската мечта – цел на хиляди българи

100 000 наши сънародници опитват късмета си за зелена карта
4 ное 2017 21:17,
141
Американската мечта – цел на хиляди българи
Снимка: архив Reuters

Драматичните събития в Ню Йорк от вторник, събудиха дебата "за" или "против" отпадането на "зелените карти". Не закъсня и поредният туит на Тръмп.

"Терористът е дошъл в Съединените щати чрез така наречената "Лотария за разнообразяване на имигрантския поток", лотарията "зелена карта". Искам визова програма, която да се основава на качествата на хората", написа американският президент.

Още по темата

България е сред страните в Европейския съюз с най-много желаещи да получат възможност за легална емиграция.

От октомври  българите могат подават формуляри по Програмата на САЩ за разнообразяване на имигрантския поток за 2019 година.

По програмата за 2015 г. са се включили 48 840 кандидати, като придружители са участвали още 42 339 души, или общо 91 179 българи. Спечелилите са 782. През 2014 г. издадените визи са 970, а през 2013 г. –  914.

Николай Митковски печели "зелена карта" през 2011 г. Година и половина работил в Чикаго като механик. Избира обаче да се върне в България.

Спечелил, заминал и се завърнал, Николай е категоричен, че "зелената карта" дава безценен опит и в професионален, и в личен план. "Тя дава възможност да работиш каквато искаш работа. Ти си със статут на американец, просто нямаш право да гласуваш", посочва той пред bTV.

От американското посолство у нас обясниха, че в момента "зелената лотария" протича по обичайния начин. 

"В момента допълваме имиграционните правила в Съединените щати, но продължаваме да провеждаме интервюта. Визовата програма е без промяна", поясни Кейт Макгиъри, генерален консул в посолството на САЩ.

И докато пътят към американската мечта не се промени, остават предупрежденията за възможни измами. "В никакъв случай не бива да вярвате на някой, който ви се обажда или ви изпраща имейл, че сте спечелили. Това със сигурност е измама. А ако някой ви поиска каквито и да е пари – и това е измама", подчерта Макгиъри.

Единствено спечелилите лотарията и преминали през интервю кандидати плащат такса за виза в посолството на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интерсува сащ. Предпочитам европа.
100
5
 
7
 
! Отговори
до САЩ преди 6 години
Забелязваме едно - у нас изобщо си нямаме проблеми с данъците! Хич даже! Или не ги плащаме - или точим хазната!У нас - всичко е без пари... и на българите пари не им трябват! Затова отвреме навреме събират пари със смси - та да се оперира някой в прогнилия запад!Забелязваме, че ослепявате с едното око за мизерията у нас...когато трябва да признаете - колко сте зле!Забелязваме...
99
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мечтата на рубладжията е комуналка, лосион, ватенка и соц естрада
98
1
 
16
 
! Отговори
До 106 ханс преди 6 години
Ама верно ли бе ! Брей! Не знаех, че парите на Германия идват от америка а не от тяхната икономика. Интересно защо не работят с долари ами с евро ?
97
2
 
10
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Забелязвате ли, говорейки за САЩ, свеждохме темата до пари, данъчни системи и т.н.Молове, отстъпки в магазини.За спорта е вярно.Но както е казал Аристотел, "Човек е социално животно...".Много известни и богати хора в САЩ, бягат от мегаполисите, имат по няколко имения, острови. Не всичко е пари. Най-известните хора създали велики открития, музика, поезия са били бедни, но с много богат дух.Когато фактите говорят и американците мълчат.бай дъ уей, златния резерв на Г-я не е ли в САЩ?!
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Виденово си изчислявахте заплатата в долари - колко беше 3? Или 5$?Магарето на Настрадин ходжа ...и то решило да живее без да яде - отдадено на медитация и най-вече патриотизъм...*** умрело от глад!Искате децата ви да учат в престижни училища, и университети ... да живеят по-добре от вас... ама всичко това струва пари!
95
3
 
5
 
! Отговори
до Ханс преди 6 години
Ааааахахаха...поредният разбирач!Ми вашити кинти откъде идват бе отварачко?От Афганистан ли?***!
94
2
 
