?340 заплата, а? Свалиха протестния билборд на полицаите. Кой?

Синдикалистът Илия Хрисимов каза, че утре ще има нов протест
10 яну 2018 09:10,
339

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

Още по темата

"Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален", обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
16
 
! Отговори
да бе преди 6 години
До Анонимен 2Щото Европа трева пасе,и замезва с рачел!Европа-та много добре знае всичко,и е доволна!Тя си постигна целта,България не е конкурент!Щото Европа-та много добре знае какво може България!
32
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички тези брутални престъпления са дело на мафията, тоест на БСП !Помнете ми думите!
31
0
 
2
 
! Отговори
1313 преди 6 години
До 1312а какво мислиш за сваления билборд?
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, те протестират против дългогодишно некадърно управление, в последните години открито мутренско, което кара системата да прегрява, а отделните служители да изпушат от стрес и несигурност. Но понеже закона им забранява да се месят относно управлението и служебната дейност, протестират за това което имат право - битовизми и социални права - обувките, работното време, нормативната база, извънредния труд, заплащането... Та дано някой се сети каква им е всъщност голямата болка и проблем
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам да кажа на служителите на МВР, че до 2030-та не само няма да има пари за по-високи заплати, ами след това няма да има пари и за пенсии, защото ще остане един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, освен болници и общини, до 2025-та ще фалират и мн малки и средни предприятия и фирми, което ще свие бюджета наполовина на сега, предстои да го видите и преживеете, защото сте мн умни всичките, българите не са *ебили!
28
8
 
24
 
! Отговори
1312 преди 6 години
Нито лев за тия хрантутници!!
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, много ниско падна!
26
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички милиционери трябва да бъдат уволнени и на тяхно място назначени полицаи.Резултатите в Грузия са отлични.
25
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ КОИ КОИ преди 6 години
ГЕРБ СА ГО СВАЛИЛИ МНОГО ЯСНО ЧЕ АКО ИМА ДОГОВОР И НЕ СЕ ИЗПУЛНЯВА ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ НАТУПАТ ФИРМАТА ЗА РЕКЛАМИ ОТ ДНЕС И ДО КРАЯ НА ФИРМАТА
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи един договор,едно плащане на една фирма за един билборд пред натиска чрез телефонна любов на едно правителство в една държава??Може ли тази фирма да устои??Естествено,че ще предпочетат сваляне на билборда,пред закриване на фирмата с популярни и не толкова популярни мерки от страна на държавата!!
23
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните криминални случаи показват колко е тежка работата на полицаите! Прави са!
22
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как е в София, ама в по-малките градове тези полицаи абсолютно нищо не правят. Ходят цял ден по кафенетата и им сервират на вересия, или са чантаджии по разни кабинети. Гледат лошо и искат да те набият, въобще държавни мутри от нашите данъци.
21
2
 
40
 
! Отговори
шоп преди 6 години
След случая в Н. Искър, трябваше сами да си го свалят - от срам. Ама тия шкем/баци срам немат.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като покажете на европейците какви са ви заплатите дали те ще ви ги увеличат!? Защо не им покажете какво работят например синдикалните ви началници? Ами ако им кажете,че катаджиите вземат пари на ръка дали ще ви разберат за какво иде реч?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Ще се доизкажеш или прочете само заглавието и събираш лайкове?
18
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам - недоволни, стачкуващи униформени, а продължават да изпълняват заповедите на управляващите и да ги пазят от народната любов?!
17
6
 
38
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Бойко Борисов - диктатор,ГЕРБ - мафия.
16
2
 
45
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Значи след като имате договор и сте платили завеждайте дело срещу фирмата.Искайте 1млн обезщетение.Ясно е че ББ е разпоредил свалянето но на вас кво ви дреме....То пък за да стане това трябва и съд да има.Тя не е една
15
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По официална статистика България е държавата с най-много полицаи на глава от населението в ЕС. Какъв обаче е резултатът от това ? Показни убисйтва, абсурдно ниска разкриваемост на престъпленията, никаква превенция! И с какви очи протестират !? Нима лекарите или учителите да взимат колкото техните колеги в ЕС !? Когато се заговори за съкращения или реформи в МВР винаги излизат на улицата "да пушат". Ама искат по-големи заплати...Без реформи и резултати никакво увеличение!
14
3
 
17
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Сами си го свалихме, ей така за провокация.