Видин иска в Калафат, а Калафат: Добре дошли, но и тук е същото!

Хората бягат и оттук, има безработица, разказват местните в румънския град
Обновена: 6 яну 2018 07:34 | 6 яну 2018 07:30,
189

Добре дошли, тук е безлюдно, хората бягат, ще ни се отрази добре! Така жители на Калафат посрещат желанието на видинчани да се присъединят Румъния.

Онзи ден стана ясно, че в Северозападна България организират подписки за отделянето на Видин, Враца и Монтана от страната ни и за присъединяването им към Румъния. Мотивите на инициаторите са чисто икономически.

На 10 км от Видин, в Калафат обаче твърдят, че животът им не е нито по-добър, нито по-различен от този на българите.

Още по темата

"Безработицата и тук е огромна, хората избягали в чужбина, а фирмите се оплакват, че няма квалифицирана ръка", обясни кметът на Калафат Лучиян Чобано пред Bulgaria ON AIR. Според него ситуацията в румънското градче е също толкова деликатна колкото и в българското.

"Добре дошли сте, при нас е обезлюдено, ще ни се отрази добре", коментират мъж на площада в Калафат. Друг допълва, че хората от двете страни на Дунав имат сходни характери.

"Харесвам кебапчетата ви на панаира, те са от магарета", отчита трети добрите страни на България. А четвърти пита видинчани защо не идат в Германия, а предпочитат Румъния.

И докато в Калафат гледат на шега на идеята, във Видин я коментират доста сериозно.

"Кой ще иска един изостанал регион? Никой", пита се и си отговаря видинчанка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В северозапада не се славят като големи работари. Дай им сръпска чалга и рикия! Е как да благоденстват?
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видин не трябва да се съпоставя с Калафат, а с Крайова. Е кажете каде е по добре. Ествествено, че там, а те не знаят колко е зле работата в нашия северозапад.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоИменно защото там е падало най - много крадене, за това има най - много шведи и балкански скандинавци. Влачили са от всякъде.
5
4
 
11
 
! Отговори
Амон Гьот преди 6 години
Хванаха ли Росен - Джингибито?
4
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ ПРИ РУМЪНЦИТЕ Е ПО-голяма трагедия и от тука. Ама не -там било хубаво. Там, когато пътуваш с влак, никой не смее да си покаже носа през прозорците. Отваяккъде хвърчат камъни, могат да те пребият като нищо. Съветвам мераклиите, които желаят да се присъединяват първо да отидат да поживеят. Ще изхвърчат като тапи.За какво румънците не си ходят в техните курорти. Имат си и планини и море. Ами се изсипва тук цяла Румъния?
3
8
 
19
 
! Отговори
Гойко преди 6 години
Леко отклоняване на вниманието , а Росен броди в планината въоръжен до зъби !
2
26
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
В Калафат мият площада за посрещането на гладните, мързеливи северозападни ***. Приготвили са и кирки, лопати, мотики и камшик. Ще им спукат гьона за жълти стотинки. ЕЛАТЕ ПОВЕЧЕ! Едно време като ва хрантутеше Тошо беше добре. Крадене от ТКЗС-то, крадене от губещите мегазаводи, крадене от всякъде - КРАЙ!
1
13
 
33
 
! Отговори
Чичо Гочо преди 6 години
В Северозапада останаха само индианци ! По-умните от северозападаслед , като взеха влстта праз 1944г. дойдоха в софия и объркаха цялата държава !