5
 
! Отговори
до САЩ преди 6 години
Що в Мексико бе байно? Що не в Перник? Или ги е страх - да не ги отвлекат за откуп - Наглите?И защо милионери? Нали не ти дреме за благополучието им? И кому са търсили в Щатите?
93
11
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
До Майстор: германските кинти идват от САЩ. германците са злобни задръстеняци, които без Америка щяха да ядат камъни.
92
1
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Прагматизъм. Няма лошо, но прагматизма не привлича, той е за хора чиито цели са парите. В това няма нищо лошо. Има и др. вкусове, които са с различни ценности..Живи и здрави в САЩ. Не ме привличат стреса, дивият стремеж към благополучие, две деца имам в САЩ, едното е милионер, продаваше чартърни самолети на богаташи, пълна стипендия и т.н..Само че, отиде да живее в Мексико, сега преподава рисуване на децата и е щастлив човек.Разни хора, разни идеали. Но да поддценявате БГ и др. д-ви, защо?!
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааахахаха и вече 2 минуса! Псуват санитарки пребиващи малкото новородени, псуват сектите, псуват Митьо Очите, псуват пътищата по които се самоизтребват с 20 годишните си бракми, и с бухалки по кръстовищата за отнето предимство , и одраскан калник, псуват ДПС , ДОСТ, ГЕРБ, ЕВРОРОМА, БСП, НДСВ...псуват...псуват...псуватПсуват съд...прокуратура...и несъществуващата държава...псуват КТБ...псуватПсуването в рая - е национален спорт....и изпускателен клапан!
90
9
 
9
 
! Отговори
Майстор преди 6 години
В САЩ никога. Само Германия. Тук са кинтите.
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааахахаха...патрЕотите пак са изпълзели от калните си дупчици! Тези същите, които псуват Борисов в съседни теми , псуват несъществуващата здравна система, псуват миниатурните си заплати, псуват образователната НЕсистема, псуват народното събрание търтеи, псуват ромите, които ги пребиват, и живеят на техен гръб, псуват и крастата по плажовете у нас, псуват Теца и Енергото, псуват пенсиите, псуват мутрите на които слугуват.....АМА ИНАЧЕ - ВСИЧКО ДРУГО СИ Е ОКЕЙ! Санитарки млатещи новор
88
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да кажем ли, че като ди купил нещо, без значение, носиш го седмица - две, отиваш и го връщаш. Връщат ти парите веднага. Може и да е качествено но намираш причина. Съгласяват се. А за намаленията пи Коледа да ви кажа ли? За 100USD може да се облечеш нормално. Проблема при тях е стила. Няма стил, безвкусни неща много. Те не държат като у нас така. Ходят без стил. Начин на мислене. Няма ако изкара пари и веднага Мерцедес. Реинвестират, не пилеяр, стиснати са. Да те поканят на гости, ще си гладен.
87
7
 
10
 
! Отговори
Манол преди 6 години
При нас в Америка е земният рай. Тук джобовете са пълни, но душите ги няма.
86
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези храни, че са отровни!! Никой никого не кара да се храни в Макдоналдс или да си купуваш храни с добавки. Там се храня в испански, доминикански, кубински ресторантчета. Супи като нашите, количеството не е тук, по една шепа. Дават по телевизиите, чесан от Китай е канцерогенен. Има пазари всяка неделя на производители, като у нас. В Манхаттан има един бар, пия си Мохито. Пих и у нас, менте 100%.Ментета има в China town. Никой не те кара да ходиш там.Спортните зали и спорта са невероятни
85
9
 
17
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Ако България не ви харесва, от Америка ще ви се повръща! Заповядайте!
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още нещо, за ДДС. Диференцирано е. В Ню Джърези е 3%!!! Детски храни, облекла и т.н. са без ДДС. За пенсионерите, или след 61 години, огромни облекчения. За инвалидите има специален транспорт, поръчва се мининбус с платформа за инвалидната количка. За инвалидите специална грижа по аерогари и гари. Да ловиш риба без разрешение или ловувал душмански, затвор и огромни глоби. Пазят си природата невероятно. По пътищата никой не те спира ако не си нарушил. Няма, я да видим имаш ли това или онова.
83
4
 
20
 
! Отговори
Крум преди 6 години
Америка е златна клетка. Който иска да заповяда. Бачкане до припадък и рак от фалшиви храни.
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ има една служба IRS /Internal Revenue Service/, няма спасение от нея! Трудно ще скриеш доходи, да крадеш ДДС, да криеш данъци. За подарък часовник, без повод на овластен, оставка. У нас, Бай *** и Шайката изнесоха милиарди. Дори на Бай *** му хванаха 480 милиона USD в Саудитска банка, откраднати от България. Взеха му ги, той мълча като пукел пред В.Нолан. За това в САЩ се отива я затвора. У нас , Тишина, все едно нищо! Да живее Цацаров, покрива крадците от Шайката. Там няма да стане.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe